Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Film příliš nepokračuje v tradicích předchozích dílů, ale není nutné mu to mít za zlé. Je to obyčejný, průměrný horor, ze kterého dělá podprůměrný zbytečné natahování jednotlivých scén a děje, to zřejmě jen z důvodu, aby šel ve stejných kolejích jako první a druhý díl. Klasická stopáž 80 nebo 90 minut by tu slušela mnohem více a zřejmě by se také dalo uvažovat o 3 hvězdách. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po hroznej dvojke boží zázrak (ehm). Ale na jednotku to nemá. Réžie sa chopil autor knižnej predlohy  Blatty. Natočil taký temný a atmosférický film (s dobrou výpravou, niekoľkými drsnými scénami a fajn kastigom v čele so sympatickým Georgeom C. Scottom z Podpaľačky a The Changeling), až je škoda, že sa réžii následne už nikdy nevenoval. Staničné cameo tu má Samuel L. Jackson. Jeho slepca však nadaboval herec s chrapľavejším hlasom, než aký mal Sam. Scott samozrejme hrá TOHO Kindermana, ktorého poznáme už z jednotky (a samozrejme Blattyho románu). K pre-obsadeniu došlo z pragmatického dôvodu: jednotkový Lee J. Cobb bol v tom čase 14 rokov po smrti. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Som unesený. Pre mňa ešte lepšie ako pôvodný Exorcista. Môže za to skvelý scenár plný úžasných dialógov a monológov a brilantná réžia, kde Blatty výborne ovláda hercov i prácu s kamerou. Veľký priestor dáva dlhým záberom, v ktorých pripravuje živnú pôdu pre strach, ktorý útočí na zosilnené vnímanie diváka podporené pochmúrnou ambientnou hudbou. Najlepším príkladom je vražda sestričky, ktorú osobne považujem za jednu z najgeniálnejšie nakrútených hororových scén. Od najmä spisovateľa Williama Petera Blattyho by som to nečakal. Jeho predlohu k prvému Exorcistovi som čítal a bola to nuda. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Do temné kriminálky 'Legie', vyšetřující brutální rituální sériové vraždy (v blázinci), se na sílu roubuje návaznost na prvního Exorcistu (vedoucí až k "zmrtvýchvstání" jedné postavy) a nepřekvapivě to k sobě úplně nesedí. Nezkušenost spisovatele (vynikající dialogy mezi přáteli v úvodu) jako režiséra se projeví zejména v nepovedené konfrontaci s (okatě přidaným) vymítáním ve finále; přes jistou unylost a nucenou žánrovou béčkovost ale scénář se skvělými hereckými výkony (Scott, Dourif, Flanders) zaujme a nepostrádá atmosféru (vražda sestřičky!). Slabší 3*, ovšem rozhodně lepší než beztvará dvojka. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

filmové pokračovania to majú ťažké, obzvlášť pokračovania kultových filmov akým exorcista určite je. dvojka dopadla (údajne, nevidel som) strašne, tak je zvláštne že sa producenti odvážili natočiť i tretie pokračovanie a réžiu zveriť autorovi scenára jednotky w. p. blattymu. ten však nesklamal/prekvapil (?), jeho réžia patrí k vrcholom filmu a i vďaka nemu má film skvelú strašidelnú atmosféru, ktorej tiež dosť pomáha zvuk (rôzne pazvuky...). s dejom to bohužiaľ trošku pokuľháva (no, miestami je to skutočne dosť prehnané), ale i napriek tomu nebudete (pri niektorých scénach) napätím dýchať asi tak ako mečiar pred prezidentskými voľbami:-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Příběh byl částečně inspirován skutečným řáděním vraha s přezdívkou Zodiac. (Karlos80)

Reklama

Reklama