Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Je to snad osud, když se na někoho nepřetržitě lepí smůla? Čím to je, že právě ten, kterému není všechno jedno na to doplací? Rubin Carter to neměl jednoduché už od děství,ale když si usmyslel něco dokázat , udělal pro to vše. Možná i proto nakonec vydržel tak dlouho útrapy, které se mu děly. Při psaní své autobiografie jistě netušil, že člověk který si ji jednou přečte mu bude takovou oporou při boji za svobodu a jeho nevinnu. Výborný životopisný film se skvělým Danzelem Washingtonem. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ani nevím co k tomu říct. Nejvíc asi převládá pocit zmařené šance na geniální film. Denzel je jako vždy famózní, ale tohle prostě nemohl utáhnout. Ať si říká, kdo chce, co chce, hlavní vinu na tom má režisér. Bylo to zbytečně dlouhý a bylo to dost povrchní, málo uvěřitelné, moc mě to nebavilo. Bylo to furt čekání na NĚCO EXTRA, a to za celých 140 minut nepřišlo. ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Tento film bol pre mňa veľmi sillným emocionálnym zážitkom..Denzel Washington tu podal excelentný herecký výkon,dovolím si tvrdiť,že najlepší vo svojej kariére.Krásny,silný a veľmi dôležitý film,pri ktorom mi tiekli slzy dojatia,smútku i bezmezného rozhorčenia nad strašnou krivdou,ktorá bola spáchaná na človeku vinnom len tým,že sa narodil v nespravnom čase,na nesprávnom mieste a s čiernou pleťou.Je v podstate jedno či Hurikán je,alebo nie je natočený podľa fiktívneho príbehu a Rubin Carter poslúžil iba ako námet,dôležité je memento.Existujú totiž milióny ľudských príbehov,ktoré fiktívne neboli a za ne hovoria práve takéto filmy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar legendárního Zuřícího býka, který byl autobiografií boxera Jakea LaMotty. Tento film se snaží vypadat zajímavě, ale nemá na to páru ani gule. Není zde Scorsese, není De Niro či Pesci a všechno působí už od prvního záběru strašně účelně a plagiatorsky. Rozhodně snímek na tři hvězdy, ale za tu neoriginálnost a pokus o kopii, jednu ubírám. A ty ufňukaný černý huby už si taky strčte někam... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nepochybně dobrej životopisnej film, kterej podtrhuje jako vždy vynikající Denzel Washington svým hereckým uměním. A může být pyšnej na to, že ve svejch letech dokázal zahrát i mladší verzi Rubina Hurikána Cartera. Je docela jasný, jak to celý dopadne a to filmu ubližuje. Pochybná partička kanadskejch dobrodinců + jednoho mladýho negerskýho ucha působila dost pederasticky a jejich záměry udělat dobrej skutek byl jak z nějaké náboženské sekty. Ale počítá se výsledek, kterej se jim poved a dát do držky americké justici vždy potěší. Akorát si nemyslím, že za pár let si na tenhle film vzpomenu a vzpomínat asi ani nebudu. Jednou vidět to stačí a tím mám splněno... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Príbeh je založený na životopise boxeristu Rubina "Hurricane" Cartera, amerického boxera v strednej váhe, ktorý súťažne boxoval od roku 1961 do roku 1966. (Smok)
  • Denzel Washington byl do role vybrán samotným Carterem, který absolvoval sezení také s Wesley Snipesem, Samuelem L. Jacksonem či Isaacem Hayesem. Washington jej zaujal při obědě v restauraci svým slovníkem, smíchem, pohyby těla a tím, když ho Carter při návratu z toalety zastihl, jak si před zrcadlem nacvičuje gesta. „Tehdy jsem se zamiloval,“ vzpomínal. City byly opětovány. Carter je zosobněním lásky, prohlásil při přebírání Zlatého glóbu za roli boxera Washington. (MardukuS)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama