Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele sskrblik k tomuto seriálu (3)

Červený trpaslík (1988) 

To nejlepší z britské produkce. Originální příběh a především skvělý humor - je pravdou, že nesedne každému. Autoři využívají znalosti nejrůznějších pojmů ze scifi, literatury, komedie a fyziky, což je znát na příbězích některých dílů. Zkrátka tenhle seriál má hlavu a patu! Dále tu jsou čtyři vynikající charaktery, z nichž každý je úplně jiný. Hnidopich Rimmer, věčný pohodář Lister, rozumbrada Kryton, fešák Kocour. Kultovní záležitost! "To je medvídek Pú! Přivazují medvídka Pú ke kůlu. Něčeho takovýho by se člověk neměl dožít." ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Návrat Červeného Trpaslíka?! Né tak doslova, stejně rychle jako začne i končí. Tři díly uběhnou velice rychle a do té doby se sice stihnete párkrát zasmát, jenomže kameňáky a vtipy z let minulých tu chybí a je to znát. Jako dovětek těchto pár dílů se dá zkousnout, ale nedokážu si představit celou sérii v tomto novém trpaslíkovském hávu. ()

Série 10 (2012) (S10) 

Hodnotit celkově novou sérii Trpaslíka je přetěžký úkol. Jednak jsme kluky z Trpaslíka dlouho neviděli, na druhou stranu jsme byli i zvyklí na černohumornou britskou satiru, kterou nás seriál bavil dlouhou řádku let. A to mluvím o nás zarputilých fanoušcích, kteří často a s oblibou citujeme naše oblíbené hrdiny. Trpaslík je jednoduše legenda a má velmi slušnou základnu českých fanoušků. Zpátky na Zemi mě docela zklamalo, neb se dosti vytratil trpaslíkovský humor. U X. série se díky Jesusu Christu navrací zpět a je to návrat jak se sluší a patří. První dva díly jsou klasiky, třetímu, čtvrtému a pátému člověk musí příjít na chuť. Poslední díl je krásná tečka na závěr příjemného comebacku. Objektivně hodnocením 1. díl, 2 díl * * * * * 3. díl, 4. díl * * *, 5. díl, 6. díl * * * *. Rozhodně to chce ještě vidět s dabingem! ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama