Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bratia Wachowski si s natočením filmu Matrix nastavili laťku poriadne vysoko. V roku 1999 vyprodukovali výborný paranoidný sci-fi cyber thriller, ktorý sa stal celosvetovým kinohitom. V roku 2003 malo premieru pokračovanie tohto príbehu. Po audiovizuálnej stránke je to ešte vymakanejšie ako pôvodný film avšak dejová línia už nie je ani zďaleka tak dokonalá. "Matrix Reloaded" ma moc nezaujal. Som toho názoru, že Matrix mal ostať bez zbytočných pokračovaní. *** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Revizí všech tří Matrixů před premiérou Resurrections zjišťuju, že jsem se asi před lety nechal unést, když jsem dvojku a trojku ohodnotil plnou palbou stejně jako jedničku. Reloaded mě už dneska bohužel nebavilo. Jak je to o poznání rozmáchlejší, působí triky občas až směšně. Rozšíření mytologie na jednu stranu působivé, na stranu druhou dost chybí nějakej uchopitelnej děj. Vždyť co se v tom filmu vlastně stalo - úvod na Sionu úplně o ničem, a pak je to vcelku lineární cesta od jedné postavě ke druhé (a ke třetí, a ke čtvrté), která vždy chvíli něco filosoficky plácá a pak hrdiny nasměruje dál. Plus do toho sem tam vložená nějaká akční scéna. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mnohem propracovanější a mnohavrstevnatější než přímočarý první díl. Tolik kritizovaný uvod v Sionu mi připadá jako velmi zásadní pro Matrix Revolutions, stejně jako mnoho detailů, které působily jako nadbytečné... Divák se dočká pointy, která je imho stejně šokující, jako byl před více než dvaceti lety "I am your father". Narozdíl od jedničky (kterou film v mnoha ohledech doplňuje a naopak...ale to říkat nebudu), plné nadějí z nadšení toho, že On byl nalezen a "přišel zachránit svět", je Reoladed v mnoha ohledech velmi smutný film... Po trikové stránce nelze nepřekvapivě filmu nic vytknout, stejně tak i hereckým výkonům a scénáři, na kterém nenacházím žádné negativa...posuďte sami a běžte na Matrix Reloaded. Věřte, že je lepší než jednička...především je úplně jiný. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že bratři Wachowští tak trochu přefilozofovali sami sebe. Některé zákonitosti z Prvního Matrixu jsou popřeny a na druhou stranu tu jsou nové, které plně nechápu. Wachowští možná vymysleli dokonalý svět, ale do scénáře toho nedokázali narvat tolik, aby nám to plně vysvětlili. A to oživení Trinity? Hrůza. To by Neo mohl zachraňovat každého na počkání!!! No a ty neustále propagované viry tu skoro vůbec nejsou. Ani ta honička se mi nezdála nijak úžasná. Alespoň, že přibylo hlášek. Ale uvažoval jsem i o třech. No, uvidím co ukáže trojka. ------Po Matrix Revolutions-----Přehodnocuji na tři a! ---- Matrix Reloaded je film, který se mi s každým dalším skouknutím líbí míň. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celé to nafukovanie Matrixovskej bubliny vnímam skôr pozitívne a považeujem jednotku za samostatný film, ktorý by sa bez pokračovaní bez problémov zaobišiel a svet by sa nezrútil. Nuž ale dolary treba ťahať a tak sa nedivím, že práve v tomto sci-fi zhliadli hlavouni v amerike zlaté prasiatko. Reloaded a Revolution vnímam ko jeden celok a ako jeden film si ho aj dovolím ohodnotiť. Vizuálne nabušená akčná zábava, viac popkornová asi ako tvorcovia chceli (aby my sme to vnímali), ktorej pseudo myšlienky mi statočne unikali. V porovnalí s revolučou jednoutkou o je slabšie, predsa len už nieje moc čím prekvapiť. Ale čo je najdôležitejšie, slovíčko zábava tu nechýbalo. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Zájem o plakáty k Matrix Reloaded byl tak velký, že byly prodejcům zasílány pod názvy "Caddyshack 2" a "The Replacements". Panoval totiž strach, že budou cestou rozkradeny. (Duoscop)
  • Loď Hammer se ve skutečnosti jmenuje Mjolnir. Mjolnir je kladivem Thora, norského boha hromu. (HellFire)
  • Trénink bojových umění pro herce v hlavních rolích trval osm měsíců. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama