Reklama

Reklama

Kapitán Exner

(seriál)
  • angličtina Cpt. Exner
Česko, 2017, 11 h 1 min (Minutáž: 55–56 min, Alternativní 6x80 min)

Předloha:

Václav Erben (kniha)

Hrají:

Michal Dlouhý, Vica Kerekes, David Novotný, Jan Vondráček, Arnošt Goldflam, Petr Nárožný, Anna Polívková, Jitka Schneiderová, Marie Málková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kapitán Exner je jednou z nejznámějších postav české detektivkářské školy. Uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí se vždy vymykal představě běžného kriminalisty, a to nejen v minulém režimu, kde šokoval svým veteránem-kabrioletem a kanárkově žlutým oblekem, ale také nahlíženo dnešní detektivkářskou optikou. Své případy řeší jaksi mimochodem, během svádění žen a dívek, nezřídka o mnoho mladších, než je on sám. Avšak nejen proto jsou Erbenovy romány čtenářsky mimořádně oblíbené. (TV Prima)

(více)

Recenze (51)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho dost v rozpacích. Viděla jsem kapitána Exnera v podání Jiřího Valy i Jiřího Kodeta. Dokonce jsem četla i knihy, mimochodem naprosto bravurní zážitek. Tohle však předčilo všechna moje, bohužel v nejhorším, očekávání. Je to ploché, a až mě udivuje, jak tak skvělé dílo může být tak hrozně zpracováno. 4/ 40 ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Seriál pro mě byl velice příjemným překvapením a to hlavně zásluhou Michala Dlouhého, který přesně odpovídal mé představě o kapitánu Exnerovi, a také díky skvělé hudbě Ondřeje Brouska. Jediný pro mě opravdu rušivý fakt bylo rozdělení každého příběhu na dva díly, jednak kvůli čekání a také jsem za ten týden leccos zapomněla. Když ale Kapitána Exnera srovnám s jinými krimi seriály, které můžeme nebo jsme mohli vidět v televizi, nemůžu dát méně než 4 hvězdy. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení, až nečekaně milé. Dobří herci, dobrá atmosféra, elegán dlouhý každým coulem a jeho dvojka vyšetřovatelů, zajímavé příběhy. Jak tu někdo v komentářích pyskuje, že to neodpovídá předloze, tak by se měl držet zaručeného pravidla znát danou věc jen z jednoho pohledu a nedivit se, když to jinde zužitkují jinak, aneb když znám literární předlohy, nelezu koukat na seriál nebo musím počítat s tím, že to bude trochu jiné. Tenhle seriál a jeho provedení je velmi podařená práce. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Kupodivu pěkná oddychová podívaná. Britský kriminální seriál v českém podání tak nějak jakoby. Michal Dlouhý je skvělý, u ostatních, hlavně role mladších náctiletých, nechápu, kde dělali nábor. Absolutně žádné výrazy, žádné zabarvení hlasu, jen monotóně přeříkat text a vypadnout. Jinak vcelku dost narážek, vtípečků a pidigagů, které potěšili i rozesmáli. * * * * * SPOILER * * * * : Ztratili se mě sestry. Opravdu ? A kolik ? Tři ? ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Bez barvy,bez chuti,bez zápachu. Jinak můj oblíbený Michal Dlouhý,se na tuto roli absolutně nehodí a bylo mi ho docela líto. Zbytečně (opět) vyhozené peníze. A potom tady mají vznikat kvalitní (klidně i detektivky/kriminálky),filmy,když se dávají chechtáky na tohlencto. Nejsem z tohoto nějak naštvaný. Jen smutný. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Při dokončovacích pracích bylo nutné nadabovat některé ze scén s Alenou Šeredovou (Renáta). Byla už ale doma v Itálii a dohodla se tedy s produkcí, že jí při postsynchronech nadabuje někdo jiný. Učinila tak Anna Brousková. (funhouse)
  • Pokud má, jak kapitán sám říká, svůj vůz po dědečkovi, tak dědeček musel žít v USA. Bohužel neexistuje běžný legální způsob, jak takové auto přihlásit v ČR na běžné značky. A na veteránských značkách by kapitán Exner (Michal Dlouhý) nemohl autem jezdit běžně každý den do práce. (Muf911)
  • Kapitán Exner (Michal Dlouhý) se několikrát odvolává na Gutha-Jarkovského (např. při líbání ruky) a přitom se ženami mluví s rukama v kapsách, což je podle Jarkovského vrchol neslušnosti. (stone)

Reklama

Reklama