Reklama

Reklama

Žraločí tornádo 3

(TV film)
  • USA Sharknado 3: Oh Hell No! (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Popadněte deštníky, počasí na nejbližší dny je následující: budou opět pršet žraloci! Čeká nás další film, v němž se Fin a April budou i tentokrát snažit zachránit občany Spojených států před smrtícím nebezpečím. Bouře začne v hlavním městě Spojených států, ve Washingtonu D.C. V tomto boji už ale nebudou sami. Spolu s dalšími lidmi udělají vše proto, aby zastavili dravé predátory, kteří se postupně prokousávají až dolů k Východnímu pobřeží do města Orlando na Floridě. (Universal Channel)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (159)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti som nevidel. Takže zrejme aj preto som bol z toho celý dezorientovaný. Prečo padajú z oblohy žraloci a útočia na ľudí? Čo je to za nezmysel?! Taká hlúposť sa veru len tak nevidí. Na mňa to bolo až prehnane uletené. Navyše je to celé natočené v lacnom televíznom štýle. Takže nie len nahlúply námet a stupidný scenár, ale i úbohé herecké výkony, debilné dialógy, mizerné digitálne triky a neohrabaná poloamatérska réžia. No ale však čo iné sa dá čakať od filmu, ktorý sa volá "Žraločie tornádo 3"? * ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Sharknado ušlo dlouhou cestu. Od experimentálního, typicky Asylumáckého prvního dílu, který zaostával zpracováním, ale dějem dokázal neskutečně pobavit, přes o hodně slabší druhý díl, až k tomuto, hodně slibnému třetímu dílu. V první řadě bych chtěl říct, že se mi nelíbila ta propaganda jak Universal studií, tak NASA, ačkoliv na druhou stranu, obojí dalo prostor novému zasazení děje, které se přece nemůže pořád jen točit okolo městského prostředí. Nicméně tvůrci nezklamali a třetí Sharknado je čistokrevný nářez. Od prvních, výborných scének v Bílém domě okatě parodujících Jamese Bonda, přes trochu trapné pohledy na polonahé hrdiny vylézající z vody, až po ikonické dějství zasazené do samotného vesmíru. Na to jsem se těšil asi nejvíc a i když nenabídlo tolik, co ukázalo v trailerech, zklamán nejsem. Opět sranda, recese jako prase, i přes to, že se film tvářil vážně, ačkoliv vážně nemyslel ale vůbec nic. Osud se s skoro žádnou postavou opět nemazlil. Řekl bych to asi takto - žraloci pro každého. Žralokem vše začíná a žralokem i vše končí. Tedy, rozhodně nekončí, na cestě je totiž čtvrtý díl (a s ním zřejmě i víc posměšků na triko Hvězdných válek). Samozřejmě, celé to stále zůstává jednou velkou pitomostí čistě pro pobavení, ale je vidět, že tentokrát rozpočet nechyběl a díky tomu se všechny nedostatky vyrovnaly a kvalitou se to přiblížilo prvnímu dílu. Paráda, já se nenudil. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

SyFy hodně tlačí na PILU. Už úvodní scéna s americkým prezidentem naznačuje, že utržení ze řetězu je absolutní. Potom ale nastane poněkud hluchá pasáž, ve které čekáme jen na další řežbu. S nástupem Hasselhoffa je pak dílo dokonáno. Konec je pak opravdu neuvěřitelný, včetně letu raketoplánem, průletem atmosférou v těle žraloka, kde hlavní hrdinka dokonce porodí, Hasselhoff na Měsíci... No, to se musí vidět. "Uvnitř žraloka to bylo jiné, bála jsem se o život. Nic už nebylo jako dřív." ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Od začátku je vidět, že třetí díl už je v podstatě jen jedno velké popkulturní pomrkávání na fanoušky série (což potvrzují i desítky cameo roliček lokálních US celebrit a jiných bulvárních hvězdiček). Úvodní pasáž ve Washingtonu je natolik nesmyslně přepálená, že kdyby to v takovém tempu pokračovalo až do konce, bylo by to dílo, které by natrvalo změnilo dějiny kinematografie. Bohužel to tak nepokračuje a ani konec, byť hodně tlačí na pilu (i doslova), už nemá takové grády. Kdo viděl předchozí dva díly, ví, co čekat. Objektivně strašlivá slátanina, subjektivně o kapku lepší než dvojka, fanoušci podobných filmů budou nadšeni, ale já už jsem se u některých dějových "zlomů" nudil. A upřímně, nakonec mě z celého filmu nejvíc šokovalo, jak moc je na Hasselhoffovi vidět stáří (nebo chlast?). ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že 88 minut je na Sharknado extrémně dlouhá stopáž, dám trojce snad i tři hvězdy. Ach ty nečekané zvraty... Potom, co přijde nečekaný zvrat nečekaného zvratu původního nečekaného zvratu, začínám nečekat pro jistotu nic... A stejně mě vždycky překvapí. Tentokrát s cliffhangerem, takže už teď jsem zvědavý, co se stane ve čtyřce. Steve Sanders se tentokrát vydává na pouť do vesmíru, aby se svým otcem, s kterým po dlouhé době naváže vztahy, zachránil celé USA. Asi je těžké být Stevem, když nemá za otce nikoho jiného než Davida "The Hoffa" Hasselhoffa, největšího tvrďáka Spolkové republiky Německo. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • V jedné scéně okolo 47. minuty, kdy prší žraloci na zábavní centrum, je záběr do kina, kde diváci koukají na film Útok trojhlavého žraloka (2015), což je také film společnosti SYFY. (Terva)
  • V roli seržanta Richardse se objevil ve filmu slavný zápasník těžké váhy organizace UFC, Josh Barnett. (The Viper)
  • Natáčelo se v amerických státech Florida a Kalifornie. (Terva)

Související novinky

Blíží se Sharknado 3

Blíží se Sharknado 3

19.03.2015

Žraločí tornádo vrací úder! A tentokrát dokonce s Davidem Hasselhoffem (Pobřežní hlídka), který bude s netradičním přírodním úkazem bojovat ve Washingtonu. Že se moc nechytáte? Tak to očividně… (více)

Reklama

Reklama