Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Merenre k tomuto seriálu (3)

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Překvapuje mě nízké hodnocení. Ano, je to sice odskok a změna od starých sérií, ale čas se nevrátí a nevstoupíš dvakrát do jedné řeky. Děj se odehrává převážně na zemi v "současnosti", je zde méně vtipných hlášek a výbuchů smíchu, ale příběhově je to velmi příjemná podívaná, místy až dojemná a jindy osvěžující. Myslel jsem si kdoví co nenabídne 10. řada, která je oproti této sérii vynášená do nebes, ale pro mě je to v kvalitě téměř na stejno, trpaslík X se akorát liší celkovou atmosférou a pojetím (mnohem více se snaží vzkřísit původní pojetí trpaslíka, což se daří do jisté míry). Pro mě dokonce zdařilejší než některé díly předchozích dvou sérii, kde ta kvalita občas kolísala (zejména kvůli Kočanské a v dílech trpících absencí Rimmera). ()

Série 10 (2012) (S10) 

Po téměř dvou letech zoufalého čekání jsem se dočkal dabingu a mohl se podívat na novou sérii nejlepšího seriálu všech dob. Nevím, zda to bylo nadměrným (a dlouhým) čekáním, ale nejsem tak nadšen, jak jsem doufal. Přesto je to pořád vynikající, ale jakási jiskra tomu schází. 1. díl: úvod se podařil, ale spíš jen navnadil na další, než že by sám o sobě nějak strhl****. 2. díl: věru podařená taškařice a jeden z vrcholů série. 3. díl: pro mě zdaleka nejslabší článek série***. 4., 5., 6. díl: poslední tři díly jsou nejvíce podobné klasickému starému trpaslíkovi jak atmosférou, tak příběhově, ve čtverce trochu řídne humor, ale vynahrazuje to děj*****. Moje konečné pocity jsou ale spíše rozpačité než vyloženě nadšené. Necháme to uležet a po pár zhlédnutích mě to třeba uchvátí (ani starým dílům jsem nepřišel koneckonců příliš na chuť na poprvé ani na podruhé, trpaslík je seriál, který musí v člověku uzrát). P.S. Po nějakém čase a asi 183 shlédnutí musím říct, že X si svých pět zcela zaslouží - a to i přes některé vynucené fory připomínající poslední sérii před pauzou a vyloženě slabý díl o ježíšovi. Paradoxně v nejvtipnější scéně celé série nevystupuje ani jeden z trpaslické partičky (meč zášti). Desítka je o dost lepší než 7. série, a lepší i než 8. série , na počáteční série ale bohužel zdaleka nemá. Pokud by skutečně měla přijít další série, tak se modlím aby udržela alespoň tuto úroveň. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama