Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 16

Recenze (416)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nápad s rozdělením dílu ve dví se tady jeví naprosto směšně, vzhledem k nevysoké kvalitě materiálu. Takže co zde máme. Opět logické lapsy, opět jsou všichni nesmrtelní, opět se z bývalých nepřátel na život a na smrt stávají noví členové týmu. Charlize Theron už je defacto ofiko v Dieslově týmu. Navíc se oživil další duch a to konkrétně Gal Gadot. I hlavní záporák, mimochodem nebyl by vůbec špatný, protože si hraje na takového pološílence (inspirace Jokerem je prostě znát), který není úplně nepodobný Bardemovi ze Skyfall, samozřejmě v mnohem horším provedení. Takže Momoa dostane od Diesela pěkně na budku, tedy fyzicky na Vina nemá ani omylem. Jaký to rozdíl, když si to parádně spolu rozdali Vin s Rockem v pátem díle a ten rozdíl mezi nimi byl nepatrný. Rovněž mě štve jak tady každá postava Dieslovi pochlebuje, už to dělá i hlavní záporák. Kulka do hlavy by ho snad mohla na chvilku umlčet. Čekal jsem po tragické Devítce návrat k lepšímu, ale ten se nekonal. Je to stejně špatné jako minule a očekávání rozhodně byla. Jedenáctka ať tuhle srágoru konečně nějak celou uzavře, protože už vaří z hodně prošlé vody. Bez Hobbse a Shawa je to celé úplně o ničem. Tyrese už mě regulérně 3 díly jen a jen sere. 40% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jubilejní desátý díl přivedl k rodinnému stolu všechny významné rychlé a zběsilé členy bez ohledu na jejich důležitost pro děj. Znovu se vytahovalo z hrobu, ale to k sérii už tak nějak patří. Oproti šílenému devátému výjezdu jde o mírné zlepšení. Hodně to však stojí na výstřední postavičce, kterou si Momoa sice dost užívá, ovšem místy je to jeho přehrávání lehce za hranou. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho, že se budu bavit chca nechca a tedy jsem spíš očekával, že film budu konstantně šikanovat. Ale to mi vůbec nedocházelo, co se na mě chystá. Když jsem se pochechtával zpočátku tomu jak se syn protagonistů neustále zmenšuje (jmenuje se Brian, táta mu říká B, máma zase Little B) a Michelle Rodriguez  během scény proslovu u večeře mizí a zase se objevuje kukuřice na talíři, ani mě nenapadlo, že jsem pouhých 30 minut od scény, kdy moderátor zpráv oznamuje, že výbuch neutronové bomby v centru Říma, po kterém zbyl kráter velikosti Pelhřimova, si naštěstí nevyžádal žádné životy. Člověku se až zasteskne po původním scénáristovi série Chrisovi Morganovi, který to byl tehdy ještě relativně schopný udržet na kolejích. Co se děje v těch akčních scénách zde je daleko za hranicí něčeho, co bych si bál v šesti letech vymejšlet s angličákama i kdybych věděl, že se na mě nikdo nedívá. Megatuny nonsensu na vás útočí v kadenci co dvě sekundy, nemá to žádnou procedurální, technickou či gravitační kotvu. Chechtáte se, jak si postavy spolu mezi auty povídají přes vysílačky, dokud nezjistíte, že už nějakou dobu to dělají prostě bez nich a nikdo to neřeší, aby pak Charlize Theron v kontaktní bitce během vteřiny přeprogramovala jednou rukou laserové rameno tak, aby zaútočilo na její oponentku (které mimochodem doposud tím samým laserem zcelovalo ránu). Jak jste vůbec schopný tohle vysvětlit tomu herci? Fast X spadá do mnou aktuálně vyvíjené teorie nihilistického blockbusteru, který vznikl v rámci kolektivního podvědomí o blízkém konci a tím pádem nespoutaně plýtvá prostředky pro něco, co už je úplně jedno, nemá to společný nic nijak s ničím v tomhle světě, jenom je to dlouhý, obří a pomáhá to zapomenout na blížící se konec spirály. Navíc mám velké podezření, že tím jak to vypadá, co se tam děje a jak tam ty herci hrajou, tak si tam úplně všichni dělaj strašnou piču z Vina Diesela, jehož snaha udělat si skrze tuhle sérii nějaké vážné renomé akorát říká, že ten člověk už je totálně brain damaged, čemuž teda napovídá i to jak vypadá a jak hraje. Další díl musím vidět už jenom pro to, jak mi na začátku samozřejmě vysvětlí, že s tou atomovou ponorkou na Antarktidu přijela Gal Gadot sama. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Daleko lepší než předchozí díl. I když musím říci, že po tolika dílech už si ani konkrétně nevybavuji, co která postava v předchozích dílech dělala, to si nejde všechno pamatovat. Ale tento díl má skvělého záporáka v podobě Jasona Momoy a i tým v podání tradičních hrdinů mě bavil. Změna režiséra sérii prospěla, přišel zase s něčím novým. Samozřejmě Justin Lin natočil ty nejlepší díly série, ale poslední se mu nepovedl, a tak je fajn, že přišel někdo jiný. Také se mi líbilo, že film byl od začátku až do konce napěchovaný akcí. Jen konec je takový úsměvný, protože postavy, které v předchozích dílech umírali, tak postupně každým dalším dílem zase ožívají... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Najhorší film v sérii Fast & Furios, ako niektoré recenzie hovorili? Nemyslím si. Úprimne platí, že "Fast X" som si užil niekoľkonásobne viac ako absurdné "F9". Tento film je na druhú stranu ale menej sústredený a dokopy je tak rozbitý, že pokiaľ by ste reálne chceli sa sústrediť na určitú časť príbehu, môžete byť poriadne sklamaní. Michelle Rodriguez tu má zúfalo malú rolu a dokonca budete mať počas sledovania pocit, že v určitom bode na ňu film zabudol, aby sa nám na chvíľku pripomenula. Ale aspoň tu má solídny fight s Charlize Theron, ku ktorému sa asi schyľovalo celkom dlho. Jason Momoa ako zloduch je podľa mňa skutočne čerešničkou na torte. Ten buď neberie nič z toho čo robí vážne, alebo to myslí všetko stopercentne vážne a dáva maximum čo môže. Každopádne, je vysoko zábavný a užil som si s ním každú jednu scénku. Musím dokonca uznať, že som sa začal aj poriadne zaujímať o našich hrdinov a bol som zvedavý kam sa ich príbeh reálne posunie. Moment, kedy som sa ale chvíľu nebol schopný prestať smiať je pre mňa scénka, kde zistíme čím plní svoje vrece na boxovanie Jason Statham. Spôsob, akým je tá scénka natočená a ako na to všetky postavy budú reagovať bol moment, kedy som nebol schopný sa prestať smiať. Istým spôsobom dokonalé. Akcia je absolútne nerealistická, ale zase to nie je to čo od týchto filmov očakávam. Čakal som však na svoj moment, kedy vyletíme s autom do vesmíru alebo prejdeme s autom po lane na druhú stranu hory, no nič také sa tu nekonalo. Minule to autori prepálili na totálku. Toto je film, kde som si konečne mohol užívať to, čo som reálne chcel. Keby to chcem hodnotiť podľa realistickosti, tak tento film nemá v sebe veľa kvality, no sledovať ma to bavilo. Na veľkom plátne stálo za to. Hodnotenie: B ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Natáčanie v Turíne si vyžadovalo, aby Filmová komisia Torino Piemonte, miestne úrady a mestskí poslanci vypracovali päťmesačný plán od septembra 2021 do januára 2022 a spolupracovali s ministerstvom kultúry na koordinácii hlavných podujatí mesta, miestnej cestnej premávke a doprave, verejných záležitostí a bezpečnosti, aby boli umožnené požiadavky na natáčanie filmu. Takéto plánovanie zahŕňalo aj riadenie preletov bezpilotných lietadiel. (Arsenal83)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama