Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (416)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže sme sa v predchádzajúcej časti zbavili relatívne nudného predstavovania postáv, môžme si tentokrát užívať iba to dobrodružstvo. Užívať je však takisto relatívny pojem. Je ho tam spústa, dej sa valí z jednej lokácie do druhej, zobrazuje jednu akciu za druhou, ale švih a spád to postráda podobne veľkolepo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

"Zloděje blesků" jsem neviděl a možná mi díky tomu utekla celá řada souvislostí a vůbec celkové fungování vesmíru Percyho Jacksona, to ale není jediný důvod proč je film v mých očích, tak neskutečně mizerný, hloupý a nudný zároveň. Pokud očekáváte nenáročnou, napínavou a zábavnou fantasy, najdete asi tak 100 daleko lepších kusů než je tahle debilita, která snad nemůže být zábavná ani pro diváky předškolního věku. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo velké zklamání. V prvním díle se mi líbila originalita tématu i samotný příběh. Je pravda, že od dvojky už jsem trochu čekala podobnou atmosféru a možná zase nějaký ten útržek mytologie (Kterého se mi ale dostalo, tak v podobě dvou minut). Příběh je placatý a jednoduchý, má spustu logických do očí bijících zádrhelů, podivných pasáží bez souvislostí a celkově jsem si čas od času ťukala na čelo (když to vyjádřím zjemněně). Knižní předlohu jsem nečetla, takže podle toho nemůžu posuzovat, ale tenhle snímek se moc nepovedl a dokonce odešli i něktřeří dobří herci, co se objevili v prvním dílu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě stejné jako jednička. Příjemná oddychovka, která si dělá srandu sama ze sebe (Fillion a jeho odkaz na "zrušený seriál" pobavil náramně), s parádními efekty a krásnou hudbou. Příběh je sice opět taková splácanina všeho možného, ale přišel mi o něco promyšlenější než minule. A když už nic jiného, tak povinnost zkouknout minimálně kvůli očím Alexandry Daddario. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská božstva se zalekla, a tak jednička, která byla nacpána velkými jmény, ustupuje z cesty dvojce bez hvězd (Stanley Tucci nebyl informován o evakuaci téhle potápějící se kocábky, a tak hraje nesnesitelnou postavu, kterou ale nikdo za celý film nepošle do míst, kam slunce nechodí). Stejně jako v prvním filmu (matematika a perly) jsou postavy šíleně blbé (ožívá vám titán, co takhle sebrat rouno a zastavit tak proces; co třeba hned říct hlavnímu blbečkovi, aby vyhodil z batohu chrastící věci; co takhle že by hlavní padouch neupozorňoval na svůj ďábelský plán celou vesnici polobohů). Percy a Annabeth se neustále objímají, takže mezi nimi nějaký vztah musí být, ale v zájmu zachování mravní výchovy dětí žijící v době internetu přeplněného pornem si nedají ani pusu (omluvou budiž, že v HP se čekalo do pátého, respektive osmého dílu). Ani jednou se neobjeví nikdo z velkých bohů, přestože vědí, že někdo oživuje jejich mocného (byť tragicky neschopného) tatíčka titána, jehož návrat je situován do zábavního parku, tudíž se z mytických bytostí dělá jen pouťová atrakce. Film se jmenuje "Moře nestvůr", ale v celém moři uvidíme jenom jednu nestvůru. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • V tomto filme má Annabeth Chase (Alexandra Daddario) na rozdiel od prvej časti zafarbené vlasy na blond. Tam ich mala prirodzene hnedé. (Kacenka616)
  • Ve filmu je Percyho (Logan Lerman) bratrem kyklop Tyson (Douglas Smith), podle řecké mytologie by však Percyho nevlastními sourozenci byli i kyklop Polyfémos a mořská nestvůra Charybda. (Kletus)
  • Předlohou filmu je druhá kniha ze série o Percy Jacksonovy amerického autora Ricka Riordana, která u nás v roce 2010 vyšla pod názvem „Percy Jackson: Moře nestvůr“. (dandislav1991)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama