Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Radek273 

všechny recenze uživatele

Herecky hvězdně obsazený, avšak jinak průměrně laděný snímek se zdařilou hlavní myšlenkou. Trochu to celé připomíná Redfordovy "Spy Game" a především "Tři dny Kondora", nicméně nutno říct, že z těch tří je to nejméně zdařilý kousek. Proč? Možná ona zmiňovaná táhlost nebo .. jak to popsat .. "umělost" scén, těžko říct, ale prostě to nechytlo. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, a o to víc jsem byl překvapen. Film je velmi příjemná oddechovka, která ani na chvíli nenudí. Atmosféru zpestřuje několik docela vtipných situací a obsazení zkušených veteránů v čele s Redfordem, který skoro nesleze z placu, bylo rozhodně trefou do černého. Dvě hodiny utekly jako voda, černá skříňka se dostala do správných rukou a já si odškrtávám nejen velmi slušné čtyři hvězdy, ale i další jméno v kolonce prďáckých záporáků.... Ben Kingsley. :) 80% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Napínavý, správně načasovaný a humorem odlehčený thriler s ústřední postavou Roberta Redforda. Celý film je klasickým špionážním filmem s hledáním supertajné schránky, která dokáže luštit všechny kódy. Naštestí je díky Redfordovi čas i na humor a hlavně poslední scénu s Jamesem Earl Jonesem považuji za geniální. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Okrem Cameronovho True Lies asi najzábavnejší špionážny film široko ďaleko. Robert Redford, Sidney Poitier, Mary McDonnell, David Strathairn, Dan Ayckroyd a River Phoenix versus Ben Kingsley. Režisér Phil Alden Robinson (Pole snov, Najhoršie obavy) dal dohromady vynikajúcu a výborne vyladenú hereckú zostavu a zasadil ich do mierne prekombinovaného príbehu o jednej tajnej skrinke, ktorá ukrýva až príliš mnoho tajomstiev. Krásny príklad toho, ako sa pred vyše dvadsiatimi rokmi točili tímovky a hlavne doteraz výborná popcornovka. vynikajúca oddychovka so šarmantnými hereckými výkonmi.komediálna časť je úžasná,thrillerová už menej ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Škoda, že pořádná zábava začíná až někdy v polovině, kdy se Bishopova partička rozhodne pro vloupání do "továrny na hračky". V týhle části už je totiž konečně pořádný napětí, akce i zábava. První hodinka je lehce uspávací a zbytečně žene stopáž nad dvě hodiny. Závěr mi přišel vcelku nedotaženej - Bishop a záporák si to měli mezi sebou pořádně urovnat. Jinak však vcelku fajn thriller s Redfordem v hlavní roli a celkově zajímavym hereckym obsazenim, slušná žánrová jednohubka. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)
  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama