Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele MarekT k tomuto seriálu (2)

Červený trpaslík (1988) 

Historicky první setkání s britským sitcomem. Seriál jsem dostal vypálený od jednoho spolužáka jako odpověď na otázku, co to ten Red Dwarf je a co je na něm tak skvělého. U prvních dvou dílů jsem se divil, proč je tento seriál tak populární a proč má i zde na CSFD tak vysoké hodnocení. Nicméně během třetího dílu jsem i já začal chápat a z původního odpadu se Trpaslík vyšvihl až samotné absolutní hodnocení. Také jsem si vybral i svůj oblíbený charakter - stal se jím nikdo jiný, než sám Arnold Judas Rimmer (aneb nezapomenutelný a legendární Chris Barrie). Další charaktery nejsou špatné a vůbec nezaostávají, ano, i Lister, Kocour, Holly a Kryton si své chvilky slávy vybrali a že jich nebylo málo. Navíc nemohu opomenout, že díky Trpaslíkovi jsem se začal o žánr britcomů zajímat i nadále a vypracoval se během krátké doby na žánr oblíbený a vyhledávaný. Ovšem jako už průměrně znalý musím konstatovat, že Trpaslíka v kvalitě překonává třeba Haló, haló nebo Hotýlek. No a nemohu nezapomenout na báječný český dabing, který zase potvrzuje svoji kvalitu. P.S. Už se těším na nové epizody, které mají být někdy příští rok."Jak dny ubíhají, smiřujeme se se smutnou skutečností, že jsme sami v bezbožném, pustém, nepřátelském a nesmyslném vesmíru. Přesto se musíte smát, viďte?“ ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Sice jsem byl rád, že se Trpaslík po deseti letech vrátil, ale přece jen... toto nebyl správný comeback. V prvních minutách jsem se párkrát zasmál, ale pak jsem se častěji spíše ušklíbal než smál. Styl humoru mi přišel více košilatý, charaktery byly napsány stylem, jakým se píší nové epizody Simpsonových - například Rimmer byl ještě více egoističtější, Kocour zase přílišný drsňák... Ale ve třetí epizodě vše naštěstí dobře vrcholí, co se týče humoru i příběhu, který byl na první pohled otřepaný, nicméně jsem jej sledoval se zaujetím. Překvapilo mě původní znění - hlasy si jsou podobné s našimi zde vynikajícími dabéry. Celé to bylo ale spíše průměrné, vtípky a částečně i zdejší "chemistry" jsem nějak postrádal. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama