Reklama

Reklama

Ozark

(seriál)
  • USA Ozark
Trailer 1
USA, (2017–2022), 44 h 30 min (Minutáž: 52–80 min)

Hrají:

Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Esai Morales, Jason Butler Harner, Clayton Rohner, Sean Freeland, Ralph Alexander, Skylar Gaertner, Josh Randall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Finanční poradce donutí rodinu odejít z Chicaga do oblasti Ozarks v Missouri, kde musí během pěti let vyprat 500 milionů dolarů, aby uchlácholil drogového bosse. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (158)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Přirovnávání k Breaking Bad mi nepřijde přesné a je spíše zavádějící. Ano, jedná se o příběh běžného člověka ve složité a eskalující situaci, ale tím společné znaky se seriálem o Walteru Whitovi končí a nerad bych tímto označením Ozark shazoval a škatulkoval, neboť si jde vlastní cestou v ideálním tempu, které není ani zběsilé, ani příliš pozvolné, zkrátka zcela akorát. Příběh se rozjede zajímavým způsobem a budete neustále zvědaví, co přinese příště. Tvůrci šikovně kombinují příběhové prvky ze světa podsvětí a rodinné drama a díky střídání a kombinování těchto poloh se nikdy nezačnete nudit, neboť Ozark přesně ví, kdy je nejlepší čas na to přepnout výhybku. Postavy jsou skvěle napsané a zahrané a vy budete díky tomu jejich osudy sledovat velmi zaujatě. Ozark tedy rozhodně není klonem Breaking Bad, ale návykový je stejně! ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Ozark nás přivádí do světa šikovného a mazaného finanční poradce, který pere peníze pro mexický drogový kartel. Hlavním představitelem je právě poradce Marty Byrde, pracující v jedné poradenské firmě. K této nekalé práci ho zláká jeho přítel a dlouholetý kolega. Vidina snadného zbohatnutí převládne nad rizikem. Zvrtne se to ve chvíli, kdy jeden z jeho kolegů ošidí kartel pro vlastní obohacení, přičemž dojde k vyřizování účtů z čehož vyjde živý pouze Marty. Samozřejmě pouze pod jednou podmínkou a to že všechny peníze, které byly odcizeny, vypere a vrátí. Na to se s celou rodinou stěhuje do dalekého Missouri právě k jezeru Ozark, kde rozjíždí své nekalé finanční akce, ve kterých chce peníze vyprat. Manželka Wendy, ač se uplně ze začátku nezdá, v tom nakonec pojede s ním a oba se tak stávají nevypočitatelným párem, který za každých okolností (i když si občas musí sáhnout až na uplné dno) dosáhne svého. - "Money is, at its essence, that measure of a man's choices." ()

Reklama

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů poslední doby. Ten neustálý tlak, lži a podvody a podvůdky... Vždy, když se konečně už něco vyřeší, přijde zase rána a Marty s Wendy musí vymýšlet jak z toho ven. Oba létají z průseru do průseru, nic nemají zadarmo a ještě kvůli nim umírají lidé.  Seriál snad nemá slabší díly a při jeho sledování jsem měl kolikrát tak tísnivej pocit, že jsem si pro odlehčení musel jít dát na zahradu panáka a cígo... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

1. série Skvělý první a poslední díl. Hlavně tedy ten první působil jako zjevení - dynamický, nápaditý, drsný. Většina dílů je ale celkem nudná. Nejhorší je pohled do minulosti, který divák docení až v poslední episodě. Bateman je skvělý jak před kamerou, tak i za ní, ale o spoustě postav se to tvrdit nedá. Některé pro mě byly (a jsou) v seriálu prostě navíc - za všechny bych jmenoval teploušského detektiva s teplým zarostlým vidlákem. Možná ale sebereme odvahu a další řadu si někdy se ženou pustíme. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí všech 3 sérií můžu naprosto zodpovědně říci, že je to šíleně-pravděpodobno-uvěřitelný seroš, který nám ukazuje co se může dít mezi "hoch rodinami" . Nedělám si iluze o všech miliardářských skutečných rodinách, že ke svému majetku přišli naprosto legálním způsobem a to napříč světem včetně toho českého viz. Babiš, Kellner a další...Je to ukázkový případ jak jeden může k majetku přijít...Za mě 100% . ()

Galerie (764)

Zajímavosti (18)

  • Laura Linney opísala rodinu Byrdeovcov ako "štyroch jednotlivcov, ktorí spolu dobre fungujú, no navzájom sa nepoznajú". (Arsenal83)
  • V skutočnom Ozarku je možné nájsť bar a reštauráciu s názvom Marty Byrde's. (Real Tom Hardy)
  • Wendy (Laura Linney) na začiatku prvej série v jednej scéne dúfa, že sa z jej syna, ktorý vtedy "zabil" zviera, nestane jej brat. Veta bola herečkou improvizovaná a vtedy ešte ani netušila, že z toho neskôr scenáristi v tretej sérii spravia samotnú príbehovú linku. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama