Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze uživatele Segrestor k tomuto seriálu (1)

Helena (2012) 

Rodinný sitcom je od toho, aby se jednotlivě a třebas i polopaticky věnoval populárnímu téma v daném žánrovém zařazení, v tomto případě rodině. Nemaje takové, zíral bych na seriál Helena jistě s nepochopením. Navíc by se ve mně mísil pocit studu, že se vůbec dívám na Novu, kterou strašně rebelsky opovrhuji, protože je taková mocinky mainstreamová, bulvární a kýčovitá, ale... Ale vždycky se mění doba a lidé, a poté, co jsem zde spláchl do odpadu devadesát procent novácké produkce (nejtrapnějšími Nováky počínaje a hrůznou Ulicí konče), musím říct, že jsem se u jednoho dílu Heleny neskutečně bavil. Byl to dokonale fungující sitkom, utahující si z průměrné české rodiny. Proč ne, proboha. Vždyť to byla legrace s vůbec ne špatnými herci, dobrou dramaturgií, kvalitním zpracování a fungujícími fórky. Dokonce i interiér nečpěl papundeklem, jak to známe z jejich jiných rodinných šarád. Helena jako sarkastická matka, která se s nikým prostě nesere, ani se svými spratky, provází přirozeně a sympaticky sérii jednotlivých skečů, vedoucích pak k mírně poučnému finále. Šablona je jasná, o to pokoj, na tohle jsem naučený ze všech těch amerických, výchovných i těch "nekonvenčních" sitkomů. Tak kde je problém? Nač to paušální opovržlivé hodnocení zde na webu rozmlsaných filmových znalců a životem protřelých milovníků všeho? Po celé sledování jsem nezažil jediný pocit studu a trapnosti, jako u ostatních nováckých hahapokusů, a jen mírně nespokojen s projevem jinak dobrého Leoše Nohy, dávám s klidem čtyři hvězdičky. To se vážně tak blbě liším nebo mi něco uniklo? Nebo tobě, dave? A že je to stejné jako Kutil Tim či Roseanne, no... To je asi dobře, ne? Jistě, že v tom je znát pero onoho scenáristy, toho Matta Williamse, ale to je dobře, díky tomu to je zkrátka jiné, tedy tuplem se divím, že hodnocení tak nějak obecně zůstává špatná. Překroucené vlastenectví? Snad ne. ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama