Reklama

Reklama

Centennial

(seriál)
USA, (1978–1979), 20 h 52 min (Minutáž: 93–147 min)

Tvůrci:

John Wilder

Předloha:

James A. Michener (kniha)

Hudba:

John Addison

Hrají:

William Atherton, Raymond Burr, Barbara Carrera, Alan Napier, Art Metrano, Chad Everett, Richard Chamberlain, Robert Conrad, Richard Crenna, Alex Karras (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tato impozantní dvanáctidílná jedenadvacetihodinová TV minisérie, plná TV hvězd z roku 1978 je založena na velmi úspěšné historické fikci Jamese A. Michenera, která popisuje 200 let americké historie se zaměřením na osídlování tzv. Divokého západu.
Začíná kolem r. 1770 příchodem kanadských traperů na indiánská území a končí v roce 1970 sepsáním historie městečka jedním z obyvatel, profesorem Vernorem. (Oldtex)

(více)

Recenze (5)

indiano 

všechny recenze uživatele

Prvé dva diely -život medzi trapermi a indiánmi - 1785 - 1845... niečo podobné ako Mountain men, Jeremiah Johnson a Na západ ... seriál konči nieedy po roku 1970 - potomkovia prvých osadlíkov.... Seriál má 12 častí, ja som videl len prvé dva v pôvodnom znení - dajú sa pozrieť na You Tube... no a na inrenetovom obchode www.amazon.de pod názvom Colorado saga ..Úžasné.. len aby vyšiel aj u nás... ()

Reklama

danecek24

všechny recenze uživatele

37. Zlatý Glóbus za rok 1979 - nominace (2) - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herec v seriálu (drama) - Richard Chamberlain ()

GesikCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherná a jímavá minisérie, v níž se překrásně zračí historie amerického postupu na onen mnohdy až poetický západ se všemi svými půvaby stejně jako ohavnostmi, jež tento dějinný proces doprovázely. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama