Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

nash. 

všechny recenze uživatele

Jodie za kamerou má režijní ruku pevnou, Julia a George před kamerou jsou sehraná dvojka i když Geroge dostává mnohem víc prostoru a víc si to užívá, příběh má spád, nechybí mu lidský rozměr. V podstatě by se dalo říci, že všechno klape a funguje jak má, že tahle Hra peněz má samá pozitiva a jistoty. Přesto to, překvapivě, jako celek zdaleka není tak strhující a kulervoucí jak by mohlo a index filmu bude mít na burze mé paměti pravděpodobně sestupnou tendenci, bez naděje na obrat. Kdybych draze nakoupil, nejspíš bych litoval, takhle mě pokles akcií Hry peněz zase tolik netrápí. Druhou šanci už stejně nejspíš nedostanou. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster bych tedy rozhodně netipl na přesměrování na režisérskou kariéru, ale ejhle, podařilo se jí to a její premiéra dopadla doopravdy nadmíru dobře. Neočekávejte film, který bude odsýpat, tady se na to jde jinak. Herecké duo Clooney a Roberts ztvárňující hlavní role zafungovalo jako jistý způsob záruky, protože je to herecká extratřída. No a také bych neměl zapomenout na O'Connella, který dlouho nepodal tak přesvědčivý výkon jako tady (a samozřejmě v Jezeru smrti, kde kraloval). Filmy pohybující se kolem nejistých obchodů a akciemi a také kolem investování do různých firem moc nenajdete, když k tomu připočtu tu napínavou stránku, tak by člověk neměl nic řešit a ihned si film pustit. Vždy mě fascinovaly filmy, které se v zásadě odehrávaly na jednom místě, zde se musíte opřít o herce a jejich důvěryhodné podání svých replik, protože z nich divák nespouští moc oči. Mělo to pár hlušších míst, ale vše směřovalo k finále, které jsem ihned odhadl, ale vůbec mi to nevadilo. Někdy ta přímočarost není na škodu. Za mě dávám 77 % ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Milá americká limonáda. 1) Zaujaly mě neokázale chytré dialogy, dramatická stavba, spád a celková příjemná atmosféra snímku._____ 2) Pěkný 26letý Jack O´Donnell (útočník ve studiu) dobře doplňoval hvězdné obsazení._____ 3) Za thriller bych toto drama, budiž, neoznačil stejně jako bych na rozdíl od Falconu neoznačil útočníka ve studiu za finančníka. Chtělo by to nejdřív se na film podívat, než začnete psát obsah a charakteristiku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebýt účasti George Clooneyho a Julie Roberts, jednalo by se o tv thriller v divadelním aranžmá. Dokonce jsem byl během sledování filmu přesvědčen, že vychází z nějaké slavné divadelní hry, co se roky hrála na Broadway, proto třeba je místem děje New York. Tak nic z toho, je ale fakt, že z 80% se film odehrává v televizním studiu, které opustíme významně až v poslední třetině. A zásadním problémem je, že se v tom přepadeném studiu nic zajímavého nestane, o nic lépe na tom není ani Clooneyho lapání na čerstvém vzduchu v newyorských ulicích. Scénář je překvapivě nenáročný, nedůmyslný a i poněkud stupidní, když dojde k úseku konspirace. Nejhorší z herců byl jednoznačně Jack O´Connell v roli podvedeného akcionáře. Necharismatický pitomec, ze kterého nešel vůbec žádný respekt, byl trapný až hrůza, úplně zkazil celý film. Celý příběh držel Clooney, který to vzal s vervou, vzal si na starost i produkční dohled. Je škoda, že Julii Roberts připadla nevděčná role producentky tv show, z níž se prostě nedalo nic extra vykřesat. Velkým problémem je i samotné téma finančních trhů, které může pro našince být značně odtažitou problematikou, vezme-li se také v potaz tuzemská neexistence finančních televizních pořadů ve stylu show pro americké diváky s vysokým ratingem sledovanosti. Kupodivu má film solidní tempo, na násilné scény je skoupý, ale padají v něm alespoň sprostá slova, aby ten rating R měl nějaký užitek. Clooney, Roberts a tentokrát režírující Jodie Foster už jistě zažili záživnější a zářivější filmové časy. Já jsem čekal oslnivý, napínavější a propracovanější thriller, nedočkal jsem se. 5/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Má to opravdu výborný začátek, protože mě to bavilo hned a začalo to být i rychle napínavé, bohužel v polovině trochu to napětí opadá a ukecanost všech herců je nudná, ale pak se napětí opět zvedne a následuje vyvrcholení a konec, který jsem nečekala a který mě vážně rozesmutnil. Nicméně výkon Julie Roberts a George Clooneyho byl úžasný a bylo skvělé je vidět v jednom filmu. Děkuji Jodie! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Když jeden z členů štábu hledá na internetu význam slova „Mambo“, výsledky mu zobrazí „Mambo Italiano“ – píseň, kterou nazpívala teta George Clooneyho (Lee), Rosemary Clooney. (HellFire)

Reklama

Reklama