Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 6
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 6

Recenze (475)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Spoločnosť Umbrella pokračuje vo svojom pláne zničenia ludstva a jedinou osobou, ktorá môže tento proces zastaviť, je Alice. Tá je nútená vrátiť sa do mesta Raccoon City, kde celá nákaza začala. V meste sa totiž má odohrať súboj, ktorý rozhodne o tom, ktorá strana zvíťazí. - Resident Evil a Underworld sú moje najmenej oblúbené hororové série, a aj keď si ich pokračovania vždy rád pozriem, nikdy ma velmi neuspokoja. Táto časť to opäť potvrdzuje. Pri úvodnej naháňačke som mal pocit, že niekto zlyhal a namiesto loga SyFy na začiatok omylom pridal logo SONY. CGI je dosť zlé, ale našťastie nie je používané úplne stále, takže sa to dá prežiť. Súbojov a akcie je tu dosť, lenže ja osobne od finálnej časti hororovej série so Zombie očakávam trochu viac. Milla Jovovich svojím výkonom ťahá takmer všetky scény. Určite treba pochváliť prácu kaskadérov, ktorí mali priestor na poriadne vybláznenie. Pozitívum je pre mňa aj to, ako sa vraj tím postaral o kaskadérku, ktorá pri natáčaní prišla o ruku (http://i.imgur.com/RPDPqlf.jpg). Chýbala mi však aspoň nejaká malá pripomienka v záverečných titulkách. Či to chcete vidieť musíte posúdiť sami, pretože hodnotenia mojich ČSFD kamarátov sú rozporuplné tak ako nikdy, nebudem radšej odporúčať. + herečka z Final Destination, Final Destination 2 a The Diabolical + herec z Diary of the Dead + herečka z The Wicked Within, Fortitude a Don't Hang Up + herečka z Friend Request + herec z The Forest ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Naprosto o ničem a divím se, že tohle ještě někoho baví. Příběh je naprosto trapný a příjde mi, že v každém díle se řeší úplně to stejné. Úl/Racoon City, Alice a pořád dokola.Místo zombíků zde lítají draci a záporáci jsou lidi, takže místo Zombie hororu zde máme fantasy akčňák, který se odehrává celý ve tmě, kde nejde absolutně nic vidět a do toho asi 20 střihů při každém záběru, takže téměř nekoukatelné. Vizuál vypadá jak z hodně levného céčkového hororu a opakující se scéna s laserem je vyloženě ostudná a za hlavu chytající. Gore taky téměř žádné. Sračka. 15% ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šla nezatížená předchozími sériemi a nic extra jsem ani nečekala. Jediným důvodem, proč jsem pustila korunu, byl Lee Joon-gi. Jako jeho skalní fanynka a překladatelka jsem si jeho hollywoodskou premiéru (kterou, světe dív se, nejdřív odmítl) nemohla nechat ujít. A kupodivu jsem byla příjemně překvapená. Nenudila jsem se a při pohledu na zombie (o ně naštěstí ani moc nešlo) jsem se ani moc nesmála. Díky vysvětlujícímu začátku jsem byla v obraze a neměla jsem pocit, že vynechat předchozí části byla chyba. Jak už tu padlo, střih byl až moc agresivní, a když ho doplnily světelné efekty, nevěděla jsem, která bije. Naopak se mi líbily části, které jako by si vzpomněly na prapůvodní herní začátek. A ten Joon-gi? Jeho úloha byla přesně taková, jaká se dala čekat. Malá, ale nepřehlédnutelná. Nicméně Paul Anderson se nechal slyšet, že by rád s ním a s Millou natočil film, takže uvidíme, jestli se mu povede kráčet ve šlépějích Lee Byung-huna. :^) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

I když by hc fanoušci herního Resiho nejradši udělali z W.S. Andersona zombie, tak já musím říct, že mě tahle (teď už snad opravdu ukončená) série nějakým zvláštním způsobem bavila, a tenhle poslední díl, přestože v sérii není úplně nejlepší (tím je jednička, následována trojkou), to krásně zacyklil a uzavřel. Moc se mi líbí nápad o tom, kým že to ta Alice vlastně je, ačkoliv tady moc věcí smysl nedává (hehe), tak tohle prostě sedlo. K filmu samotnému toho netřeba moc dodávat, pohybuje se někde mezi třetím a čtvrtým-pátým dílem, s fajn pomrknutími na jedničku. Zkrátka není nad to mít své jistoty- Milla nestárne a je pořád krásná, zombíci jsou pořád děsně hladoví, že pro svojí kořist uběhnou světa kraj, nikdy nevěřte tomu, co v Resim vidíte a hlavně- lidi budou pořád frflat, jaká je to blbost a stejně se na to i pošesté podívají- jak píšu, není nad svoje jistoty... :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Souhlas s verbalem. Úvod ve stylu Mad Maxe s draky ještě ujde, ale pak už je to fakt vymývárna mozků, kdy hordy, snad desetitisíce, zombie nezpůsobí lidem o pět centimetrů před nimi zranění, kdy má možnost chlápek v Úlu vše hned ukončit, a nestane se, a ten druhý chlápek se zabudovaným módem skvělého boje nakonec dostane na budku, a k tomu ten konec, kdy zombie padají kolem jako mouchy, ale jinak se draci zachrání... uff, tohle překonalo i koukání na reklamy v českých televizích. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Původně měl být snímek rozdělen na dvě části. (Bad Guy)
  • Ve filmu se objeví mutant Bloodshot z videohry „Resident Evil 6“. (Sykii)
  • Natáčení mělo původně probíhat od podzimních měsíců roku 2013 v kanadském Torontu, Austrálii, Německu, Kanadě, Rusku a Spojených státech amerických, ale bylo odloženo na konec srpna 2014. Milla Jovovich (Alice) na Facebooku v srpnu 2014 oznámila, že z důvodu jejího těhotenství se natáčení opět odsouvá. Natáčet se nakonec začalo až 18. září 2015 v Kapském Městě v Jižní Africe. (Patw)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno