Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (137)

Morholt 

všechny recenze uživatele

On je bývalá středoškolská basketbalová hvězda utápějící své démony v alkoholu a oni jsou nekompaktní tým floutků, který si soupeři mažou na chleba. Jak se to bude vyvíjet je asi jasné i méně zkušeným divákům. Pokud nepočítám nějakých závěrečných 20 minut, jede film přesně podle šablony a seká kýč za kýčem, takže se s trochu nadsázky dá odhadnout, co bude kdo v následující scéně říkat. Nicméně vzdor vší logice to funguje. Affleck hraje dobře, zápasy dokážou vtáhnout a emotivní mimosportovní motiv vezme za srdce. O'Connor prostě umí. 80% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem hodně spokojený. Režiséra Gavina O'Connora mám hodně rád a jeho filmy mě baví. A ve svém nejnovějším filmu mě znovu dokazuje, proč mě jeho filmy, tak moc sedí. O'Connor je ten typ režiséra, který dokáže i tu nejobyčejnější zápletku natočit zajímavě a silně. Platí to i pro Cestu zpátky. Film má opravdu obyčejnou a místy stokrát viděnou zápletku, a přesto dokáže dojmout a zaujmout. A to je výsledek poctivé a kvalitní režie. Ben Affleck má napsanou roli na tělo, a z mého pohledu to hraje skvěle. Affleck podává hodně civilní a nenucený výkon, a netlačí vůbec na pilu, a všechny emoce mu lze snadno věřit. Sedla mi dramatická stránka filmu, tak i ta sportovní, protože jsou obě velmi dobře natočený. Funguje u nich přesně to co má u nich fungovat. Je mi jasné, že film nenabízí nic nového, a vlastně se o to ani nepokouší. Pro někoho to bude problém, ale mě to vůbec nevadilo. Cesta zpátky je povedené sportovní drama, a určitě si zaslouží vaši pozornost. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Gavin O'Connor je velice zdatný režisér a v rámci žánru sportovních dramat přinesl jedny z nejlepších kousků co jsem kdy viděl (Hokejový zázrak, Warrior). O to více mě zaskočilo, že je Cesta zpátky, tak strašně rutinní, stereotypní až nudná. Affleck se snaží a přestože jeho alkoholik není úplně přesvědčivý, je to právě on, kdo filmy drží mírně nad průměrem. Zbytek je tak trochu o ničem a chybí zde jakékoliv sportovní napětí, nebo vůle fandit. Ve výsledku je ústřední basketbal, jen vedlejší kulisou pro příběh zničeného muže, který hledá smysl života v alkoholu, poté co ho potká tragédie. Půlku filmu jsem to vydržel ale poté jsem měl neustálý pocit, že se stejně jako hlavní hrdina točím v kruhu a je mi úplně jedno, co se kolem mě děje. Docela mě to zamrzelo, protože kvalitní film z prostředí sportu jsem dlouho neviděl a Connora jsem v tomhle žánru, vnímal jako Baye u akčňáku. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Way Back" prináša Bena Afflecka v skutočne najlepšej forme. A v oveľa lepšom filme, než som ho videl naposledy. V réžii Gavina O´Connora, s ktorým už v minulosti spolupracoval skutočne predviedol maximum čo mohol. Veril som mu každú jednu sekundu v tomto filme. S absolútnym presvedčením zahral človeka, ktorý má problémy s alkoholom. A potom dostane možnosť ako sa z toho všetkého dostať. Ako som počul pár rokov dozadu v inom filme... je len jediný spôsob ako sa dá bojovať so závislosťou. Nahradiť ju inou závislosťou. A koučovanie basketbalového tímu, ktorý má dokopy 10 hráčov a vôbec nevedia hrať je ideálna príležitosť ako sa z toho vymotať. Hoci sme počuli tento príbeh veľmi veľakrát, tak tento film sa k tomu postavil trošku iným štýlom, než väčšina ostatných filmov, ktoré rozprávajú tento príbeh. V prvom rade to viac pôsobí ako film podľa skutočnej udalosti, pričom je to vymyslený príbeh. A môže za to fakt, že Jackov príbeh je tu podaný absolútne na maximum.Čo sa týka mladých hráčov, majú svoje charaktery, sú sympatickí, no súčasne sú schopní podporiť srdce filmu, aby to celé fungovalo lepšie. A dokonca sa nebránia aj trošku humoru. Najlepšia scénka je, keď má Kenny neustále behať a jeho tri "frajerky" majú zhodnotiť, kedy už bol trest zaslúžený. Ak chcete silnú športovú drámu, tak si myslím, že tento film vás chytí. Gavin O´Connor skutočne priniesol film, za ktorý som mu vďačný a som rád, že som ho videl. Nebude to jeden z najlepších filmov, lebo je to trošku povedomý koncept a je to známe, ale na druhú stranu je to povedané spôsobom, ktorý ma zaujal. Hodnotenie: B+ ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako som čakal. Pre Afflecka osobná terapia a cítiť snahu o návrat k štýlu, ktorým si zreštauroval kariéru až dokým mu Batman neskomplikoval resumé a alkoholizmus osobný život. Či je X miliónov za účinkovanie v obrovskom komiksáku naozaj taký problém je druhá vec, každopádne táto poloha mu určite pristane viac a v rámci svojich možností je podľa mňa veľmi dobrý. Body film stráca za to, že jednotlivé dejové prvky úplne nezúročí - záver v 15-tich minútach rýchlo sumarizuje čo sa dá, ale vzhľadom na predchádzajúcu hodinu a pol je príliš uponáhľaný. Ale dobrá vec a pre Afflecka krok správnym smerom. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ben Affleck kvôli role v tomto filme pribral 30 libier (cca 13,6 kilogramov). (Pat.Ko)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, predovšetkým v meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama