Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Lidi, co to tady srovnávají s Training Day (10/10), buď nepochopili Training Day, nebo neviděli 16 Blocks (9/10). Obojí je zločin a měli byste se stydět. Každopádně po zajímavém traileru jsem se těšil na solidní policejní thriller a přesně to jsem dostal. Jasně, zápletka není dvakrát originální, Tyrese Gibson není Mos Def a Naomie Harris rozhodně není Bruce Willis, jenže zasazení do chudinské části New Orleans, pohled na rasový konflikt a taky neselhávající Frank Grillo nakonec stačili, abych se u toho mohl bavit, být jednou nebo dvakrát překvapenej, a nemusel příliš nadávat. Ke konci to sice začínalo skřípat, zejména po stránce logiky, ale naštěstí těch 104 minut bylo naprosto adekvátních, takže to rutinér Deon Taylor nestihl příliš zmrvit. 6/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obstojné řemeslo s extrémně snaživou a výborně hrající Naomie Harris, která dokazuje, že dokáže být nejen hezkým talismanem nových bondovek, ale zvládá spolehlivě i plnokrevnou hlavní roli v drsném policejním akčňáku, který občas pokukuje jako Ayerovka, chvíli to hřmí jako Johannson ze Sicaria, ale kvalitativně to není ani jedno. Místy rozpačitý scénář zachraňuje getto feeling New Orleans a překvapivě dravé akční scény, Malé plus za přímočaře načrtntou rasovou problematiku a nepřiměřené chování policie. Což je věc velmi aktuální. ()

Reklama

Phietros 

všechny recenze uživatele

Zkorumpovana policie v okresu New Orleans zastřelí před zraky nastupující policajtky Alicie mladého kumpana drogového bose. Problém je v tom, že ona vše natočila svou kamerou na hrudi! Začíná hra na kočky a myš, ve kterém se Alicia ocitá sama proti všem a jediný kdo ji může pomoci, je její dávný znamy, který žije čistý život na benzince a možná komunita gheta. Zkorumpovany policista Mureto navíc vymysli lest, že to ona zabila mladého dealera, aby šli i gheta po ní! Frank Grillo super zaporak, Naomie Harris slušná práce, ale Tyrese Gibson tragická role! 65% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Black and Blue není tématem nic nového a převratného. Takových filmů jsme tu už měli mraky, kdy nováček a čistý polda, věřící v zásady policie narazí na bandu těch zkorumpovaných apod. Tentokrát hraje hlavní hrdinu žena, herečka Naomie Harris, které zde role padla jak ulitá, takže jsem ji od začátku do konce určitě fandil. K tomu ten správně drsný a slizký Frank Grillo – ten též nezklamal. Zato takový Tyrese Gibson mi zde vůbec neseděl. Když jsem se na něj díval, nemohl jsem se ubránit pocitu, že sleduji postavu Romana z Rychle a zběsilé série. Ani ten závěr mi nepřišel moc napínavý. Prostě postava T. Gibsona neměla logicky moc velký důvod pomáhat hlavní hrdince, která by to ve finále bez něj nakonec ani nezvládla. Celkově mě to ale bavilo. Technická stránka, kamera apod. – to vše je na nízkorozpočtový film super. Nějaké ty přestřelky a to vše – na to se dobře dívalo. Víc jak na jedno shlédnutí si mě ale tento snímek nezískal. Přeci jen bych zde chtěl ode všeho něco vylepšit. Vlastně to nemá moc chyb, je to už dost ohraná tématika. Prostě lepší průměr – nic více, nic méně. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak už název napovídá, jedná se o ideologický snímek probírající věčnou rasovou problematiku na policejní půdě. Bílá rasa je u moci a černá to všude pociťuje. Název ´Černá a modrá´ je v tomto případě znakem spravedlnosti. Černá pleť v modré uniformě. Nepřítelem je rasa bílá coby znak korupce a jiných lumpáren. Dějově tu tedy máme plně zapálenou začínající policistku, která předtím byla ve službách armády nasazena v Afghánistánu. Tento motiv je snad už nekonečný. No, a jednoho krásného dne je v nějaké staré továrně svědkem nemilosrdné popravy drogového dealera zkorumpovanými policajty, kteří jí jdou okamžitě po krku. A to je vše. Ano, správně, nic nového pod sluncem. Zásadní však je, že ona je černoška, dealer byl černoch a ti policajti běloši. A ani to policejní vedení, kde jsou samozřejmě běloši také, jí to zrovna neulehčuje. Zkrátka a dobře, máme tu černošku pod bílou nadvládou, která jí to dává setsakramentsky sežrat, což je hlavní výpověď tohoto snímku. Jako akční thriller nevyznívá zrovna nejhůř, i když se mnohé konflikty neustále opakují. Zřejmě pro zvýraznění dané problematiky, kterou nemá nikdo vůli řešit. Jde především o to, že se tu někdo odvážně staví za to, co je správné, bez ohledu na důsledky. V tomto případě nic proti ničemu, jen kdyby ta rasová ideologie z toho všeho tak intenzivně nezářila. Někdo to sice může hodnotit jako snímek překvapující svou upřímnosti ve snaze stát se adekvátně aktivním, a co si budeme povídat, v současnosti hodně aktuálním projevem v oblasti rasismu a korupce. Býlí policajti a černý zločinec. Už z médií víme, jak to většinou dopadne. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama