Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 2
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Recenze uživatele Rayen1 k tomuto seriálu (7)

BoJack Horseman (2014) 

Na první pohled veselá a vtipná komedie o koňským idiotovi, co se chová jako "dick" ke všem okolo... Ale to je klam. Tenhle seriál je jedna velká emocionální a depresivní jízda o tom, jak všechno špatný člověka stejně dožene, ať se snaží změnit sebevíc. I přes všechny zvířecí gagy, Toddovi vylomeniny, narážky na popkulturu, jazykolamy (v angličtině, sám jsem je někdy stěží stíhal), je to v jádru drsný a depresivní, a i když je BoJack kreten, stejně mu přejete, aby to s ním dobře dopadlo, o když víte, že nedopadne a sám se řítí do propasti sebezniceni. Pro mě top seriál, kterej má propracovanou zápletku daleko dopředu, nic se neděje náhodou a všechno má svoje následky. A teď mě omluvte, jdu hledat na net psychoterapeuta, kterej mě z ty šílený depky, kterou mi BoJack způsobil, dostane... 😅 ()

Série 1 (2014) (S01) 

Silně mi BoJack připomíná Hanka Moodyho, jen je seriál víc absurdní. Ale i přes humor (většinou jde o gag někde v pozadí, třeba chování zvířat - rozsekal mě datel s kafem, a to ani nebyl hlavní joke, takovej ten vterinovej předěl, co snadno prehlidnete... anebo ptáci, co se prostě seberou uprostřed ulice a s mavanim rukou odletej pryč, je to tak strašně random, že to necekate) je to stále depresivní a v jádru je to propracovanej příběh o syndromu vyhoření, alkoholismu, sebenenavisti a promarnenych šancích. Asi jsem masochista, ale hrdiny, co maj problémy s alkoholem a sebou samotným, mám prostě rád. Je a brakovou literaturu. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Já ten seriál prostě žeru... ()

Série 3 (2016) (S03) 

Nedávno jsem byl na pivu s kámošem. Kecali jsme o všem možným, co se v hospodě probírá, až došlo i na seriály a filmy. Říkám mu, že koukám teď a BoJacka, a on na to, že je to někdy slušná deprese a že se to musí dávkovat. Odpověděl jsem mu, že nic nedavkuju a jedu to v kuse, díl za dílem. Trochu zblednul a říká mi: "Ty jsi fakt magor...". Chápu ho, a vím, jak to myslel. I když má seriál humornou linku, která převažuje, je tu i ta depresivní, která, ať se tváří sebekomičtěji, je dost drsná. Seriál se nebojí potratů, kritiky Hollywoo(d)u, drog, chlastu, cernyho humoru... Někdy mi přijde, že tam, kde se Californication drželo na uzdě, BoJack se utrhne a řítí se kupředu jako divokej mustang. Je to depresivní? Je. Líbí se mi to? Sakra jo. ()

Série 4 (2017) (S04) 

Výplň s kandidaturou Piškota mi přišla zbytečná a celkem zdlouhavá, a byl jsem rád, když se to uzavřelo. Bylo by to fajn na jednu epizodu, ale jelikož nejsem úplně typ člověka, co se zajímá o politiku USA, jde to celkem mimo mě, většina narážek a gagu na jejich politiku jde mimo mě, a to nejen tady, ale třeba i u Simpsonovejch, většinou jsou to ty nejhorší a nejnutnější díly. Co se týče BoJacka, jeho dcery a matky, to už je jiná... To je ta správná deprese, která k BoJackovi patří. Nic ale není tak černobílý, jak se zdá, a za každým špatným chováním je příčina. Až mě udivuje, jak komplexně tenhle seriál všechno kombinuje dohromady, a i přes vážný téma dokáže bavit absurditou a vtipama. ()

Série 6 (2019) (S06) 

Všechno špatný tě jednou dožene. Stejně tak i Bojacka. Byla to síla, deprese jako hovado, ale ukončený to bylo důstojně, tenhle seriál nepotřebuje další série. ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama