Reklama

Reklama

Řidič

Trailer 3

Obsahy(1)

Řidič je vyhledávaný specialista na nelegální práce: řídí auta, která odvážejí lupiče z místa zločinu. Jeho výjimečný talent mu zatím dopomohl k tomu, aby nebyl chycen a zatčen. Po jedné z dalších honiček s policií se však jednomu z detektivů podaří jej konečně zadržet. Řidič dostává na výběr - buď půjde do vězení, nebo bude osvobozen za předpokladu, že pomůže usvědčit ostatní lupiče... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (72)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Inspirace pro Refnův Drive nepochybná - minimálně začátek a náznakem několik dalších klíčových momentů. Stejně tak i charakter hlavního hrdiny (a nejen, že jeho herecký představitel se v obou případech jmenuje křestním Ryan), i když zde mi „řidič“ připadá trochu méně čitelný. Za to ale možná může jen trochu odfláknutý scénář. Jinak film splňuje vše, co slibuje. V rámci žánru velmi solidní a drsná podívaná. Chybí mi jen nějaký výraznější hudební motiv, který je pro mnohé Hillovy pozdější filmy charakteristický. Plný počet uniká jen o chlup. P. S.: Kruhy pod očima. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Skvělý honičky v autech, noční Los Angeles a totálně neosobní postavy (teprve při titulkách jsem si vlastně uvědomil, že nikdo z nich neměl jméno ... postavy se jmenujou prostě Driver, Detective, Player atd.) Mohlo to mít větší spád nebo to bejt trochu kratší, ale jinak to byla dobrá sedmdesátková krimi. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Našláplé a solidně nasnímané automobilové honičky těžko vykompenzují strnulé herecké výkony a teatrální snahu o jakousi odcizenost (minimalizování dialogů, anonymita postav) - na to je jich příliš málo. Stejně tak hard & dirty atmosféra funguje, díky zmiňovanému sabotování hereckého osazenstva, jen tak napůl. Největším problémem je však nakonec přehnaná snaha řezat co to dá, protože nám tak z vajec (čti koulí) vznikla omeleta, kterou Hill zapomněl opepřit. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kvůli bezvadnému zakončení se mně přece jen moc nechce jít do vyšších pater, protože tam na mě bylo až moc automobilových honiček a stříleček a já se přece jen víc soustředila na Ryana . Přemýšlela jsem, kde jsem ho sakryš viděla a pak na krásnou Isabelle, kde jsem její kvality zaregistrovala už v jiných filmech, například ve Vražedném létě. A Ryana v kouzelném snímku, který mně vypadnul z hlavy Co dál, doktore? Ale rozhodně se mu nedá upřít, že řidiče zahrál taky suprově. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Walter Hill natocil vskutku posobivy, pekny film o autonahanackach a o istom soferovi, ktoreho stvarnil Ryan O´Neal /Love Story, Papirovy Mesic, prilis Vzdaleny Most/. Film ma akysi dej a hlavne spustu autonahanaciek, takze divak sa ani chvilu nebude nudit. Film ma svoje silne atributy /minimalisticka hudba, anonymne prostredie Velkomesta a scena vo vlaku/, pre ktore sa oplati snimok si zohnat a pozriet. 77 % ()

Galerie (75)

Zajímavosti (7)

  • Hlavná postava (Ryan O'Neal) povie počas celého filmu iba 350 slov. (m.a.t.o.)
  • Žiadna z postáv vo filme nemá meno, všetky sú pomenované iba podľa toho čo robia (ako napr. vodič, detektív, hráč a pod.) (m.a.t.o.)
  • V závěrečné honičce řidič (Ryan O'Neal) kočíruje červený pick-up Chevrolet C10 ročník 1973. (tulakfelix)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama