Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele gogos k tomuto seriálu (4)

Červený trpaslík (1988) 

Red Dwarf je část mého života. Dívám se na něj pořád dokola už nějaké 4 roky. Byl jsem na festivalech, sbírám vše co má jen něco společného s trpaslíkem. Jím trpasliččí věci, oblékám se do oblečení souvisejícím s trpaslíkem. Miluji tento seriál jako nic jiného (myslím z filmového, kultruního a filmového hlediska). Kousek za trpaslíkem je v mém žebříčku Quentin Tarantino. Trpaslík je pro mě seriál, je to pro mě hudba, styl život, jsou to knihy, obrázky, prostě vše. jak si nepustím alespoň jeden dva díly denně, jsem z toho špatný. Hlášky se dají použít vskutku všude. Je to prostě paráda. ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Zajímavý, ale zbytečně komplikovaný a místy moc vážný. Je to uplně jinak natočeno, fůra digi efektů, nekvalitní hudba....Přesto jsem celkem spokojen... Ale starý dobrý Red Dwarf to není ()

Série 10 (2012) (S10) 

1. díl Hoši z Trpaslíka se vrací v plné síle! Doug Naylor potvrdil, že když se chce, stále to jde. Posádka je možná trochu oplácanější a proplešatělejší, ale pořád ve skvělé komické formě. Každý, kdo se trochu obával návratu, musí být nadšen! Švédi forever! 5* 2. díl Druhý díl je možná malinko slabší, než první, ale stále si drží vysokou úroveň. Lister v hlavní roli nemá chybu! 4,5* 3. díl Další díl a opět perla za perlou. Nádhera 5* ()

Série 11 (2016) (S11) 

Jedenáctá série zabodovala.První díl se možná trošku hledal a poslední díl je naopak něčím, což už bylo několikrát viděno, avšak zbylé čtyři epizody, především pak třetí a čtvrtý díl, jsou naprosto parádní a dávají vzpomenout na zlaté trpaslíkovské časy. Hoši jsou stále ve formě, pár nových nápadů taky najdeme a hlavně působí nová řada jako zábavný celek. Už se nemůžu dočkat další řady. ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama