Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
Velká Británie, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Hudba:

Clannad

Hrají:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(více)

Recenze uživatele Šandík k tomuto seriálu (7)

Robin Hood (1984) 

Seriál, který je nutné sledovat zhruba mezi 12 a 15. rokem života ;o) Pak si ho člověk nejvíc užije. Jistě by se mu dalo i leccos vytknout. Je ale fakt, že od té doby žádná podobně silná seriálová adaptace nevznikla. Vlastně je z podivem, že to dnes televize nedávají. U náctiletých by nepochybně uspěli, přestože v tom nejsou žádné počítačové triky a všechny použité efekty jsou doslova dřevní... Ještě pár slov k historické hodnověrnosti. Středověké reálie to nezobrazuje špatně, navzdory tomu, že to je dost fantasy a že hoodovský mýtus v současné podobě formovalo především romantické 19. století a logicky tedy přejímá všechny tehdejší historické stereotypy, včetně typického a středověku zcela cizího nacionalismu. Dost nadbytečné mi ovšem přijdou všechny ty téměř obsesivní satanistické vsuvky, které už nepatří ani do romantického 19. století, ale náleží spíše až století dvacátému. Kdyby to bylo v jednom dílu, ještě to pochopím, pokud je to pomalu v každém druhém, dost to nudí... Celkový dojem: 75% Zajímavé komentáře: Radek99 ()

Sedm chudých rytířů (1984) (S01E03) 

Upřímně, ta pointa se symbolem který si templáři nesmí nechat vzít je trochu naivní, nesedí tam i některé další detaily a fakt nemám rád anglickou latinu, která zní asi tak, jako kdyby mě člověk v hubě ořechy ;o) ale jinak to není vymyšleno špatně. ()

Největší nepřítel (1985) (S02E06) 

Pamatuju si, jak jsme to v těch třinácti letech prožívali a jaký to byl nervák. Po novém shlédnutí mi to připadá spíš jen dosti trapné a naivní. Kdyby se seriál obešel bez těch satanistických eskapád, byl by nepochybně podmanivější, takhle to vypadá téměř jako jistá obsese. ()

Série 3 (1986) (S03) 

Nastavovaná kaše. Z předchozích dvou sérií si bere spíše to horší. Dokonce i reálie a kulisy tu působí méně přesvědčivě až trapně... Celkový dojem: 65% ()

Hernův syn (1986) (S03E01) 

Obecně ke třetí sérii: Je to nastavovaná kaše a z předchozích dvou sérií si bere spíše to horší. Celkový dojem: 65% ()

Kříž svatého Cirica (1986) (S03E05) 

Odhalení ohledně jednoho nejmenovaného Robinova příbuzného je takřka fraškoidní... ()

Reklama

Reklama