Reklama

Reklama

BoJack Horseman

(seriál)
  • USA BoJack Horseman
Trailer 2
USA, (2014–2020), 33 h 27 min (Minutáž: 25–27 min)

Hudba:

Jesse Novak

Hrají:

Will Arnett, Alison Brie, Amy Sedaris, Paul F. Tompkins, Aaron Paul, Minae Noji, Aisha Tyler, Olivia Wilde, Patton Oswalt, J.K. Simmons, Kristen Schaal (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(77)

Seznamte se s nejoblíbenějším koněm ze sitcomů 90. let, jen o 20 let později. Sice je to bručoun, ale srdce má z... no ze zlata přímo ne, ale něco na ten způsob. Z mědi? (Netflix)

Recenze uživatele Lukin413 k tomuto seriálu (6)

Série 1 (2014) (S01) 

První série tohoto seriálu prodělala zajímavý vývoj. První díly kromě určité dávky nekorektnosti nevystupují ze škatulky animovaného sitcomu, jehož pravidla se nemění snad už od Flinstoneových. Od cca čtvrtého dílu, ale ubývá humoru, přibývá závažnějších témat a jednotlivé epizody na sebe začínají navazovat a poměrně obšírně se řeší témata vyhoření, smrti, zrady, lidských kvalit a další. A celkový vývoj postav připomíná Slámovy filmy. Na začátku jsou všichni v pr*, na konci ještě o trochu víc. ()

Série 2 (2015) (S02) 

V podstatě stejně kvalitní jako první série, hořkých podtónů přibývá, humor je opět o stupínek černější. Epizoda "Escape from L.A." je prozatímní vrchol seriálu. ()

Série 3 (2016) (S03) 

Touto sérií seriál dorostl v plnotucne drama, psychologie postav je na animovaný seriál neuvěřitelně prokreslená a tím pádem mi nejsou postavy lhostejné. ()

Série 4 (2017) (S04) 

Z počátku to jaksi drhne, seriál obrousil hrany, řešení konfliktů je bezkonfliktní, dějová linka s kandidaturou na guvernéra je cela víceméně bezzubá. Ke konci série se však koná návrat deprese, jak to máme rádi, poslední 2 díly posouvají seriál zase o kus dál. ()

Série 5 (2018) (S05) 

Neuvěřitelné, když už si myslíte, že seriál nemůže zajít nikam dál, přidá ještě drogovou závislost, která všechno negativní násobí, všechny postavy řeší dost netriviální démony a přesto se v díle najde i mnoho prostoru po humor. Pohřební díl je pak ukázkou, že ani v páté sérii tvůrce neopouští odvaha vyjet ze zajetých kolejí. ()

Série 6 (2019) (S06) 

BoJack doklusá ke svému hořkosladkému konci, i přes snahu o nápravu ho staří démoni stále provázejí a nenechají jeho duši v klidu smířit se se sebou samým. Vrchol současné animace pro dospělé. ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama