Reklama

Reklama

Vítězové a poražení

  • USA Any Given Sunday (více)
Trailer

Klubu miamských Žraloků, které vede stárnoucí trenér Tony, se poslední dobou příliš nedaří. V zápase s minnesotskými Delfíny jsou zraněni oba quarterbackové a trenér musí poslat na hřiště zcela neznámého mladého černocha Willieho Beamena, který se okamžitě po nástupu pozvrací. Podaří se mu sice touchdown, ale vinou Tonyho taktické chyby mužstvo opět prohraje. Tony se potýká nejen se špatnými výsledky, ale také s tvrdou majitelkou klubu Christinou Pagniacciovou. Netají se před ním, že se chce zbavit vynikajícího, ale stárnoucího Rooneyho stejně jako odepsaného černocha Lavaye. Při dalším zápase se sice Beamen opět pozvrací, potom se však neobvyklým způsobem hry postará týmu o první vítězství po dlouhé době. Rooney sice stále patří k oporám mužstva, ale cítí se unavený a chce s fotbalem skončit, což s nelibostí nese jeho manželka Cindy, která odmítá pochopit jeho vyčerpání. Fotbalová asociace hodlá zahájit kárné řízení s Christine kvůli nekalým obchodním praktikám. Blíží se poslední zápas a Tony promlouvá v šatně k hráčům, ve snaze vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Jeho projev přeroste v osobní zpověď a úvahy o filozofii hry, které trenér věnoval celý život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodinka se dá zařadit mezi nejsilnější filmové momenty co jsem kdy viděl. Bombasticky nasnímaný zápas, do toho nabušená muzika a skvělá Stoneova režie zarazí do sedaček způsobem nevídaným. Když se k tomuhle přičte skvělý scénář, perfektní akční kamera a brutálně střižené scény zápasů, kdy bahno a krev stříká až na kameru, vyjde nám jedna z největších bomb sezony majíc nejen chytlavý vizuál, ale i silnou výpovědní hodnotu, pokud člověk umí číst mezi řádky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nečakane otrepaný námet od Olivera Stona, nuž chcel byť originálny ale mne tento tupý americký šport nič nepovie aspoň že tam hral Jamie Foxx ináč by som to vzdal omnoho skôr, miestamy nehorázne nudné až tak plytké že to nič nepovie. Možno v očiach Stona a ľudí čo moc o športovom zákulisí moc nevedia je to skoro pravdivý pohľad ale keď si odmyslíme tu klišoidnú vatu o tom ako sa manažéri povýšenecky "chladno" správajú, tréneri ako panáčkovia zo šachovnice prežúvajú žuvačku a zamrvia nejaké strategické pokyny pre hráčov, čo ich majú akurát tak na vetve a potom sa po pekných víťazstvách všetci blahodarné zhúlia, tak potom dovidenia, takto keby fungoval šport tak by teda asi moc nefungoval, v prvom rade si uvedomme že každá minimálna aférka sa dostáva v skutočnosti v dnešnom bulvári na povrch a taký celý zhúlený team ako nám to podstrkuje Stone, by bol riadny kliniec do rakvy pre ktorýkoľvek šport. U mňa toto neprešlo. ║Rozpočet $55miliónovTržby USA $75,530,832Tržby Celosvetovo $100,230,832 ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Ti, kteří jsou stejně jako já v oblasti amerického fotbalu úplnými ignoranty (ani do poslední vteřiny poslední čtvrtiny posledního zápasu mi nebylo jasné, co jsou to ty strike-downy), si můžou alespoň vychutnat výtečné obsazení. Jamie Foxx již tady v roli trochu „jednoznačného“ amerického hrdiny naplno předváděl svůj neobvyklý talent. Cameron Diaz zde pro změnu předvádí více než svůdné natřásání zadkem. A jde jí to překvapivě dobře (možná zbytečně moc emocí, ale fajn). Zato Al Pacino je spíš zklamáním. Kolikrát jsme jej v poslední době už mohli vidět v roli unaveného veterána, jenž má nejlepší dny za sebou a pouze chce důstojně zakončit svou kariéru? Tady již nemá čím překvapit. Nejedná se o převratný film, jenže ten jsem od Stonea – na rozdíl od jiných – nikdy ani neočekával, tudíž vám jej coby neamerický nefotbalista s čistým svědomím doporučuji. 80% Zajímavé komentáře: Faye, Renton, francis, Fr, TotalFilm ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Any Given Sunday je zaručene najlepší športový snímok, ktorý nás zavedie priamo do centra amerického futbalu. Sledujeme tuna osudi hráčov, trenérov, funkcionárov... Oliver Stone zaručuje kvalitu, tak ako Al Pacino, Cameron Diaz, Jamie Foxx... Akcia strieda akciu - na platne je cítiť pot hráčov, lámanie kosti, rýchlosť, silu... takto to má vyzerať! Táto sonda do amerického futbalu je neskutočne presvedčivá. Snímok je nabitý skvelou hudbou... Kamera prekvapivo reálna, strih rýchly - zaručuje "actions". Avšak niečo málo tomuto snímku ešte chýbalo 9/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nášmu distribútorovi sa podaril v podobe prekladu Any given Sunday nechcený husársky kúsok, keď ním zhrnuli Stoneovu kariéru. Niekedy je víťaz, inokedy porazený. Málokedy niečo medzi. Tento film je aj napriek svojej téme, nám relatívne vzdialenej, veľmi pútavý. Možno je to tým, že si tu môžeme ľahko zameniť americký futbal s tým naším, v ktorého zákulisí to vyzerá asi rovnako. Nemyslím samozrejme slovenské kluby. Potešia vychytávky zo života futbalistov, vytrhnuté oko, zákulisné praktiky klubu a samozrejme obligátny hviezdny casting. Hlavne Pacinovi to tu melie viac, ako obvykle. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Jistě jste si všimli, že režisér Oliver Stone si ve filmu střihl roli komentátora. (HellFire)
  • Herec James Caviezel hral vo filme syna Tonyho D'Amata. Jeho scéna je však z filmu vystrihnutá a k videniu je na DVD. (fishki)
  • V cameo úlohách sa objaví až 5 hráčov siene slávy americkej NFL, všetci v rolách headkoučov tímov hrajúcich proti miamským žralokom trénera Tonyho D´Amata (Al Pacino). V prvom zápase je to s Minnesotou Americans Bob St. Clair, v druhom zápase s Chicagom Rhinos Y.A. Tittle, v treťom s Californiou Crusaders Dick Butkus, v štvrtom s NY Emperors Warren Moon a v poslednom s Dallasom Knights Johnny Unitas. Vo filme si zahrali aj ďalší skutoční hráči a vtedajšie hviezdy amerického futbalu. Wide Receiver San Francisca 49´ers Terrell Owens a Running Back Dallasu Cowboys Emmitt Smith. (marlon)

Reklama

Reklama