Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles
Trailer
USA, (2012–2017), 47 h 50 min (Minutáž: 22–25 min)

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)

Hrají:

Sean Astin, Rob Paulsen, Greg Cipes, Mae Whitman, Hoon Lee, Seth Green, Kevin Michael Richardson, Josh Peck, Nolan North, Jason Biggs, Brian Bloom, Kelly Hu (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(124)

Leo, Donnie, Raph a Mikey jsou zpět, tedy přesněji řečeno přicházejí v nové podobě. Třetí seriálové zpracování původně komiksového konceptu Kevina Eastmana a Petera Lairda přináší zcela nové pojetí čtveřice zmutovaných želv vycvičených v japonských bojových uměních. Tvůrci jednak zvolili nápaditou animaci, která kombinuje počítačově vytvořené 3D modely s flashovou animací a komiksovými zkratkami a symboly. Kreativní a odlehčený vizuální styl výtečně souzní se zastřešujícím zaměřením seriálu na mladší děti. Namísto siláctví druhého seriálového zpracování z roku 2003 tak nový seriál vzniklý v produkci dětského televizního kanálu Nickelodeon vyniká nadsázkou a hravými nápady, ale i nosnými změnami oproti tradičním prvkům želváckého světa. Samotní čtyři hrdinové v krunýřích jsou profilováni ne jako nebojácní bojovníci, ale spíš coby kluci, kteří postupně poznávají svět kolem sebe a učí se zdokonalovat své schopnosti. April O'Neilová tentokrát není dospělá reportérka, ale v souladu s omlazením hlavních postav se z ní stala šestnáctiletá holka, která se náhodou s želváky skamarádila a díky výcviku pod vedením mistra Třísky často hrdinům výrazně pomáhá. V různě pozměněné podobě se objevují také tradiční záporáci v čele s Trhačem a mimozemským padouchem Krangem. Seriál se díky svěžímu zpracování stal hitem a úspěšně přetavil klasický koncept do moderního díla pro novou generaci televizních diváků. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Scanerior k tomuto seriálu (5)

Želvy Ninja (2012) 

Tento seriál je opravdu neskutečně povedený, ať už to jak skvěle dokáže skloubit dějové linky různých postav, ukázat zajímavé akce nebo vůbec pracovat s příběhem samotným. Seriálu se povedlo mistrovsky představit všechny hlavní postavy, ať už se jedná o želvy, Trhače nebo Krangy. Seriál dává opravdu důraz na postavy a jejich příběh obecně. Hlavní dějové linky jsou propracované a nechybí opravdu zásadní zvraty příběhu. Je tu relativně dost vedlejších epizod, které obecně u podobných seriálů moc nemusím, nicméně v tomto případě mi to vůbec nevadilo, jelikož seriál těchto epizod dokáže využít třeba i později k dalšímu ději a tvůrci se v tomto seriálu rozhodli opravdu využít potenciál mnoha postav. Animace je perfektní a také cením dokreslení některých dějových linek v poslední sezóně. Crossover se staršími Želvy ninja také potěšily, stejně jako celý tento seriál. ()

Annihilation: Earth! Part 2 (2015) (S03E26) 

Finále této série je opravdu pompézní. Je tu boj mezi všemi nejznámějšími záporáky Želv ninja a navíc se tentokrát Trhačův klan "spojí" s Třískou proti Triceratonům. Tohle je skvělé temné finále série, které skončí opravdu dost zajímavě a zároveň výborně připraví příběh pro vesmírná dobrodružství, která mají jasný cíl. Už od 24. epizody 3. série finále nabere ohromný spád a zajímavý příběh, nemluvě o skvělém teaseru na Triceratony již v minulé sérii. Jednoduše je to "Do Kranga!" povedené. ()

Série 4 (2015) (S04) 

Obsahuje spoilery: Tato sezóna je naprosto ohromující. První vesmírná část nabízí pestrá dobrodružství, která může nabídnout jen vesmír a druhá polovina nás vrací zpět do New Yorku do finální bitvy. Vesmírná dobrodružství jsou svěží a trochu jiná než předchozí dobrodružství, navíc je tu spousta nových zajímavých postav. Druhá část pak představí zajímavou novou "hrdinku", emotivní scény a především poslední vzestup a pád Trhače. Ve finále propracovaná senzační sezóna. ()

Trans-Dimensional Turtles (2016) (S04E10) 

Naprosto skvělá epizoda! Tady se opravdu na výbornou podařil crossover s předchozími želvy ninja. ()

Série 5 (2017) (S05) 

Tato sezóna slouží jako velice pěkný a povedený bonus, kterého si velice cením. Je tu hned několik různých příběhů, které se snaží dovyprávět některé nedokončené dějové linky, avšak jsou tu i opravdu bonusové příběhy. Je skvělé, že tvůrci se vrátili zpět k různým postavám, aby dovyprávěli jejich příběh a "vnesli tak klid do duše fanoušků". Měl jsem stejnou myšlenku u jiného seriálu a jsem rád, že tato myšlenka dokončení dějových linek a bonusových epizod klapla alespoň zde. Hned první příběh z této sezóny, který se mi zdál ze začátku ne moc zajímavý nakonec velice doceňuji. ()

Reklama

Reklama