Reklama

Reklama

Line of Duty

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2021), 35 h 42 min (Minutáž: 56–87 min)

Tvůrci:

Jed Mercurio

Scénář:

Jed Mercurio

Hudba:

Carly Paradis

Hrají:

Martin Compston, Vicky McClure, Adrian Dunbar, Lennie James, Neil Morrissey, Craig Parkinson, Kate Ashfield, Claire Keelan, Owen Teale, Gina McKee (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Detektiv seržant Steve Arnott velí protiteroristické operaci, která skončí fiaskem. Rozhodne se, že nebude zakrývat nezdar operace. Je za to kolegy odsouzen a nepochopen. Přidává se k protikorupční jednotce AC-12 pod vedením Teda Hastingse, která má za úkol odhalovat korupci mezi policisty. Seriál je z produkce britské veřejnoprávní stanice BBC. (geklon)

(více)

Recenze uživatele Pajky3 k tomuto seriálu (1)

Line of Duty (2012) 

1. série BBC se opět vytáhlo se skvělým dramatem, které tentokrát cílí na zkorumpované policajty. A je to opravdová lahůdka, kterou nejde si neužívat. Od puštění první epizody mi trvalo přesně pět hodin, než jsem ji dokoukal, tak moc mě to k obrazovce připoutalo. Celá protikorupční jednotka je na výbornou, ale stejně tak je tomu i u jednotky, která je vyšetřovaná. A napětí to drží od začátku do úplného konce. Rozhodně doufám, že i ostatní série budou mít podobný... *** 2. série Druhá série mě možná k obrazovce nepřilepila tolik, ale rozhodně to nebyla o nic slabší podívaná. Základní trojka se vrátila a tentokrát vyšetřuje Keeley Hawes, která je obviněná z toho, že úmyslně zavedla policejní konvoj k přepadení. Jenže bylo to tak? Skvělé vyšetřování, série zvratů a nedůvěra na každém rohu a hlavně těžko odhadnutelný výsledek až do poslední chvíle. Vyšetřování AC-12 mě baví a už se nemůžu dočkat, koho skřípnou příště. *** 3. série Příběh třetí série není tak skvělej, jak předchozí dva. Místo toho však dohrává věci, které se rozehráli v minulých sériích. Ať už jde o Caddyho nebo Lindsay Denton. Jedné věci nemůžu uvěřit, že pořád posílají Kate do utajení, to už jim nikdo snad ani nemůže věřit. Čím déle jsou policisté AC-12 v akci, tím méně jsou sympatičtí, ale tak už to bývá. I díky okolnostem člověk musí fandit víc těm, po kterých AC-12 jde. *** 4. série Čtvrtá série nás vrací zpátky ke schématu první a druhé řady. AC-12 se pouští do vyšetřování DCI Roz Huntley, kterou hraje úžasná Thandie Newton. Opět parádně zamotaná série, která nám dá i možnost vrátit se k (ne)uzavřeným věcem z let předchozích. Skvěle, teď už snad jen "God, give me strength", abych vydržel čekat na další sérii. *** 5. série Pátá řada byla teda řádná napínačka až do úplného konce a rozhodně tomu pomohlo i obsazení Stephena Grahama do role Johna. Ten sehrál podstatnou roli v letošním příběhu, i když tentokrát se hlavně vyšetřovalo uvnitř AC-12 a byl jsem opravdu zvědav na závěrečné rozuzlení. To bylo zajímavé, ale rozhodně se těším na další řadu. Snad nebude tentokrát třeba čekat tak dlouho. *** 6. sérieČekání na šestou řadu stálo za to. AC-12 se vrací v plné parádě a tentokrát se pouštějí do vyšetřování Kelly Macdonald a pořád doufají, že konečně odhalí toho, kdo stojí v pozadí policejní korupce. Po několika sériích již standardní kvalita a člověk nedočkavě čeká na každý další díl, protože přijdou zvraty, které nečekáte. Překvapilo mě, kolik lidí bylo nespokojeno se závěrem a označují ho za zklamání. Já na tom již několik let oceňuji to, že to je skutečné, postavy nejsou jen černobílé a stejně tak jejich chování. I proto mi závěrečné vyznění přijde trefné (i když identitu H jsem nečekal) a nepřekvapilo by mě, kdyby šlo o úplný závěr. Mrzelo by mě to, ale něco mi říká, že by to bylo správné. ()

Reklama

Reklama