Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Olík k tomuto seriálu (4)

Červený trpaslík (1988) 

„Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík“. To co začalo jako seriál, skončilo jako kult s velkým K. Bohužel se ani tato klasika (jako spousta jiných seriálů) postupem času nevyhnula snížení kvality, především přerušením účinkování Chrise Barrieo. To však seriálu neubírá na právu pyšnit se přídomkem kultovní seriál. A nezapomeňte na direktivu Vesmírného sboru # 96156 „Bude-li důstojník přistižen, jak očichává sedlo rotopedu v dámské tělocvičně, bude propuštěn bez soudu.“ :) ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Mé srdce Red Dwarf fanouška se tetelilo nedočkavostí a teď mé srdce Red Dwarf fanouška puká želem :( Po prvních záběrech máte pocit, že kluci z Trpaslíka nikdy úplně nesešli ze své meziplanetární cesty a jenom několik osledních let v poklidu nádražní kavárny čekali na další přípoj. Časem Vám však začne docházet, že už vrásčitému Rimmerovy nevěříte jeho úzkoprsost, taťkovskému Listerovy jeho rebelství nebo šedivějícímu kocourovy jeho sebestřednost, že vtípky a hlášky začínají vyznívat někam do ztracena, že chybí reprodukovaný smích (to nemyslím sarkasticky), který dokáže zvednout i hluché místo, že už zkrátka nejste na palubě Červeného trpaslíka roku 1989, ale v nejspodnějším podpalubí roku 2009……….a to se prosím bavíme o prvním díle, který se jakš-takš pokouší kráčet ve vyšlapaných stopách. ()

Série 10 (2012) (S10) 

Zapomeňte na ne zcela zdařilí návrat zpátky na zem, kluci z trpaslíka jsou zpět!!!!!!!! Přibilo několik vrásek, vlasy zvolily opačnou cestu, taťkovské bříško povyrostlo, ale jsou to opět oni........pojídají ostré indické pokrmy, nepřesně citují direktiva vesmírného sboru, jejich garderoba je pro ně vším a rádi žehlí a perou ostatním prádlo.................. Ringo, George, Paul a John vesmírných eskapád.......žádné Kochanské, Hollisterové, Ackermanové nebo jiní členové posádky těžařská lodi Jupiterské důlní společnosti.........jenom "svatá čtveřice" jako za starých časů (a občas nějaký ten Ježíš).........a co je úplně nejpodstatnější, jako za starých časů není jenom složení Červeného trpaslíka, ale především jejich kondice. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton strike back. ()

Země zaslíbená (2020) (S13E01) 

Pozměněný formát třinácté série, která se na první dojem tváří jako celovečerní biják, kde staré dobré časy naráží na nová kila, vrásky a lysiny. Hlavně Kocour jako by ztratil většinu svého lázeňského šviháctví…..i ten Vladyka má snad jiný hlas. Už to tak úplně nevěřím ani Listerovi, ale jinak se tvůrci snaží víceméně držet osvědčených postupů a ty nové dávkují po malých kapkách. Možná to ještě chtělo zdatnějšího protivníka (celkově to kočkám moc neslušelo), nebo pár důvěryhodnějších hlášek či gagů a  byli bychom zpátky na palubě Trpaslíka v roce 89. Zmiňované roky už se zřejmě nikdy nevrátí, ale Země zaslíbená určitě neurazí, niko z těch (považuji se mezi ně i já), kteří s tou čtveřicí (promiň Holly) brázdí galaxie několikátou dekádu. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama