Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Matrix, aneb generační příručka "Filozofem snadno a rychle". Patřím do skupiny těch, kterým je líto, že nějaké pokračování Matrixu vůbec vzniklo. I když se na věc dá podívat i z pohledu opačného - problémem pro dvě pokračování je první díl. Spojit nenásilně tyhle dva celky je obtížnější, než propojit teorii relativity s kvantovou mechanikou. Přemíra pseudofilozofování, patosu a pár nechtěně směšných momentů mě utvrzují, že to Wachovští nemysleli až tak vážně a opravdu se velice bavím nad "filozofickými" diskuzemi nad významem trilogie. Trošku mě ale mrazí při pomyšlení, jak snadno může fanatizmus a slepá víra zapustit kořeny. I když v tomto případě jde "jen" o film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vývoj jednotlivých postav je vytěsněn až kamsi na okraj, stejně tak akční scény "komorního" charakteru, na kterých stála vizuální kouzla prvních dvou dílů. Místo toho se na diváka valí apokalyptická bitevní scenérie rozměrů ne menších než kolosálních. Nefunguje to úplně tak jak má, je to jen jakási dojezdovka, ale příběh se má uzavřít, jak ví každý slušný vypravěč. Je to především zásluhou Dona Davise, Juno Reactor a armády grafiků a animátorů nebo jak se jim dneska říká, že vám ty dějově slabší momenty nepřijdou tak hrozné. Ale 130 minut je mnoho, zbytečně mnoho, a to se může realizační tým třeba stavět na hlavu. Forma pohltila obsah a zachránila tak pro třetí díl matrixovské ságy třiapůlkové hodnocení. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Zklamání se dostavuje stejně jako pocit naprosté zbytečnosti druhého dílu. I tady je to až moc akční. Ocenil bych více psychologie, více srozumitelnosti, lepší dabing (za což samotní tvůrci pochopitelně nemohou). Zase musím ocenit ten depresivní pocit, kdy se stroje probourávají do Sionu. Ne poprvé se mi stalo, že jsem fandil té druhé - "špatné" straně. Efekty mě nijak zvlášť neberou a tímto si mě Wachovští příliš nezískali. Je to tak trochu zkažený námět. Možná měli páni režiséři zůstat u prvního dílu a nechat divákovi možnost dokončit si příběh podle vlastních představ. Ale to by se zase tolik nevydělalo, že? ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že já opravdu nejsem ten správný divák pro tento film, přestože jednička se mi dost líbila. Přiznávám též, že to neni problém ani bratrů Wachowských a nikoho z dalších tvůrců ale jen a jen můj. Za triky můžu dát s klidným svědomím 2*, ale vypůjčím-li si Limův přiměr o hledání klíčů v louži, tak já jsem moc líná (a zřejmě ani ne dost inteligentní) na hledání klíčů v hromadě hnoje. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Bohužel vždycky přijdu až po Civalovi, to je holt těžký tu potom napsat něco, co už by nebylo vyřčeno. Nechci tu rozpoutávat nějakou válku, ale s těma pseudokecama je to vážně trochu moc a komentáře některých zdejších uživatelů mi přijdou trošičku přehnané. No nic, hádat se s nima nebudu. Já osobně jsem převelice spokojený. Čekal jsem jen o trošku něco jiného, ale to už bych asi chtěl opravdu hodně. Takto si představuji dokonalé zakončení trilogie. Ještě aby se povedla Episoda III a už můžu v klidu zemřít. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Natáčelo se od roku 2001 do roku 2003 v Austrálii a Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama