Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 2
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (145)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po první sérii zvedám na plný počet. Objektivně se jedná sice na čtyři, nicméně při tomhle obsazení, naprosto parádní word play a celkově takového sympaticky podivného a vyšinutého vibe jaký mělo například i Ugly Americans, tady prostě nejde jinak. BoJack Horseman je pro mě solidním překvapením, které se rázem katapultovalo mezi oblíbené seriály a jsem zvědavý, s čím se tvůrci vytáhnou v druhé sérii. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách býval hvězdou populárního sitcomu, teď je z něj vyhořelá, sebenenávistná troska, která se ve snaze vyplnit díru v duši utápí v chlastu a skáče z jedné postele do druhé. Jo, a navíc je to kůň. Na aminovanou komedii s mluvícími zvířaty je to záležitost překvapivě vážná, ona dramatická linka nicméně funguje nečekaně výborně. Ta podobnost s Californication či Mad Meny je nepřehlédnutelná, rozdíl je ovšem v tom, že BoJack je mi asi tak milionkrát sympatičtější než Hank Moody a Don Draper dohromady. Všechny hlavní postavy jsou potom, když ne vyloženě narušené, pořád aspoň životné, s vlastní uvěřitelnou krizí a skutečným vývojem (Princess Carolyn FTW), což je víc, než se dá říct o většině animáků, a do jisté míry v podstatě i hraných seriálů. Vynikající dabing musí potěšit každého seriálového fandu (neb "regulaři" promlouvají hlasy Goba z Arrestedu, Annie z Community či Jesseho Pinkmana z Breaking Bad, o hostovačkách typu Lisy Kudrow nemluvě!), a ač linky ústřední pětky brnkají spíš na vážnější struny, barvitá sorta vedlejšáků se pravidelně stará o dostatečnou dávku humoru (tady zase vede Vincent Adultman + všechny ty zvířecí joky). Dolů mi BoJacka táhne v podstatě jenom příležitostný sitcomový střih (prostřihy s vtipy ve stylu řekněme Family Guye, nějak mi to sem zkrátka nepasuje) a pár slabších chvilek, od třetí série dál se jedná o stabilní pětihvězdu, musím tedy zvýšit. P.S. Skvělá otvíračka, nejenom co se hudebního podkresu týče, ale i obměny "obrazů." ()

Reklama

Zik2 

všechny recenze uživatele

V té obrovské produkci seriálů (jenom co jich je z dílny Netflixu...) je vážně těžké prorazit, ale BoJack Horsemanovi se to svojí kreativností až bizarností, ale zároveň koukatelností a plejádou chytlavých postav, kterým zvířecí podoba dává punc tradiční satiry (satyr je taky člověk s kozlí hlavou, to je skoro jako kůň...), povedlo. Zároveň nás trochu vrací do dětství, kdy jsme se dívali na zvířátkové kreslené seriály. Ovšem tahle zvířátka chlastají, berou drogy, řeší disfunkční vztahy, traumata, existenciální otázky, nudu v hollywoodském pozlátku, jdou si kariéristicky po krku atp. Narážky na politiku jsou jemné, ale chytlavé. Hlavní hrdina je totální p**us, ale další postavy jako Princess Carolyn, Todda Chaveze, Hollyhock nebo dobráka Mr. Peanutbuttera si lze oblíbit. V polovině čtvrté série se mi zdálo, že trochu ztrácí dech, ale na konci mě dějovými zvraty opět natěšil na pátou. ()

WillBlake 

všechny recenze uživatele

První série začala nevinnou variací na vyhořelou star z devadesátek, gradovala v šíleném bad tripu po alternativních realitách a končila potlačenou slzou a husí kůží přes celá záda. Druhá série všechno umocnila na druhou a více. A po podvodním díle a kameu Lorraine Bracco (psychiatričky ze Sopranos) ve třetí sérii řadím BoJacka definitivně k tomu nejlepšímu, co jsem kdy ze seriálové tvorby viděl. Geniální postavy, suverénní nablblý humor a nesnesitelná tíživost bytí. Hlavně je to pořád lepší a lepší. Až je to na konci úplně nejlepší. ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Prvy diel je skutocne rozpacity, nemastny-neslany a miestami rather awkward than funny. No hned od druheho dielu, ''Bojack hates troops'' (and I 100% share his opinions :D), som presvedceny ze som nasiel dalsi level socialnej satiry.. :D Vychlastany vyhoreny celeb kon-herec ''riesi'' problemy pozemske a sucasne, co serial stavia do popredia Rick and Morty. Sice milujem multiverse-anythingcanhappennorule-comedy R&M, no tuna sme doma. O to je to udernejsie a provokativnejsie, pretoze to tematizuje a prekonava vseobecne zdielane mantinely sucasnej spolocnosti. Antropomorfne zvieratka umoznuju dalsiu rovinu vtipov, navy seal je pre mna osobne vtipnejsi (hate that prick!), nez semennik straziaci casopriestorove kontinuum. Hooked and in love (with Princess Carolyn, and already hate Mr. Peanutbutter, what an ass)! :D :D :D <3 ()

Galerie (392)

Zajímavosti (255)

  • BoJackův hrdina, závodní kůň jménem Sekretariat, má předobraz ve skutečném závodním koni stejného jména. Proslul především překonáním rekordu závodní dráhy v Belmont Parku v roce 1973. Jeho životní příběh byl zpracován ve filmu Sekretariat: Příběh šampiona (2010). (Lukin413)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama