Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

zsn 

všechny recenze uživatele

Na verzi z 2019 se to nemůže z hrobu hrabat, byť Ed Harris s vlasama je samo o sobě creepyshow :-D Příběh s Holbrookem a Nielsenem byl fajn už jen pro jejich výkony. Totéž příběh s Kingem. Jsem ho snad neviděla nikde jinde v tak dlouhé roli a sehrál to bravurně na introvertního pisálka. No nepustila bych si to ani na Halloween, a to je co říct. Je to tak na 2,5*, ale za 3 to není. To hodnocení o pěti hvězdičkách je fakt neobjektivní. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Námety ku všetkým poviedkam boli síce zaujímavé (King sa nezaprie), ale nemalo to tú správnu formu a spracovanie. Pripadalo mi to málo hororové a málo komediálne. Pocit akéhosi tajomna navodila len poviedka s debnou, kde očakávanie niečoho neznámeho navodilo celkom slušnú atmosféru, potom však prišlo na bubáka a bolo po srande. Výborný námet k poviedkam sa jednoducho roztopil v slabšej výprave a horšej réžii. Ale tento snímok nepovažujem ani za stratu času, má aj pár svetlých momentov. 60/100 ()

Reklama

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Za každou dobrou povídku...Ta s Lesliem Nielsenem je skvělá, ale byl bych rád kdyby skončila dřív, než tím koncem, kterým skončila, protože jsem se rozhodoval mezi jednou hvězdičkou nebo žádnou. Jinak pokud to čtete a neviděli jste, ani jednu vyhněte se té druhé, něco tak hrozného jsem dlouho neviděl. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brakové hororové historky mistra žánru Steva Kinga převedl Romero do filmových políček přímo skvěle. Patero povídek, ze světa hrůzy a děsu, je napěchované ztřeštěnými Kingovými nápady a černým humorem. Občas mě mrzelo, že je King nevydal jako klasické povídky. Byla by lahůdka to číst. No třeba se vydavatelé někdy rozhoupou a dají u nás do distribuce alespoň původní komiks. V první povídce DEN OTCŮ vás překvapí Ed Harris (s vlasama!), výborné masky a vcelku netypický důvod proč se nebožtík otec vypraví z místa svého posledního odpočinku na poslední dlabanec. 90% OSAMĚLÁ SMRT JORDYHO VERRILLA nám přináší samotného Stephena Kinga v roli farmáře retarda Jordyho, který se po nálezu meteoritu začíná měnit v... 85% V NĚCO TĚ ZAPLAVÍ se potkáváme se záporáckým Lesliem Nielsenem, který dá milenecké dvojci napít mořské vody. 85% BEDNA nabídne jednomu učiteli východisko ze svízelné situace. 75% BLÍŽÍ SE K TOBĚ, pro mě nejděsivější příběh, je o čistotou posedlém boháči, který čelí útoku pomstychtivých švábů. 85% Všechny příběhy jsou propojeny moc pěknou povídkou o tatíncích, brakových hororových komiksech a voodoo pancence. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

V tomto filme spojili svoje sily traja géniova. Režisér George A. Romero, spisovateľ Stephen King a maskér Tom Savini. No a spoločnými silami vytvorili poviedkový horor nacpaný čiernym humorom a obdarený bizarnou atmosférou. Jednoznačne najlepšia poviedka je v poradí druhá s názvom "Osamelá smrť Jordyho Verilla", kde si titulnú úlohu zahral samotný King a zahral ju úplne na jednotku. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (Zdroj: ČSFD)
  • Mramorový popelník, který hraje celkem významnou roli v prvním příběhu, se objevuje ve všech pěti povídkách. (Chatterer)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama