Reklama

Reklama

Flash - Série 2

(série)
USA, (2015–2016), 16 h 16 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin, Robbie Amell, Wentworth Miller, Victor Garber (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(23)

Mladému superhrdinovi Flashovi se podařilo s pomocí svých blízkých překonat už mnoho nebezpečí. Ale v pokračování oblíbeného seriálu ho čekají další, ještě větší výzvy. Cesta na alternativní Zemi v jiné dimenzi je otevřena a strašlivý nový nepřítel Zoom už číhá za rohem! Pomůže zkušenější a ostřílenější superhrdina Arrow? Jak si Barry alias Flash poradí s vlastním zlomeným srdcem? A podaří se mu konečně očistit jméno neprávem odsouzeného otce? (TV Prima)

(více)

Recenze (25)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S menším odstupem můžu potvrdit vynikající začátek série a sice ne strhující, ale velice solidní finále. 6. a 20. dokonce naprosto luxusní díly, mezitím však obyčejné výplňkové díly a o mnoho slabší, ale to se dá u 23.-dílného seriálu tak nějak očekávat. Co mě ale těší, že i tentokrát se tvůrcům podařilo připravit zajímavou zápletku, různé konspirační teorie, které zamotají hlavu i ortodoxním fanouškům a znalcům komiksů a je vidět, že komunita si v tom libuje. Teď jen doufat, že CW zlomí to své prokletí se třetími sériemi a bude to opět super pokoukání. Tentokrát mi to matematicky vyšlo na 4*, holt těch 3* dílů tam bylo tentokrát o něco více než minule. Už se těšim na Flashopint paradox, bude to ještě velký! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 85%. Už prvá séria Flasha bola príjemné prekvápko a zároveň dosť dobrá. A prekvapivo druhá séria je taktiež príjemné prekvápko, pretože je ešte o chlp lepšia. To čo robilo z Flaha výborný seriál bol záporák a zaujímavý príbeh. A tvorcovia sa toho držia aj v druhej sérii a navyše s cestovaním v čase a záporákom Zoomom to ešte viac vygradujú. Poteší aj návrat známych postáv, odkazy na komiksy, prepojenie na seriály Arrow a novinku Legends of Tommorow, či hudba, ktorá ždíma emócie, či bičuje Flasha vpred. Flash je aktuálne jednotka v seriálovom DC universe a momentálne v rámci žánru nemá konkurenciu! ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začal skvěle a po většinu času tak pokračovala. Představení mnohovesmíru se povedlo více než obstojně a Zoom byl jako záporák výborný. Skvěle provedená byla i Země 2. Bohužel se ke konci začalo objevovat až moc nelogičností a hlavně nepochopitelného chování postav, hlavně tedy úplný konec posledního dílu, který mi přijde, že prostě chtěli tvůrci na konci něčím šokovat. Jsem zvědavý, jestli to skutečně povede k tomu, k čemu to vedlo v komiksech. Jinak je to skutečně jen zbytečné. Série 2 - 90 % ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší jak bratrská televizní série Arrow, ale popravdě s tou Zemí 2 a všemi těmi dvojníky a novými postavami, se kterými se většinou zametlo tak rychle, že jste si jejich přítomnosti ani neměli moc co povšimnout, to už bylo dost za vlasy přitažené a klasicky pitomé chován některých postav, obzvláště té hlavní, už bylo v podstatě naprosté skalpování (přitažení za vlasy je málo). Přesto to povětšinu série šlo a bylo koukatelné. Nějak ale nevím, co chtějí pořádně vymyslet v S03, protože s těmi rodinnými vztahovanými mišmaši to DC/CW seriály moc neumí a spíše tomu škodí (viz právě Arrow), tak aby to nešlo do hnoje obdobným způsobem, bacha na to. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zoom? U jeho odhalení jsme netrpělivě všichni zarytí fanoušci z jakýchkoli koutů světa čekali dlouhé týdny. A když to jednou konečně přišlo, já osobně jsem zamrzl s otevřenou pusou. Po excelentním konci předcházející řady jsem se bál, zda se dá ještě úspěšněji navázat a bylo mi potvrzeno, že možné je v rukou takto talentovaných tvůrců opravdu leccos. 10/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdroj rychlosti, paralelní Země 2, skákání časem, dobyvačný padouch Zoom, obětovaná síla, no, raději jsem nad místními zápletkami (motivy či plány) nepřemýšlel. Stejně tak nad jejich šíleně zkonstruovanými "vědecko-technickými" vysvětleními a řešeními, která jsem pravidelně nepobíral. Občas Flash (obrazně řečeno) předběhl blesk, aby se vzápětí nevyhnul ráně baseballovou pálkou, pročež jeho nekonzistentní (ne)schopnosti (a často fakt nerozumné chování) jen podtrhly přiznanou brakovost celé produkce. 50% ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V kanceláři scenáristů Flashe mají na zdi napsána tři slova: „Heart, Humor, Spectacle“, aby jim připomínala jádro seriálu. Volně přeloženo tedy „emoce, humor a podívaná (či atrakce)“. A seriál se toho opravdu poctivě drží a spolehlivě dodává odlehčenou, zábavnou komiksovku se sympatickými postavami a občas až překvapivě dobře fungujícími emocionálními momenty. Na tom má velkou zásluhu i Grant Gustin v hlavní roli, jenž se od minulé řady znatelně zlepšil (ne že by předtím byl špatný) a dokázal udělat ze superschopnostmi obdařeného Flashe paradoxně snadněji ztotožnitelnou postavu než jakou je „normálnější“ Oliver Queen. Neselhává ani herecký veterán Jesse L. Martin v roli detektiva Joe Westa a skrze scenáristickou kličku s alternativními realitami se vrací charismatický Tom Kavanagh, tentokrát v roli pravého doktora Harrisona Wellse. S ostatními, mladšími herci je to už trošku slabší, ale třeba Carlos Valdes (Cisco) již na rozdíl od první poloviny první řady našel tu správnou polohu pro své vtipkování, a tak je z něj onen zamýšlený hláškař týmu (místo postavy na zabití). Pořád platí, že je potřeba jít seriálu trochu naproti, už jen proto, že Flash by díky svým schopnostem měl porazit většinu svých protivníků prakticky okamžitě. Taky moc nedává smysl, proč při každém střetu s dalším rychlíkem si musí oba soupeři vyměnit vždy jen několik ran a pak uběhnout několik bloků a tak stále dokola. Komiksová pseudověda zase vyvádí hotová kouzla a místy provádějí s její pomocí scenáristé snad až příliš divoké kousky (dvojníci ze smazaným časových os, tzv. time remnants), to však k žánru neodlučně patří. Seriál občas sklouzne i k téměř telenovelovitým vztahovým zápletkám (ztracení potomci, nenaplněné vztahy…) provázeným obligátně jalovými dialogy, naštěstí se ale obvykle dostatečně rychle zase přejde k akci či vymýšlení strategie proti novému nepříteli. Flash zůstává příjemnou komiksovou oddechovkou, jejíž potenciál tvůrci umějí naplno využívat. Na netflixovského Daredevila se pochopitelně nechytá, ale ve své váhové kategorii může nabízet superhrdinskou alternativu k relativně (hodně relativně) civilnějším Agents of SHIELD. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nebyla tak dobrá jako první to je jasné, ale pořád mě bavila a byla super pro mě, takže zajímavý příběh a Flash se pohybuje dál a jde to dobře. Nový Wells mě baví a určitě nepřestane bavit. Staré postavy mi chybí, ale najdou se i nové, které tomu dávají nový nádech a celé druhé sérii dávám 5 hvězd sice slabších než u první ale co. 9/10 ()

DEADMANincCZ 

všechny recenze uživatele

Druhá řada mě jen zcela náhodně nechávala vydechnout, navzdory perfektnímu scénáři a parádním dialogům (Cisco JE král) a nechala daleko za sebou kolegy ze CW jak v podání Legends of Tomorrow, tak Arrowa, kterej ztratil dech už na konci druhý řady. Flash ironicky (a hlavně doslova) předběhl všechny o několik kol a v epickým finále jen podtrhl svůj titul krále mezi superhrdinskejma seriálama, když nám fans v posledním díle naservíruje úplně jasně nástřel třetí řady ve formě Flashpointu (resp.animáku Flashpoint Paradox). Tohle byla jízda. Akorát teď nevim, co budu dělat, než začne třetí řada. Možná zkusim postavit raketoplán...5*! ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Flash se rozběhl v první řadě tak rychle, že ve druhé {hlavně ve druhé polovině) sérii už se trochu zakuckal a ztratil dech. Pro první polovinu a dokonalé představení a budování strachu z nového protivníka Zooma, nemám výtek. Bohužel pak přišla nemilá stagnace co se týče kvality a rázem to byl už spíš strmý sešup. Zoom ztratil své kouzlo v momentě, co se nám ukázala jeho pravá identita a celé budování jeho postavy tak bylo v tahu. Sem tam se ještě tvůrci snažili tam mermomocí narvat nějaký plot twist, ale občas to zavánělo už trochu kýčem a hlavně ke konci už nevěděli kudy kam. Představení Země 2 a s tím spjatí tzv. "doppelgangeři" byli rozhodně zajímavým zpestřením série, ale asi nic, na čem bych stavěl celou řadu. Co ale komiksovky z CW stáje pořád umí, jsou crossovery a ten se Supergirl rozhodně povedený byl. Kara se do Flashe hodí náramně (ikdyž samozřejmě jen v omezeném množství) a bylo vidět, že si to oba herci dost vychutnali. Takže prosba do budoucna, neřešte už v těchto seriálech vztahy typu "budeme spolu?", "nebudeme spolu?" a radši se soustřeďte na to hlavní. Na nejrychlejšího muže planety. Na Flashe!. PS: To prohlašení "nejrychlejší muž planety" je trochu ironické, protože ikdyž zazní na začátku každého dílu, neproběhla jediná epizoda, kdy by to byla pravda. 75% ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný pocit z první sezóny pokračuje. Sice se nám tu začínají dost rozevírat nůžky a bojím se, aby tvůrci nakonec dokázali všechny dějové linie ukončit tak, aby to nepůsobilo násilně, ale zatím jsem klidný. A to i protože při sledování první série jsem si říkal, asi ve dvou případech, že se stalo něco, co úplně odporuje vnitřní logice seriálu (včetně důležitých rozhodnutí hlavního hrdiny), avšak scénáristé nejsou hlupáci. Počítali s tím, že se divák zalekne a tyto otázky vznesli do příběhu naschvál. Nakonec vám spadne kámen ze srdce, že je to vlastně dost logické, ale to až díky okolnostem, které (pokud jste nečetli komiksy) naprosto nečekáte. Díky za takové tvůrce, kteří se nebojí udělat něco jinak. Ps. Pro pamětníky je úžasné "první" shledání J.W.Shippa a Amandy Pays, které "Tina" glosuje slovy: "My dva jsme se ještě neviděli." Ve tvářích obou herců v této scéně hraje pobavený pohled, který pomrkává na lidi, kteří Flashe 1990 viděli. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasná druhá séria je plná emócií, úžasnej akcie, veľkých zvratov a hlavne úžasných epizód. Škoda že na konci série sa stali to čo som najviac nechcel ale uvidíme aký to bude mať dopad na tretiu sériu na ktorú sa neviem dočkať. Za mňa jeden z naj seriálov o super hrdinoch. Zatiaľ neskutočná spokojnosť. ()

david141474 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak mám za sebou 2. Sérii Flashe a musím říct, že je to kvalitka. Co se týče záporáka Zooma, tak nevím jestli je lepší reverse flash nebo právě Zoom, ale tak musím říct, že jsou tak na stejno. Dokonce i zde se objeví reverse flash v pár dílech. Soundtrack je skvělej. Děj je božskej. Postavy jsou solidní. Herci jsou skvělý. Atmosféra v některých dílech je kulervoucí. Záporák je skvělej. CGI škaredý jak noc, hlavně CGI Flash, to je bolest pro moje oči. Opravdu mě zajímá třetí série, hlavně potom co se stalo na konci té druhé. No bude to ještě zajímavý. A to co mě zajímá nejvíc tak je Jay Garrick, opravdu mě zajímá co s ním provedou v následujících sériích. 9,5/10 Opravdu mě zajímá 3. Série! ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Arrow šiel na temnú atmosféru, ktorá každú ďalšiu sériu viac a viac mizla do neznáma. Flash ide na atmosféru komiksovú a tá sa zatiaľ sériu od série zlepšuje. Druhá séria (na rozdiel od Arrowa) prekonala, predbehla, porazila sériu prvú a tá komiksová atmosféra je tu cítiť na každom rohu. Cestovanie časom, rôzne časové paradoxy a iné kravinky sa stali normálnou súčasťou deja. Ďalej sa objavuje, pre komiksy typický, alternatívny vesmír, v tom to prípade Zem-2. Epizodický záporáci sú stále skvelý (King Shark,Trajectory). A hlavný záporák je to najlepšie, čo sme zatiaľ v rámci seriálov zdieľaného komiksového vesmíru (Arrow, Flash, Legends of Tommorow) spoločnosti CW dostali. Zoom je psychopat ako sa patrí, vraždí ako na bežiacom páse, jeho sily sa zdajú, že nemajú limit a hlavne, hlavne sa jeho identitu podarilo držať utajenú celých 15 epizód (!!!) . Za mňa spokojnosť a dúfam, že si rovnakú kvalitu udržia aj ďalšie série. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většina dílů velmi zajímavých, někdy se zbytečně řeší vztahovky, ale zároveň plné dějových zvratů a ve většině dílů se řeší niterné psychologické věci (většinou je Barry i říká v komentáři), což na 4* úplně stačí. :) ()

Reklama

Reklama