Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Apollo Creed sice v souboji o titul Rockyho porazil na body, ale to mu nestačí. Už ví, že se musí na neustále vstávajícího soupeře řádně připravit, nic nepodcenit a jednoznačně rozhodnout odvetu před limitem. Apollo prostě nechápe, že by měl poděkovat osudu za lehce sporné vítězství a doufat, že již v ringu nepotká bijce s taliánským kořenem, který mu na památku pořádně namlátí tlamičku. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Už né tak ponurý, jako první díl, ale stále s nesporými kvalitami a no, jak jinak, než nezaměnitelným italským hřebcem, S. Stallone. Myslím, že chtěl nalákat i jiné publikum, než je to filadelfské a boxerské, a tak na nás sype hutnou dávku hlášek a "you know". Nezdá se mi, že by to bylo horší jeho předchůdce... 80% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Sly zasadol tentokrát aj na režisérske kreslo a podľa mňa odviedol lepšiu prácu ako Avildsen, určite minimálne boxerské finále je zvládnuté lepšie ako v predchádzajúcom diely..Herecký výkon Stalloneho je opäť výborný, Rocky je jednoznačne jeho najvydarenejšia filmová rola. Čo však zaostáva za jednotkou je scenár...Scenár k jednotke zbúchal za tri dni a paradoxne výsledok bol lepší, ako keď mal na scenár čas...Celkovo sa však (napriek klesajúcej tendencii) jedná o dôstojné pokračovanie ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bum! Bác! Jeb sebou na zem... raz, dva, tři, čtyři... hop na nohy, bum! Krvavý chlístanec přes celý ring! Prásk, bim a bác! Jeb sebou na zem... osm, devět - hop na nohy! Rocky se nasírá... Bum! Krev a sliny! Bum, bum a bum! Apollo sebou jebe o zem! A to, panečku, není takový drsňák jako italský blbec... vlastně hřebec. Zvednuté boxerky a euforií zkřivený ksicht, závěrečné titulky. Pro mě má celá série jeden zásadní problém (když odmyslím žánrová klišé) - postavu Rockyho, já tomu zpomalenému balíkovi nejsem schopná držet palce. Z mého hlediska průměr, který na TV obrazovkách nevyhledávám. 50% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky II těží ze stejného příběhového konceptu jako jeho starší bráška ale prochází mu to s odřenýma ušima. I tentokrát se "Italský Hřebec" utká s Apollem Creedem. Celý film mi přišel tak nějak narychlo "splácaný", dialogy byli nemastné neslané a Sly mi tu po celou dobu přišel jen jako těžce přehrávající herec. Nicméně i přes tyto negativní faktory, když se dotknou boxerské rukavice Rockyho a Apolla, když zazní první tlumené rány, všechnu tu negativní kritiku všechno v tu ránu zapomenete a opět z plna hrdla fandíte Rockymu a kocháte se pohledem na kvalitní box. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Obyvatelia Philadelphie sledovali trať, ktorú Rocky (Sylvester Stallone) mestom zabehol počas jeho tréningového behu aj spolu so všetkými deťmi, ktoré sa k nemu pridali. Ak by išiel behať touto traťou skutočne až zo svojho domu v South Philly na vrchol schodov Múzea umenia, zabehol by približne 30,2 míľ za jeden deň – o 4 míle viac ako maratón. (Pat.Ko)
  • V jedné z původních verzí scénáře se měl závěrečný souboj odehrát v Koloseu. (ArsenalEagle)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama