Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Džejkop k tomuto seriálu (3)

Červený trpaslík (1988) 

Kryton je kapitán pisoár, který do své tříselné zásuvky dokáže připojit vysavač, cirkulárku, vrtačku a šlehač. Lister je závislák na kari s posledním chuťovým pohárkem a také otec kočičích lidí. Kocour je objektem vlastní touhy a ža zemře přenechá své tělo Louvru. Rimmer je malicherný byrokratický hnidopich, který se přímo vyžívá v předpisech a nařízeních. Mimo to je i magor. Holly/Hilly je lodní počítač s IQ 6000, ale i tak občas něco zesloní. Partička k pohledání, kterou jsem objevil jedné páteční noci. Děkuji. Gagy z trpaslíka mají větší říz než celá stránka nejlepších bonmotů Oscara Wildea pokapaná citrónem a vražená někomu do oka.__________Na závěr ještě některé nadávky ze seriálu, které mě skutečně zaujaly: těhotný smradlavý lenochod, hloupá páchnoucí podebraná kočičí nádhera, intergalaktický hnisavý vřed, androyd s hlavou jak hypermoderní kondom, chrchel plovoucí v toaletní míse života. ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Trošku křeč...bohužel. Ale jako věrného fanouška mě to potěšilo. ()

Série 10 (2012) (S10) 

Skoro jako za starých zlatých časů (rozuměj série jedna až šest). Naylorovi k tomu chybí jen ždibíček, kterým je například absence Hollyho. Šarm a společenská grácie filcky znovu na scéně, dynamika hlavních postav je zpět. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama