Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Kosmik 1 k tomuto seriálu (3)

Červený trpaslík (1988) 

Hologram Rimmera: "Já jsem přišel z budoucnosti, abych Tě varoval, že za 3 miliony let budeš mrtvý!". Živý Rimmer: "Cha, no ne, vážně?". Hologram: "Ano, něco s tím teď můžeš udělat!". Rimmer: "A co navrhuješ, jíst více vlákniny?". :-D Tohle je vlastně droga. Neznám nic jiného, na co bych mohl koukat od rána do večera neustále dokola, co bych si pouštěl před spaním, ve chvílích nudy, ve chvílích, kdy na mě jde depka a potřebuju najít jiné myšlenky nebo ve chvílích, kdy se prostě jen chci pobavit. Každý díl mám shlédnutý alespoň stokrát, vždycky se směju, ikdyž znám vše nazpaměť. Množství neuvěřitelných hlášek v každé epizodě, ač si kolikrát říkám, že ani není možné do těch pár minut vměstnat tolik humoru. Nikdy jsem se s něčím podobným v žádném seriálu nesetkal. Je to kultovní seriál se vším všudy. Rimmer: "Myslel jsem, že umíš řídit Kosmika!" Kryton: "Potíž je v tom, že toto je Kosmik 1 a já se učil na Kosmiku 2." Rimmer: "Ale dyť jsou oba stejné!" Kryton: "No právě..." Seriál nadupaný vtipnýma hláškama, které se na Vás sypou jedna za druhou. Co věta, to hláška. Posádka ač skromná co do počtu, tak každá je osobnost tisíciletí. Lister, Rimmer, Kocour, Kryton, Holly a hlavně Eso Rimmer! "Nachystejte květináče, na Vánoce jsem zpátky!... nebo tak nějak..." :-D 100% ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Jako fanoušek Červeného Trpaslíka dávám 4 hvězdičky, ale pouze a jen z úcty k tomuto již legendárnímu původnímu seriálu. Faktem je, že tohle pokračování si rozhodně nezasloužil a dlouho... dlouho jsem váhal s tím, že si jej pustím. Nakonec jsem se odhodlal a dostalo se mi pouze obrovského zklamání nad tím, co jsem viděl. A ptám se proč? Proč někdo musel být natolik iniciativní a z kultu se pokoušel vytvořit ještě větší kult? Dyť to přeci nejde... No naštěstí byly natočeny pouze tři díly po dvaceti minutách.... Jediné, čemu se nedá nic vytknout je, že na hercích téměř nejde vidět, že by nějak rapidně zestárli, ale to je tak asi vše. Trocha humoru se zde objevuje, ale buď se trapně snaží připomínat fórky z původního seriálu a nebo nejsou příliš trefné. Ještě jednou to sem musím napsat - obrovské zklamání... ()

Série 10 (2012) (S10) 

Konečně zase návrat k lepšímu! Tohle je ten správný Red Dwarf, jak ho znám z dřívějška. Kvanta vtipných hlášek a scén, jenž jedna předčí druhou a obráceně. :D Prostě dokonalá souhra, tak jako v dřívějších dílech. Dobré nápady na nové epizody, jsem opravdu nadmíru spokojen a jsem rád, že vznikly další epizody, které si můžu pouštět neustále a pořád dokolečka dokola bez omrzení. :) Snad ještě někdy dojde i na 11.sérii. // Rimmer: "Krytone, nastav kurz na Trpaslíka, chátra se vrací domů!" 100% ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama