Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že to v mnoha případech a scénách zcela nepokrytě vykrádá a kopíruje hlavně druhej a trochu první díl (a někdy takřka zcela vteřinu po vteřině) a tak jsem měl dost často deja vu, to je ještě navíc hodně slabé a dost nuda. Sice se dozvíme, kterak Jason k hokejové masce přišel a posledních 10-15 minut docela ujde, ale jsem docela zklamanej. Akorát mě začíná bavit zjišťovat, co všechno je Jason schopnej přežít.... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý slasher. Možno jeden z najlepších. Oproti predošlým dvom častiam posun minimálne o level vyššie. Napätie neporovnateľné, rovnako atmosféra a Jason sa konečne ukáže. Nečaká celý film niekde v tme, aby nakoniec vystrčil iba ruku, ukáže sa celý a konečne má masku! Inak zaujímavé, že jeden režisér dokáže natočiť dva filmy o tom istom, kvalitatívne obidva úplne niekde inde. Toto už nie je priemer, toto je právoplatný zástupca slasherovej prvej ligy. A tie mordy... 85% (v rámci žánru samozrejme) ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vraždy Jasona boli veľmi zábavné, partia hrdinov oproti iným častiam zo série pomerne nesympatická, ale ich bizarné úmrtia (chodenie po rukách -> spozorovanie vraha hlavou dole -> bum úder medzi nohy) som si možno preto o niečo viac užíval. A konečne som sa dozvedel, odkiaľ má Jason svoju legendárnu masku. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Tovarna na prachy jmenem Jason se zde naplno rozjizdi.... Solidni obsazeni, klasicka hudba. Dobry zacatek, velmi ale velmi pomala stredni pasaz a kruta dvacetiminutovka na zaver... K lidem a psum zde pridava Jason kraliky a produkce skunka, takze behem dvou dnu dokazal Jason zkosit vice nez dve desitky lidi a na pul tuctu zviratek.... solidni kosic!!!! A hlasvne ze ma konecne masku... Jinak po prvnich trech dilech stale vevodi dvojka, co do kvality... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Vida, režisér Steve Miner se opravdu zlepšil. Po vcelku nudné a obyčejnější dvojce nám zde naservíroval dost slušný vyvražďovací počin. I se dost přiblížil ke kvalitě mého oblíbeného Halloween H 20. Tempo je zde docela slušné, i když se pořádní zabíjení začne odvíjet až v nějaké cca 45-50 minutě. Jenže to mi vůbec nevadilo, zpočátku tu máme klasickou rekapitulaci z předešlé části a úvodní zabití dvou místních lidí a poté se začne film věnovat postavám, které mi přišly doposud z této série nejlepší. I jsem si jich pár získal. To se Minerovi opravdu povedlo, podobně jako u výše zmíněném Halloween H20. Soundtrack začínám mít opravdu rád. Vraždy jsou zde zajímavější, krvavější a o něco drsnější. Jason tu má správnou vizáž v hokejové masce, ke konci se pořádně rozjede – úplná mašina na zabíjení. Celé prostředí filmu bylo dobré, např. Stodola atd. Nevím ani co bych pořádně vytkl, možná bych ocenil trochu víc k vysvětlení Jasona atd, přidat pár scén navíc a hlavně tu byla jedna vraždící scéna, kdy Jason jednoho kluka v rukou tak zmáčkl do hlavy, až mu vystřelilo oko – to bylo dost ujeté, trapné a vizuálně amatérské až jsem si myslel, že je to nepovedená či vystřižená scéna, ale co. K dokonalosti něco chybělo, ale stále to byla super zábava a u mě zatím nejlepší díl téhle série. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Na speciálních efektech původně pracoval slavný Stan Winston. Jasonův (Richard Brooker) vzhled se ale producentům moc nelíbil, a proto Jasonův obličej před nasazením masky není moc zabírán. Existuje ale několik fotografií Jasonova původního vzhledu i se samotným Winstonem v maskérně, kde ho nanáší na herce Richarda Brookera. Winston byl nahrazen jiným maskérem a Jasonův nový a finální vzhled bez masky je ukázán až na konci filmu ve stodole. To byl také možná jeden z důvodů, proč do filmu nebyla zařazena finální snová vize, v níž odmaskovaný Jason usekne Chris (Dana Kimmell) hlavu. Ve filmu ale přesto Jasonův původní obličej vidět je. Přibližně v jedenácté minutě, kdy prodavač krmí rybičky, se objeví za tmavým sklem Jasonova postava bez masky. Nejde jí vidět do tváře, ale jedná se o jediný záběr s původním Jasonovým vzhledem. Jasonův původní makeup se údajně leskl na 3D kamerách a špatně se nasvěcoval. (LION-MR.T)
  • Maska hokejového brankáře, kterou si tady Jason Voorhees (Richard Brooker) poprvé nasazuje, byla vyrobena společností Fibrosport pro klub Detroit Red Wings. Její podoba vycházela z masky Jacquese Planta, hokejového brankáře, který ji jako první začal v NHL používat v sezóně 1959-1960. Vyráběl si je původně sám. Dnes se už tento typ nepoužívá. (PetrPan)
  • Film byl původně uveden do kin ve 3D formátu. (Stocki)

Reklama

Reklama