Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele koza3 k tomuto seriálu (6)

Červený trpaslík (1988) 

Tak tenhle seriál jsem viděl tolikrát, jako plakát s tenistkou, jak se škrábe v zadku. Kultovní, přímo epochální umělecké dílo, které se stalo vzorem pro obrovskou skupinku lidí, zasáhlo i do mého srdce. Jeden z mála seriálů, které žeru i s českým dabingem. Tolik hlášek, zamotaných zvratů, rozmanitých charakterů nenajdete v žádném jiném seriálu. Poslední sérii Back To Earth nepočítám, protože je to pouze vykrádačka starých nápadů a až na nostalgii se mi tato série absolutně nelíbila. Vcelkově vzato 100% úspěšný výlet!!! ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Tak jsem to sjel po létech znovu a ponechávám dvě hvězdy. Je to plitké a sebe vyhkrádající. Občas jsou gegy u kterých se zasmějete, ale celkově to nesahá trpaslíkovi ani po kotníky. Závěr se povedlo nějak zaonačit, ale bál jsem se, že z toho bude katastrofa... Příprava na jedenáctou sérii :-) ()

Série 10 (2012) (S10) 

Pět hvězd si to nezaslouží, protože to bychom urazili původní legendu. Ale i přes to je tohle "plnohodnotné" pokračování na rozdíl od neohrabané deváté série. Musíte akceptovat fakt, že kluci z trpaslíka už nejsou nejmladší a už nejsou rychlejší než čůrací zastávka v zemi chřestýšů, ale pořád stačí na to Vás brilantně pobavit. Párkrát jsem smíchy vyprskl. Sjel jsem to podruhé jako přípravu na jedenáctou sérii, která se chystá a naladil se na správné FM :-) ()

Série 11 (2016) (S11) 

Po výborné desáté sérii nás autoři opět rozesmáli u série jedenácté. Kvalitativně se dají srovnat. Nové příběhy čtveřice podlých, drsných, zákeřných desperátů, co nakopnou nepříteli jeho dva kmíny, že přistane na druhým břehu Pecosu. Ano, tohle je hláška z Pistolníků z Apokalypsy. Přesně tuhle v sérii neuslyšite, ale u spousty ostatních se Vám bude v mozku drát na povrch nostalgická vzpomínka na staré díly. Trpaslík se nesnaží dělat revoluci, ale ani sám sebe nevykrádá. Je někde na pomezí zkusit ty staré vtipy znovu s troškou originality tak, aby nadchnul a zároveň neurazil. Exotické lokace a nové postavy Vám vyloudí úsměv na tváři. Já osobně se nemůžu dočkat na další sérii a doufám, že tahle jízda nikdy neskončí... ()

Série 12 (2017) (S12) 

Trpaslík si drží neskutečně vysokou laťku už poslední tři "nové" série. Všechny díly z téhle dvanácté byly k popukání. Některé retrospektivní scénky byly naprosto úžasné. Jsou to čtyři hvězdy jako řemen. Moc rád bych, kdyby se z toho stal Tak jde čas a dalších dvacet let vycházely další série. Ach, mé srdíčko plesá. ()

Země zaslíbená (2020) (S13E01) 

Dlouho jsem to odkládal, protože jsem se bál nového filmového formátu. Trpaslík je pro mě kouzlem právě v tom, že dokáže bravurní příběh odvyprávět za půl hodiny. Při stopáži 90 minut bylo cítít, že mu dochází dech a byla tam spousta mrtvých míst. Nicméně se jedná pořád o starého dobrého trpaslíka, který chrlí vtipem, hláškami a jednou direktivou. Borci ani za 30 let neztrácejí šmrnc a smál jsem se od začátku do konce. Těším se na verzi s českým dabingem. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama