Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele papuchalk k tomuto seriálu (3)

Série 10 (2012) (S10) 

Začíná se ukazovat, jak první trpaslík dokonale zparodoval celý scifi žánr tam a zpátky několikrát. Dnes už prakticky není co nového parodovat, zas tak moc převratného se od dob prvního trpaslíka ve scifi žánru nestalo. Dokonce ty první série tak moc předběhly dobu, že dokonale zparodovaly i filmy, které vznikly až v roce 2012 (Prometheus :DDDD) ___________ První díl * * * * * Některým forům jsem se pořádně zasmál, a to je opravdu dobré znamení. Vygradované scénky často roztaženy do několika miniscének, rozstříhaných a průběžně dosazených do celého dílu, přičemž pointa s každou scénkou graduje a naplno se odpálí až nakonec - to mám opravdu rád (viz švéd a los), Nejlepší je jak Krytonovi přidělali vrásky :DDDD Ostatní herci přeci také zestárli. Ale nejvíce vrásek přidali Krytonovi, vypadá to že nejvíc zestránul právě on :D Také pěkný fórek. ___________ Druhý díl * * * Bohužel v toto díle jsem měl až moc pocit že sleduju vykrádání původních sérií. Všechno jsme už jednou (tedy asi 20krát) viděli. Proč znovu? ___________ Třetí díl * * * * * Jeden z nejlepších dílů trpaslíka vůbec. M A S T E R P I E C E. Poslední dva díly už byly trochu slabší. ()

Série 11 (2016) (S11) 

Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli jsou ty příběhy málo propracované, nebo jen chaoticky vyprávěné. Ale co, vlastně to není na škodu, protože se na to aspoň jednou podívám znovu. Tvůrci tohoto seriálu mně už tolikrát přesvědčili, že mají příběhy po stránce logiky dotažené do detailů, nemám důvod tedy nevěřit i tentokrát. Kvalita s jednotlivými díly pomalu ale jistě stoupá, u dvojky jsem se už dost nasmál, jako za starých časů. Pár skvělých nápadů je zase na světě. Nechápu kde na tu inspiraci pořád chodí. ()

Série 13 (2020) (S13) 

Trochu usedlejší verze trpaslíka pouze na jedno shlédnutí. Pořád se jim daří tvořit vtipy a vtipné rekvizity, což je opravdu obdivuhodný, protože se jedná o humor na jedno brdo. Ovšem celý díl se nese spíš na vlně nostalgie, kdy se vzpomíná na staré epizody a dokonce se citují konkrétní hlášky z konkrétních scének. Je to takový příjemný vzpomínání na časy dávno minulé, ale celkově tomu chybí větší drajv, emoce, a trochu více kontroverzního až nekorektního humoru. Víc se mi líbila první hodina, kde toho bylo víc ke koukání a nebylo uplně známo kam se příběh bude ubírat, druhá půlka byla o dost nudnější. Čekal jsem, že dojde k finálnímu, konečnému, finálnímu zakončení  : ) takovým způsobem, že se všichni členové posádky dostanou do uspávací kóje, a po probuzení si nebudou nic pamatovat, Dejv se zeptá Hollyho kde všichni jsou, a ten by mu odpověděl, že jsou všichni mrtví, Dejve. A to by přímo vybízelo ke shlédnutí uplně prvního dílu. Dokud trpaslík nebude zakončen podobným způsobem, je to známka toho, že se stále chystají točit další díly :D ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama