Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

boshke 

všechny recenze uživatele

Dvojka je pro mne paradoxně mnohem lepší než jednička. Moc se mi líbil příběh, kterak Rockymu sláva stoupne do hlavy, kupuje si kdejakou zbytečnost, aby pak zjistil, že není reklamním typem (alespoň v té době ne) a že sehnat práci bez maturity není žádný med. Maká proto na jatkách, neb doma potřebují každou korunu. Nakonec je pro něj vysvobozením výzva namyšleného Apolla, který chce odvetu... Škoda nudné vycpávky v podobě Adrianiného kómatu a trochu nezvládnutého závěrečného souboje. To, jak má vždy jeden z nich ruce u pasu, druhý ho zasype zdrcujícími ranami a pak se vystřídají, moc uvěřitelně nevypadá. Stejně jako "dramatický" závěr, kdy se oba svalí na zem a my čekáme, kdo se zvedne první... Celkově však určitě palce nahoru... 80% ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Pokračování veleúspěšné jedničky se jako většina druhých dílů potýkala s nedostatkem nápadů. Snaha o vyrovnání se Rockyho I se ale i tak celkem povedla a nemůžu než hodnotit film velmi kladně. Sylvester Stallone se i v tomto díle předvedl jako nesmírný vtipálek se smyslem pro humor. Ač vystupuje jako jednoduchý, obyčejný boxer, jeho talent mu vše vynahradí v ringu a člověk se dokáže vžít do jeho situace. Při poslední scéně, souboji se šampiónem Apollónem, jsem se do jeho postavení opravdu vcítila a přála si, aby vyhrál. A tohoto vtáhnutí do děje si u filmů velmi cením, proto na mne Rocky II silně zapůsobil. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Menej psychológie, viacej povrchných emócií. Sylvester Stallone stavia na pevných základoch, ktoré položil v jednotke, a prechádza do šablóny čistokrvnej žánrovky. Silnejšie tlačenie na pílu v emóciách Rockyho milostného vzťahu, silnejšie tlačenie na pílu v rivalskom vzťahu k protivníkovi v ringu. Boxerské finále efektnejšie nakrútené i emocionálnejšie než v jedničke (ktorá si ale na ňom toľko nezakladala). Solídny sequel so zachovaným dotykom autora. Ale tak silnú stopu ako originál nezanechá. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rocky s celou původní partou, schématem (výzva, pochyby, tréniková montáž, finální zápas), úžasnou hudbou, napínavou a drtivou závěrečnou bitvou i s naivními průpovídkami je zpět a Sly - tentokrát i z režijní stoličky - skrz něj ventiluje svoje vyrovnávání se s čerstvě nabytou slávou. Slušné pokračování, kterému díky navýšenému rozpočtu chybí syrovost jedničky a taky scénář předepisuje Rockymu trochu moc smůly (dyslexii, hrozbu, že v ringu oslepne, manželku v kómatu). A tygr v zoo i na bundě jako by předjímal třetí díl, kde fanfárovitou hudbu doplní pecka Eye of the tiger. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Rocky II má pevnější scénář, který se už tolik neodráží od improvizace, lepší audiovizuál, fantastickej finální zápas a daleko větší výzvy pro Rockyho a jeho ženu. Vesměs je to prostě první díl s více svalama. Epilog působí působivě jako poprvé vzhledem k okolnostem druhého dílu. Herci jsou naprosto fantastický, špičková hudba a hlavně mě překvapilo, že film není nadopovaný hromadou klišé, ale většina vztahů (zejména novomanželů) působí dospěle. Je to emocionální kovadlina a to jak Rocky běží s děckama patří též mezi ty nejvíce ikonický záběry, které jsem kdy viděl. Jak se všichni sjednotí v jednu harmonii jako vítězové.... celé je to dospělejší a má to i větší tah na branku. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Toto bol posledný film zo série Rocky, ktorý produkovali a distribuovali United Artists, keďže o 2 roky neskôr spoločnosť sa predala a po zlyhaní filmu Nebeská brána (1980) prešla do Metro-Goldwyn-Mayer. (Pat.Ko)
  • Pôvodne mala byť Adrian (Talia Shire) na finálovom zápase. Keďže však Talia Shire v tom čase pracovala na inom filme, dej sa zmenil tak, aby zostala doma a sledovala zápas v televízii. Scény, keď Adrian sledovala zápas v televízii, boli natočené a potom niekoľko mesiacov po natáčaní zostrihané do filmu. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama