Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá citlivá agentka FBI Clarice Steriling je přizvána ke spolupráci do týmu vyšetřujícího sérii vražd. Na pachatele ukazují jen velmi kruté následky jeho činů: Vrah přezdívaný "Buffalo Bill" stahuje vždycky své oběti z kůže a potom je hází do řeky. Clarice má za úkol vypracovat psychologický portrét pachatele. Její nadřízení ji proto vyšlou na "konzultaci" za jiným masovým vrahem, psychiatrem dr. Hannibalem Lecterem, který je vězněn za nejvyšších bezpečnostních opatření. Lecter, který zná ze své praxe vraha i jeho motivy a tuší jeho další postup, drží v rukou všechny nitky a přivádí mladou Clarice na správnou stopu... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (176)

Flash (2014) (seriál)

  • V sedemnástej epizóde prvej série je spolupráca so zatvoreným vrahom, Tricksterom, inšpirovaná spoluprácou agentky Clarice Sterlingovej a Hannibala Lectera z filmu Mlčanie jahniat (1991). (Kadas97)

Hannibal (2013) (seriál)

  • V 7. díle seriálu pronese Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) při servírování večeře v podobě skopového jazyka na houbové omáčce svému okolí v reakci na poznámku jednoho ze svých hostí podivujícím se nad servírováním právě jazyka komentář" "Bylo to obzvláště upovídané jehňátko," čímž odkazuje na film Mlčení jehňátek (1991), kde se jeho postava představila filmovému divákovi. Na film je v seriálu ale odkazováno vícekrát. V osmém dílu druhé řady se několikrát objeví špaček, anglicky starling, což připomíná Clarice Starlingovou (Jodie Foster), jednu z hlavnch postav knihy i filmu. V osmém dílu druhé řady si pak lze v jedné scéně všimnout, jak Hannibal hladí jehně. (Moly)

American Horror Story - Murder House (2011) (série) (S01)

  • V prvním díle druhé série nalezneme odkaz na film Mlčení jehňátek (1991), a to sice ve scéně, kdy jde Lana Winters (Sarah Paulson) se setrou Mary Eunice (Lily Rabe) chodbou okolo cel a jeden z pacientů ji vhodí do obličeje kus exkrementu. Jedná se o parafrázi na scénu, kdy jde Clarice Starling (Jodie Foster) poprvé navštívit do vězení Hannibala Lectera (Anthony Hopkins) a jeden ze spoluvězňů ji pošpiní spermatem. Epizoda ale odkazuje i na další jiné horory. Například dívka Pepper (Naomi Grossman), která měla zabít dítě své dcery a ještě jej zohavit uřezáním uší, je odkazem na film Zrůdy (1932). (Reiniš)

Související novinky

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Stephen King zachrání Kennedyho

Stephen King zachrání Kennedyho

15.08.2011

A pomůže mu Jonathan Demme, tvůrce Mlčení jehňátek. Už je to tak, příchod zaručených bestsellerů na knižní pulty provází i zpráva o filmové adaptaci. U Stephena Kinga je to úplná samozřejmost. Jeho… (více)

Clooney a bestie z Florencie

Clooney a bestie z Florencie

09.01.2011

Krimithrillerů, které by se kvalitou alespoň přiblížili klasikám z 90. let jako Sedm či Mlčení jehňátek, je dnes zoufale málo. Proto potěší každý pokus vzkřísit tento polomrtvý žánr, obzvlášť když za… (více)

Reklama

Reklama