Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nie. Keby sa film volal inak a v kolonke žáner by mal napísané thriller, bol by dobrý. Miestami výborný, v prvej polovici som si aj hovoril, že niekto skriesil ducha Deliverance a pekne "šponuje" atmosféru. Krásne, hlboké lesy, zábavný dej, výborné technické spracovanie. Ale v okamihu, keď na scénu prídu záporáci v stredovekom oblečení a ich "charizmatický" vodca, naťahované scény so súdom, na žáner mi to nestačí. Nápad nie je zlý, ale buď mi dajte poriadne scares, beznádej, alebo vynaliezavé gore, zhustite atmosféru, niečo, aby som mohol povedať, že pozerám horor. Aj v tomto žánri, backwoods rednecks vs teenagers mali filmy aspoň jedného skvelého záporáka. O Leatherfacovi ani nehovoriac. Takto je to strašne zriedené na dobrý thriller, na ktorý čoskoro zabudnem. Ani žiadne gore scény si nepamätám, to už ani teraz. Chápem, šlo o napätie, nenudil som sa, ale nemôžem to postaviť k vedľa práve v tomto excelujúcom originálu. V "jednoduchosti" je niekedy krása, ani pokračovania sa na nič nehrajú a niektoré z nich excelujú aspoň v gore. Originál ostáva jedným z najlepších hororov po roku 2000 a kedykoľvek si ho ráz pozriem, toto je pekne nakrútené sklamanie, hranie sa na sofistikovanosť a downgrade. Preto o hviezdičku menej než by si zaslúžil tento "iba" tuctový thriller. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Takhle zkurvit WRONG TURN, to je hnus. Z horroru udělali český film VOLÁNÍ RODU. Děsný SHIT. 🤮🤮🤮🤮🤮 Toho režiséra by měli ukamenovat. Takhle sprostě se přiživovat na názvu filmu!😡 Někteří tady píší, že to má jen název a je to zcela jiný film. O.K. pokud by to tak bylo, tak fajn. Ale kurva, na celém internetu i na Wikipedii je uvedeno, že film je sedmým pokračováním filmové série Wrong Turn." 😡😡😡 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tohle měl být samostatný film a nikoli pokus se přiživit na úspěšném jméně. Spousta diváků je teď totiž nasraná a záměrně snímek podhodnocuje. Já si zde před zhlédnutím pár výblitků přečetl, takže jsem byl připravený na to, že zde neuvidím zdeformované krvelačné psychopaty, ale něco trošku jiného. Vlastně jsem byl za tuto změnu rád, protože nemá smysl si nic nalhávat. Série Wrong Turn šla po pár dílech do úplných sraček, ze kterých není návratu. V úvodu mě však "to něco trošku jiného" vyděsilo, když jsem viděl hipsterskou posádku na smrt jdoucích ve složení - 2 opálení buzeranti, černobílý páreček a jeden jediný bílý páreček, který byl záměrně vykreslen jako největší retardi. Naše skupinka si to namířila rovnou na zdravě xenofobní jih, kde jsou velmi přátelští lidé, pokud zrovna nenarazí na hipstery, negry, buzeranty nebo voliče demokratů. Nápad s Appalachian Trail jsem uvítal, protože nezavrhuji možnost, že bych si to tam někdy prošel. Tady jsem z této 3 500 km dlouhé stezky moc neviděli, neboť se role průvodce skupiny ujal právě negr, který znal na místě kde nikdy nebyl ty nejlepší zkratky. Jediná pozitivní věc na jeho rozhodnutí bylo to, že kláda rozmetala jednu homokládu, takže se znatelně pročistil vzduch a ochladilo klima. Ten nápad s federací se mi docela líbilo. Odpustím i tunu scénáristických zkratek, kterými si ohýbali děj jak bylo třeba. Za mě docela slušný snímek a pravděpodobně nejlepší z celé série. Minimálně co do množství nápadů a invence. [78 %] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi si to rozdávali v lesoch mešťania s redneckmi, dnes hipsterskí liberáli spoločne s konzervatívnymi redneckmi idú proti kultu. Okrem hlavnej hrdinky sú všetky postavy mladíkov vchádzajúcich do teritória tak nesympatickí, že im okamžite prajete čo najhnusnejšiu smrť. Našťastie McElroy s Nelsonom vám tento pôžitok poskytnú. Ako najväčšie negatívum vidím fakt, že dej v istom momente skočí nečakane vpred a tým pádom som príliš neveril postavám ich, aspoň čiastočný, prerod. V tomto prípade by to elegantne vyriešil formát minisérie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Pach krve byl průměrnou ale celkem úspěšnou vyvražďovačkou. Nový Pach krve (nyní pouze originální název Wrong Turn) přináší úplně nový příběh a celkově jiný styl a je to překvapivě velice dobře. Vše se rozjíždí pozvolna, atmosféra houstne a jedná se o překvapivě slušnou podívanou, která minimálně řemeslně šlape. Herecky a scénáristicky už méně, ale jako nenáročná jednohubka film funguje, bez závažných pachutí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Ke konci filmu, když se Jennifer (Charlotte Vega) s otcem baví o filmovém večeru, tak zmíní, že synové půjčili „nějaký horor s kanibaly“. Jedná se o zjevnou narážku na původní Pach krve (2003) a jeho pokračování. (Guilemot)
  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)

Reklama

Reklama