Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 2
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Recenze uživatele VanTom k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2014) (S01) 

BoJack se chvíli dost hledal (seriál polovinu řady, titulní cynický, sebedestruktivní kůň desetiletí), postavy představil přes alkoholové excesy a sobecké naschvály, tudíž nešlo si k nim hned najít cestu. Jakmile ale do popředí protlačil smysluplné (vážné) zauzlení, dokázal skrz sarkastický humor a satirický obraz Hollywoo-u probudit opravdové city i v nitrech jednoduše animovaných antropomorfních zvířat. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Tentokrát více klasičtější komedie / parodie na Hollywoo se obešla bez výrazného sjednocujícího tématu, jelikož natáčení filmu Sekretariát sice neprobíhalo podle plánu, jenže představovalo vedlejší epizodky. Infantilně situační vtípky v prvním i druhém plánu mě spíše míjely, i když nezodpovědný, bezprizorní, neustále chlastající BoJack mnohokrát zahlásil geniálně cynicky/trefně. Až na pár osobních předposledních dílů se však ve své depresivní bezradnosti dál/hloub neposunul. 7/10 ()

Série 3 (2016) (S03) 

Asi už můžu naplno říct, že co se týče humorné stránky, nepředstavuje BoJack úplně můj šálek kávy (resp. mou flašku alkoholu). V čistě komediálních dílech mě tedy, hlavně zpočátku, příliš neoslovil. Zlom nastal při naprosto geniální (němé) 4. epizodě na podvodním festivalu. Z pohledu (destrukce) vztahů a (deprese) charakterů se totiž dokáže zavrtat opravdu hluboko pod kůži a být naprosto nevybíravě, nelítostně tvrdý, sarkastický, zároveň upřímně lidský-zvířecí. ()

Série 4 (2017) (S04) 

BoJackovo zatrpklé hledání sama sebe dostává další ránu, když se mu do života nakvartýruje pubertální, ale rozumná a osmi adoptivními otci příkladně vychovaná dcera, umanutá jej poznat a vypátrat též svou biologickou matku. Mezi nimi (a senilní babčou) to jiskří, tahle linka sezónu suverénně táhne. Bohužel ji ředí spontánní kandidatura pana Piškota na guvernéra (lacinou satirou politických kampaní záhy vyčerpaná) nebo další z Toddových střelených podnikatelských nápadů (potom, co si ujasní svou (a)sexuální identitu). Jako celek tedy nemohu hodnotit absolutně, ovšem několik dílů je vyloženě fenomenálních, originálních a ve vyznění silných (E02, E09, E11!). ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama