Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (317)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že väčšina hereckých predstaviteľov nepripomína charakterom svoje predobrazy a nemám problém ani s úpravami zápletky pre potreby filmu. Predlohe je to totiž určite vernejšie ako Andersonova sága a známe lokality, či záblesky ikonických momentov vedia aspoň na moment potešiť. Na lepší výsledok to však nestačí ani omylom, keďže mimo toho si Welcome to Raccoon City berie z hier len to najhoršie, vrátane toporných a ľahko parodovateľných dialógov zo starších dielov tejto značky. Skratkovitý dej kombinujúci snáď štyri herné diely súčasne nedáva nikomu priestor na vyniknutie a čo je zďaleka najsmutnejšie, nefunguje to ani ako zábavný výplach. Takto lacno pôsobiaci a nezáživne nakrútený fanservis s veľmi slabou akciou a neexistujúcim napätím môže uspokojiť snáď len toho, u koho je väčšia vernosť predlohe nadradená skutočným filmovým kvalitám. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konečne nastala zmena na režisérskom kresle tejto série, ale žiadna zmena k lepšiemu to nie je. Postavy totálne o ničom. Prvú polovicu sa tam vôbec nič nedeje a behom druhej sa dočkáme tuctovej digiakcie na ktorej môže niekoho zaujať nechutné čvachtavé gore. Ale mňa už ani to nebaví. Za mňa totálna nuda. 2/10. ()

Reklama

annanah 

všechny recenze uživatele

Film roku s neuvěřitelným komediálním potenciálem. Scéna se zapalovačem vyvolala u mé maličkosti záchvat smíchu jako málo co, bohužel toto nebyl záměr autora. Slovy Adama Kajumiho vysokorozpočtový počin se super efekty, což se podle mě projevilo hlavně na finálním zaporakovi, který byl skutečně velmi okatý. Okey a teď vážně... Nechápu proč se to stalo, relativně okey herci neměli absolutně co hrát a film neměl vůbec žádné tempo. Cítila jsem se jak legendární kritik ze Simpsonových, který volal po konci. Nicméně je pravda, že na konci se mi chtělo tleskat, neboť mé utrpení už nemuselo pokračovat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně slibný rozjezd se sirotčincem a nočním maloměstským prdelákovem Raccoon City, zabydleným podivnými existencemi a zmutovanými degeneráty, ale především úleva, že v tomhle Resident Evilu už konečně nebude oxidovat šeredný tranďák Miloš Jovović. Na druhou stranu se ale děj postupně zvrhne v poněkud chaotickou interiérovou naháněčku a střílečku, ze které mě nejvíc bavily ohavné mutace několika nešťastníků, ale jinak nic moc, zkrátka průměrné béčko nehodné zapamatování. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Resident Evil, aspoň v tom filmovom svete je pre mňa pojem, mám rád sériu s Jovovich, ktorá je taká správna béčková zábava s pár výbornými dielmi, rovnako všetky animované filmy, toto univerzum mám rád a teším sa na každý nový prírastok, ale tento nový dopadol poriadne rozporuplne. Rozumiem, že tvorcovia chceli natočiť reštart a vrátiť sa na začiatok s pôvodnými postavami z hier, ktoré poznám len podľa mena, nie som herný znalec, ale už neviem, prečo si zvolili práve tento spôsob. Nevadí mi, že tú preakčnelosť z posledných filmových dielov chceli nahradiť komornosťou a dôrazom na survivalové prvky, ale tu to moc nefunguje. A navyše sa tu všetci hrajú na strašnú tajomnosť, čo je pri univerze s množstvom dielov úplne absurdné, aj tak každý vie, čo ho čaká. Kvôli tomu má film dosť pomalé tempo a síce sa to v druhej polovici trochu zlepší, ale aj tak sa mi to stále zdalo trochu pomalé. A hlavne tu nič nie je nadpriemerné, napätie vôbec nefunguje, atmosféra mi pripomínala štýl Grindhouse, taký ten brak, pričom film sa má odohrávať v nakazenom mestečku, ale vyzerá to, že mestečko má len policajnú stanicu, sirotčinec a pár pustých domov, inak nič, nejakí civilisti, to je úplne zanedbateľné množstvo. A aj tá akcia je len taká, že sa na ňu dá pozerať a krvi je celkom dosť, ale chýba tu čokoľvek zapamätania hodné. Aj tie najslabšie diely s Jovovich mali aspoň pár dobrých akčných scén, ale tu nič. A aj tie masky sú teda dosť zastarané, zombie vyzerajú lepšie aj v televíznych seriáloch a mutanti tiež sklamú, je ich málo a vyzerajú strašne, hlavne ten posledný. Aj prvý filmový diel mal lepšie efekty a to je rozdiel dvoch dekád. Ale film aspoň zachraňuje sympatické obsadenie. Na nikom mi nijak zvlášť nezáležalo, ale aspoň sú prakticky všetci členovia policajnej stanice, nie len nejaká partia nudných pubertiakov a podobne a vedie ich Kaya Scodelario, ktorú by som uvítal aj vo viac podobných úlohách. Ale celkovo mi tu hlavné postavy prišli sympatické. Režijne to pôsobí skôr ako videofilm, čakal by som trochu viac, ale nie je to až taká katastrofa. Takže na ten slabý priemer mi to stačí, je to môj obľúbený žáner, nenudil som sa a postavy ma bavili, ale dúfal som v čosi lepšie. Nevidím dôvod si to ešte niekedy pozrieť, na rozdiel od asi ľubovoľného dielu filmovej alebo animovanej série. 52% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se neobjeví další 2 důležití členové jednotky STARS z her, a to Rebecca Chambers a Barry Burton, i přesto že ve hře hrají důležitou roli. (NiWi)
  • Jednou z narážek na herní sérii si můžeme všimnout u hlavních postav, které jako záložní zbraň používají speciálně upravené pistole Berreta M9, tzv. „Samurai edge“. Ve hře je týmu vyrobí majitel obchodu se zbraněmi Robert Kendo. Taktéž scéna prvního setkání Chrise Redffielda (Robbie Amell) se zombie ve Spencerově sídle je komplet identická s tou, jaká je ukázána v původní hře. (Guilemot)
  • Původní nepoužitý scénář Grega Russoa měl být silně inspirován sedmým herním dílem „Resident Evil VII - Biohazard“ (2017), který stejně jako původní záměr pro tento film fungoval jako částečný reboot dosavadní herní série a mnohem více se zaměřil na hororové aspekty než na akci, pro které byly známé nejen do té doby poslední herní díly, ale také filmová série od Paul W.S. Andersona. (S.U.E.S.)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama