Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 19 000 000 $ Otvárací Víkend: 42 346 669 $ (v 2 912 Kinách) Tržby USA: 157 019 771 $ Tržby ČR: 117 049 $ Tržby Celosvetovo: 278 019 771 $Keď som mal 15 tak som sa na to dobre bavil,no teraz už o pár rokov viac a vôbec som sa na tom dobre nebavil,pár fórov je dobrých no zvyšok je trápny guláš. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Všechny díly jsem viděla hned za sebou a tak mohu říct, že právě jednička je jednoznačně nejlepším dílem celé série. U mnoha vtipů jsem se dost pobavila, přestože jsem neviděla ani Vřískot, ani Tajemství loňského léta. Tento díl měl určitě také nejlepší zápletku a trochu napětí při odhalování, kdo je ten v masce. Parodie nejsou zrovna mým oblíbeným žánrem, ale zde jsem se prostě pobavila :) Uvažuji dokonce o tom, že na páté pokračování zajdu do kina. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Parodie nepatří k mým oblíbeným žánrům, ale trochu zahanbeně musím (já, těškí yntelygent) připustit, že laciná demence s názvem "Scary Movie" mě dokázala rozesmát, ikdyž trapných scén se taky našlo dostatek. V tomto případě je u mě parodie skoro na stejné úrovni, jako (převážně) parodovaný film. Mít na vybranou, který si pustím, bylo by z toho docela těžké dilema. 51% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najobľúbenejších paródii ma baví aj po rokoch. A to napriek tomu, že je to do veľkej miery aj negerská komédia so zhúleným černochom (Marlon Wayans a jeho what's up je geniálne) alebo nonstop narážkami na homosexualitu jedného z nich (rovnako fantastický Shawn Wayans). Dokonca aj tých pár nechutných vtipov ma rozosmialo. Strašne ma baví, že to má kostru príbehu z ďalšej mojej srdcovky a to Vreskotu. Skvele sa tu paroduje aj kopa ďalších 90tkových hororov, ale zabŕdne sa aj do iných obvykle podozrivých žánrov. Pritom sa ešte nevykrádajú doslovne jednotlivé scény, ale len sa na ne veľmi vtipne odkazuje. Celému filmu ale kraľuje nádherná a neskutočne vtipná Anna Farisová. V tej dobe ešte brunetka a sekne jej to v akejkoľvek farbe. Rovnako skvelí sú aj ostatní viac či menej známi herci. Vyzdvihnem aspoň neznámeho Dave Sheridana ako totálneho dementa Doofyho. Až sa divím, že sa z neho nestala komediálna hviezda. No a vďaka krátkej stopáži to neskutočne odsýpa, takže aj po rokoch to je pecka, ktorá ma na mnohých miestach rozosmiala. CZ dabing je tiež parádny. Hlavne Procházka si toho Marlonovho zhúlenca vychutnáva. 9/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Škoda, že na solidní vtípek připadnou další tři podprůměrné. Ale abych byl upřímný, i po letech se člověk pobaví a místy to funguje díky několika slušným nápadům. Dá se k tomu samozřejmě vypěstovat dokonalá lhostejnost (což u dalších dílů vesměs i platilo), nicméně jednička, ač má sotva něco jako děj, cosi lákavého skrývá. Poznáváme pochopitelně hlavně Vřískot nebo Tajemství loňského léta, ale i pokračování Vřískotu, dále Šestý smysl, Matrix nebo Záhada Blair Witch. Tvůrci vyplivnou pár solidních momentů, jindy bohužel jen vhazují do bezedného mixéru nejrůznější výseky řady filmů. Plus škoda přetlaku tělních tekutin. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (43)

  • Ve školní jídelně je na jídelním lístku na tabuli napsáno “Same Old Shit“. (Stocki)
  • Scénář vznikl kombinací dvou scénářů k nerealizovaným filmům. (lubos111)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama