Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (86)

  • Ve třetí epizodě je po odjezdu vlaku s otcem Vojtěcha Jandery (Josef Karlík), v záběru nástupišť hlavního nádraží lokomotiva řady 150. Ta však na koleje vyjela až v roce 1978, tedy třináct let po zřízení ARO v Nemocnici Na Františku z osmé epizody. (VMa)

Sanitka - Epizoda 4 (1984) (epizoda) (E04)

  • MUDr. Jandera (Jaromír Hanzlík) okřikne nerozumného pacienta, který v převráceném autobuse kouří, ale o pár desítek sekund později si uvnitř zapálí sám. (sator)

Sanitka - Epizoda 5 (1984) (epizoda) (E05)

  • Pan Konůpek (Ladislav Pešek) se po pokusu otrávit se plynem leží na interním oddělení nemocnice, ale to není pravděpodobné, tito lidé byli automaticky umísťováni na psychiatrii. (sator)

Sanitka - Epizoda 6 (1984) (epizoda) (E06)

  • Když Jandera (Jaromír Hanzlík) přijde za ředitelem záchranky (Josef Vinklář) s tím, že chtějí vozit v sanitce infuzi, říká mu, že už to zkoušeli ji vozit na střeše a neosvědčilo se to. Nakonec to dopadá tak, že ji vozí na střeše a funguje to. (sator)

Sanitka - Epizoda 7 (1984) (epizoda) (E07)

  • Kongres v Kodani má označení IAMRS, tato zkratka ale znamená „Irácká asociace pro lékařský výzkum a studie“. (sator)

Sanitka - Epizoda 7 (1984) (epizoda) (E07)

  • Jandera (Jaromír Hanzlík) chválí doktora Mádra (Petr Kostka) za projev v angličtině, ve kterém chválí práci českých doktorů: „Výborně doktore, výborně.“ O chvilku později mu ale Mádr tlumočí každou anglickou větu. (sator)

Sanitka - Epizoda 9 (1984) (epizoda) (E09)

  • Cikánský tábor s maringotkami a koňmi je vzhledem k roku příběhu již fikce. V roce 1958 byl vydán zákaz kočování a aby jej kočovníci nemohli porušovat, byli jim zabrány koně a kola od maringotek. (sator)

Sanitka - Epizoda 11 (1984) (epizoda) (E11)

  • Informace z letištního dispečinku o počtu pasažérů v letadle byla 130, když ale ředitel (Josef Vinklář) hlásí konec akce, čísla lidí jsou: 68 mrtvých a 52 zraněných – tedy 120. V tomto případě by měla akce dohledávání pacientů pokračovat. (sator)

Sanitka - Epizoda 11 (1984) (epizoda) (E11)

  • Při výjezdu sanitek k letecké havárií, vybíhá Pudil (Petr Nárožný) na ulici a zastavuje dopravu, aby mohly sanitky vyjet, přičemž jich vyjede čtrnáct. Při příjezdu na místo nehody je však, podle typického oblečení postavy (černý kabát a klobouk), vidět, že první sanitku v koloně řídí právě Pudil. (cundak)
  • V 2. časti, keď sa pri rieke utopí chlapec, sa doktor Jandera kvôli neposkytnutiu pomoci háda s mužom na člne. Ten prikáže svojej spoločníčke, aby si zapísala číslo sanitky, na čo ona reaguje postavením sa a slovami, že si číslo zapamätá. V záberoch pred aj potom ale vidno, že sú na sanitke sklopené zadné dvere a číslo je viditeľné až po odchode člnu, kedy sanitár dvere zavrie. (mbk19)

Reklama

Reklama