Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zhruba do poloviny je to celkem slušný akčňáček podle zajeté šablony,kde to mají černoši v Americe těžké a "nemají jinou možnost" a skoro všichni policajti jsou zkorumpované svině.V půlce ale přijde zlom a většina osazenstva (hlavní hrdinka,vrchní mafián,pomocník hlavní hrdinky,...) se začnou chovat jako retardi a všechno napětí jde do kopru.Na konci už mi bylo i celkem jedno jak to dopadne a je to škoda,protože rozjeté to bylo solidně...40% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Lidi, co to tady srovnávají s Training Day (10/10), buď nepochopili Training Day, nebo neviděli 16 Blocks (9/10). Obojí je zločin a měli byste se stydět. Každopádně po zajímavém traileru jsem se těšil na solidní policejní thriller a přesně to jsem dostal. Jasně, zápletka není dvakrát originální, Tyrese Gibson není Mos Def a Naomie Harris rozhodně není Bruce Willis, jenže zasazení do chudinské části New Orleans, pohled na rasový konflikt a taky neselhávající Frank Grillo nakonec stačili, abych se u toho mohl bavit, být jednou nebo dvakrát překvapenej, a nemusel příliš nadávat. Ke konci to sice začínalo skřípat, zejména po stránce logiky, ale naštěstí těch 104 minut bylo naprosto adekvátních, takže to rutinér Deon Taylor nestihl příliš zmrvit. 6/10 ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Téměř ve všech ohledech se jedná o zcela průměrnou, místy až podprůměrnou záležitost, která zaujme snad jen hereckým obsazením a několika akčními scénami. Všechno ostatní od laciného scénáře, přes neudržení začátečního tempa až po nepochopitelné chování ústředních postav posílá snímek Black and Blue do hlubokých vod filmového průměru, kde si na něj za pár měsíců málokdo vzpomene. Škoda, potenciál na zajímavý snímek zde vážně byl. „Murder is murder, no matter who you are.“ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jak už tu je mnohokrát zmíněno, porovnávat s Training Day se to nedá, protože krom ústředního motivu točícího se okolo zkorumpovaných policajtů tyhle dva filmy nic moc společného nemají. Black and Blue je mnohem přímočařejší akčňák, kde jsou kladné a záporné role od začátku jasně rozdané (a nelze si nevšimnout, že tu není prakticky jedinej kladnej běloch) a na nějaké filozofování se tu moc nehraje. Na druhou stranu akce je řádně surová, honičky dost napínavé a postavy i přes všechny ty watch yo ass nigga pózy sympatické. Za mě dobrý. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Výborný akční thriller, u nějž jsem místy nedýchal, neboť jsem se o svoji oblíbenou Naomie Harris šíleně bál. Nevěděl jsem, do čeho jdu, neznal jsem obsah a byl jsem pak více než spokojen. Mohl bych si zahrát na hnidopicha a zmínit lecjakou evidentní mouchu, ale nebudu to dělat, protože převládá pocit z kvalitního akčního zážitku. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama