Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Recenze (885)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Spanilá one-man-show Matthewa McConaugheyho; zajímavý střih; napětí. Jestli se "Meťjů" na dramata zaměří, má Bale v oboru vážnou konkurenci... Sexy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

M. McConaughey konečne namočil nos do niečoho poriadneho. Úvodných asi 20 minút to nebolo nič moc, ale vedel som, že jeho suverénne vystupovanie i povesť dostane časom riadne zabrať. Od prvého stretnutia s mladým namysleným pracháčom vo vyšetrovačke v podaní R. Phillipa film postupne naberá slušné obrátky, dej sa popstupne zamotáva viac a viac a ostrieľaný právnik zistí, že sa nechal zatiahnuť do pekných hovien. Film má výborné obsadenie a McConaughey predvádza asi svoj najlepší výkon v kariére a aj R. Philipovi som toho namysleného pracháča uveril, čo je pre film dosť podstatné. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

McConaughey byl pro mě vždy hercem, kterému vždy chyběla k většímu úspěchu jedna nezapomenutelná role. Myslím že teď už má splněno, protože ta vytoužená chvíle právě nastala. Podobně se to stalo Rennerovi v Hurt Lockeru. Od té doby se samozřejmě Renner objevuje, kde to jen jde. Předpokládám, že pokud nejsou producenti padlí na hlavu tak nášemu Mattymu začnou přistávat na stole dost zajímavé nabídky. Lincoln Lawyer trošku připomíná křížence Hopkinsonova Fracture a Street Kings. Z prvního si chce půjčit chytrost a z druhého zase prostředí horkého Los Angeles. Noční L.A. se mě vždy líbilo, pro svou nezapomenutelnou atmosféru. Konec mě přišel trošku natahovaný, ale odpouštím. 90% ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Právničina už dlho nebola na premietacích plátnach tak fayn ako tu a teraz. K tajomnému thrilleru sa to ani pri najmenšom nepribližuje, ale ako krimi-drama ktorá vsádza na chytrosť a "coolness" zároveň to naplno uraduje. Okrem výborne napísaných vedľajších úloh v podaní "faces of 90's" stojí za spomenutie aj nezvyklé pojatie rolí od McConaugheyho a Phillippeho. Matthew to konečne prestal hrať len na opálenú pokožku, vybielené zuby, širokánsky úsmev a k samoľúbemu machrovaniu pridal kus toho rozumného tvárenia sa so sklonmi k rafinovanosti, egoizmu ale aj dobrotivosti. Trefa do čierneho. Ryan zas nechal zabudnúť na štatút časopisového modela, ktorý to na korisť probuje cez našpúlené pery, značkové oblečenie, oblbujúce rečičky a radšej to dal na labilnú, dobre kamuflovanú zrádnu špinu. Veru, sedí mu to viac. Pozoruhodná je teda nezvyčajná profilácia postáv a takisto jej dopad na samotný dej, ktorý očakávane priznáva hru v rámci žánrových mantinelov, lenže hrá umne i útočne a preto ho nemožno nazývať malicherným. Ak sa vyžívate v súdnych naťahovaniciach a máte radi rôzne variácie pokrivených charakterov nechajte si pristaviť tohto nepriehliadnuteľného Lincolna, túto jazdu určite neoľutujete. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Až jednou těžce zkoušená nitka mého sebeovládání praskne a já konečně někoho zamorduju, chci za advokáta toho slizkého Texasana Matěje MekKoně. Už dříve prokázal, že umí kvalitně zabrnkat na city porotě, když navzdory odporu KoKoKotů hájil černého taťku vrahouna Samuela a obhájil, že někdy zkrátka je Čas zabíjet. Tentokrát si slizký Matěj zabalancoval na ostří etiky a nechal mě v napětí čekat, jak se vyhrabe z té hromady sraček, která na něj zhučela. Nezklamal, mělo to koule! Sice mě nenapadá, co bych filmu vytkla - potěšil mě inteligentní scénář i dobré herecké výkony, ale na plný počet pěticípých to asi není: jsem hóóódně spokojená, leč nadšením netrsám lambádu. Vždyť 80% je taky skvělých, ne? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborný pohled do špinavosti právnického řemesla, o zavírání nevinných a hájení grázlů, hledání pravdy, riskování a procitnutí. Hlavní hrdina Matthew McConaughey je zde jednoznačně nejsympatičtější postavou, člověk mu fandí a to i přesto, že hájí tu nepravou stranu. Příběh neztrácí na své poutavosti v žádné pasáži snímku, diváka baví nejen ústřední zápletka, ale i drobné odbočky do soukromí hlavního hrdiny. Potěší také soundtrack a rozuzlení. S hodnocením není proto třeba váhat. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Vyvážené po všetkých stránkach. McConaughley je presvedčivý, príbeh má čo ponúknuť a v istom smere sa všetko odohráva v tradičných princípoch dobrého krimi. Príbeh fičí tak, že nepotrebuje dramatický zvrat či iné ohromujúce prvky, aby zaujal. Má výborného právnika, pútavú súdnu sieň, zaujímavý prípad a hlavne IQ. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo nečakane dobré. Skoro skvelý film a ešte lepší Matthew McConaughey, ktorému tato rola neskutočne sedí rovnako ako to sako. Celý film totižto stojí (alebo sedí) len na ňom. Fakt slušný príbeh, ktorý sa od začiatku rozbieha a až do konca nám Brad Furman neprestáva rozdávať nové a nové karty. Táto hra totižto trvá až do poslednej minúty filmu. 85% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, do poslední chvíle nečitelný scénář, stylová Furmanova režie, která plive na diváka jednu napínavou scénu za druhou a uhlazený McConaughey ve své zatím nejlepší roli po přelomu tisíciletí. Výsledek sice není tak působivý jako v Schumacherovu ČASU ZABÍJET, ale přesto se jedná o jeden z těch lepších právnických thrillerů, kterých už je Hollywood bohužel přecpán k prasknutí :-) Druhá projekce je povinností... 80% ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Napínavé, strhující, překvapivé... Uplynuly dvě hodiny filmu, ale já ještě před jeho závěrem v duchu prosila, ať to nekončí, vždyť to má šmrnc a spád. A mělo... neusnula jsem u toho (což nebývá tak nepravděpodobné) a rozhodně mě to neurazilo, naopak příjemně nabudilo na další film. Takové snímky budu pouštět rodičům, aby mi u nich nepochrupovali! Co se týče hereckého obsazení, nemám žádné výhrady. Matthew se zhostil své role naprosto brilantně, navíc jeho úžasně modré oči jednoznačně hráli nejednu scénu. Jeden by nevěřil, že chlápek, kterého znám jen z přihlouplých romantických komedií se tak vytáhne. Mým oblíbencem je ale Earl. Tak má vypadat správný Driving Mr Haller. Soundtrack super, chytlavý a skvěle vystihující tu ganxta atmosféru těch jejich výjezdů. Připadala jsem si jako před lety, když jsem sledovala Block Party a málem si vytančila duši (v tomto případě pouze hlavu, jak se pohupovala do rytmu). U mě dobrý. Vlastně velmi dobrý = 80% , ale tuším, že za nějakou dobu už nebudu vědět o čem byla řeč. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak tohle člověku procvičí žaludek... úžasné soudní drama, ve kterém jsem se prakticky neztrácel (což u mě v tomto žánru není zrovna pravidlem) a kde jsem pomysleně vytahoval mrazivé jehličky z páteře... gradace gradací nenechá diváka moc oddechnout, ale odměnou je mu úžasná podívaná s famózním závěrem... majkl klejtn se může jít zahrabat, tohle byla lahůdka pro všechny smysly. 100%. [2. wayFUCKý HD FEST] ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Lincoln Lawyer (2011) aneb jak se před soudem přečůrávají strategická místa psí technikou. Kdo přechčije naposled, vítězí. A safra, tak jsem poprvé v životě viděl film, kde se mi shampoon jménem Matthew McConaughey zamlouval. Inteligentní film, který vás naprosto vtáhne fantasticky napsaným příběhem. Tohle by si zasloužilo vlastní seriál, protože právník s černým šoférem nemá chybu. A ponaučení na závěr - mít za kámoše legii pretoriánů na motorkách vůbec není od věci, hmm:-)... Řekněte Amíkům, ať točí víc takových filmů.... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Povedené soudně kriminální drama, ve kterém nechybí nic, co k danému žánru patří. Příběh je vyprávěný podle klasického vzorce - od nezávazných líbivých dialogových přestřelek až po vysoké napětí v závěru, po němž následuje uvolněné vychutnávání toho, že se věci vracejí zpět do svých příjemných obvyklých kolejí. Nechybí dramatičnost, komediální prvky, chytré dialogy ani výtečný tahoun - Matthew McConaughey. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Pro mě se jednalo o příjemné překvapení. Ani jsem netušila, že by se mi tenhle film mohl tak líbit. Na začátku jsem sice byla mírně zmatená ze všech jmen a moc jsem nechápala o co jde, ale tak do čtvrt hodiny se to srovnalo a mě to do sebe vtáhlo až do konce. Zajímavý příběh, dobré herecké výkony a o zvraty v ději taky není nouze. Rozhodně doporučuju, 4* ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ruka ruku myje. Znepokojivé, smutné a hrozné, ale nejspíš pravdivé (žádného obhájce reálně neznám). McConaughey opět výborný a je k nevíře, že Brad Furman, člověk zodpovědný za tragickou "Hru na hraně" (*), dokázal o pouhé dva roky dříve stvořit tak atmosférický snímek. Závěr trochu klišé, ale odpouštím. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na dnešní produkci je tohle hodně dobrý a chytrý thriller z advokátního prostředí. Matthew McConaughey je sympatický herec (i když ze začátku by na nás měl působit spíš jako egoista, moc se to však nedaří) a své role se dokáže pevně chopit. Zpočátku nám možná může připadat, že film se bude zabívat jen obhajováním nevinného, ale jak každý z nás čeká, netrvá to dlouho a už se objěví první dějový zvrat. A že těch zvratů ve filmu je. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[67%] Tak určitě je to celkově kvalitní film, hlubší mezery bych v tom nehledal, jen mě až tolik nepohltil ten případ. Až v poslední cca 3/3 to začalo být víc zajímavější a úplná pointa byla dobrá, jen bych ji před tím trochu víc rozvedl. Obdobné filmy odehrávající se v soudní síni ale jinak miluji. Matthew McConaughey byl skvělý a vlastně tím táhnul většinu filmu. Jen ten případ mohl být … já nevím, jestli mám říci zajímavější, nebo by to chtělo bohatší scénář? Tohle je typ filmu, který nemůžu moc kritizovat, ale ani z něho nejsem úplně nadšen, nesedlo mi to úplně hvězdně, ale nenudil jsem se, podívaná to byla dobrá. ()

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama