Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Masrii k tomuto seriálu (3)

Červený trpaslík (1988) 

Naprosto geniální britský seriál. Skvělá kombinace hlavních postav, které vás nenechají ani na chvíli vydechnout. Mluvící toustovač, co vás nutí dát si toust nebo palačinku, lodní počítač s IQ stejným jako má 12 000 hlídačů na parkovišti, chroptící chlupaté příšery, to všechno a ještě mnohem mnohem více tvoří výborně zábavný legendární seriál. Nutno taky podotknout, že málokterý seriál mě přesvědčil, abych se na některé díly podíval znovu. Red Dwarf mě přímo donutil se podívat na všech 52 dílů nejméně 7x...a stále s maximální pozorností a záchvaty smíchů. A samozřejmě také pravidelné citování všech možných hlášek s přáteli. Trpaslík je prostě jedinečný seriál, který vás chytne a už nikdy nepustí. 100% ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Pro fanouška Red Dwarfa jsou tyhle tři díly rozhodně zklamáním. Absolutně nenavazují na původní seriál a i humor je slabší. Možná, že bych hodnotil jinak, kdybych neviděl originální díly. Takhle budu dělat, že po 8. sérii následuje hned desítka. 60% ()

Série 10 (2012) (S10) 

Je skvělé, že se nám Trpaslík vrátil, navíc v celé své kráse. Díly znovu nabraly originalitu a tu nejlepší porci humoru, kterou nikde jinde nenajdete :) 1.díl: Pecka, zejména to s těmi losy nemělo chybu, navíc celý díl provázen telefonátem o koupi míchače :) 2.díl: Snad ještě lepší než první, video s Listerem-otcem Listerovi-synovi je nepřekonatelné :) A Čínská tichá pošta taky není špatná 3.díl: Trošičku slabší, Ježíš mi tam nějak nepasoval, ale přesto velmi dobrý díl. 4.díl: Protokoly o nehodě, duet Kryton-Kocour, zkrátka skvělý další díl. 5.díl: 5. díl mi přišel trochu nudnější, kromě automatů mi na něm moc věcí vtipné nepřišlo...snad se to v dalším díle zase spraví. 6.díl "Ty pomlouváš můj druh řečma jako: jste posedlí soubojema napříč časem a prostorem. A proto tě vyzývám na souboj napříč časem a prostorem" pro změnu zase vydařenější díl, jako vždy jsem se nasmál. Teď už jen čekat na XI. sérii :( 100% ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama