Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to sedlo. Ani ne tak ty zapomenuté zločiny, tam to bylo střídavě v sedle a střídavě pod koněm v blátě, ale ústřední dvojice to svým podivně přátelským vztahem vytáhla nahoru z šedi průměru a vlastně jsem se na její pochybný humor vždycky těšila. Objektivně asi za 3*, ale za Krobota a Mariku přidávám hvězdu navíc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková detektivní inťošina. Má to docela rozumné ingredience s kapkou nostalgie starých časů, ale brzy zjistíme, že je to jen Potěmkinova vesnice a pod povrchem se skrývá jen neuměle vedený příběh s neuměle načrtnutými postavami. Roli Fáberové kromě předvádění tělesných vnad jsem nepochopil, protože jen chodí, stojí, urputně se tváří a nikdy nic nevyřeší. Ale má drahé auto a tatínka vysoce postaveného. ()

Reklama

noizcore 

všechny recenze uživatele

Po Volze další skvělý počin Jana Pachla. Na rozdíl od tuny generických kriminálek, které po se valí ze všech našich televizních kanálů, se jedná o velmi osobité a výrazné dílo. Jednotlivé případy mají hlavu a patu, casting se povedl na jedničku, hudba od Michala Pavlíčka je správně ponurá a kamera je v některých momentech až neuvěřitelně skvělá (Mácháč). Jen ten konec by si zasloužil ještě trošku péče. 8/10 ()

MartinX.

všechny recenze uživatele

Seriál mě bavil. Dvojice Šoposká a Krobot kupodivu fungovala. I na Hádka jsem si zvykl, i když mi v té roli zkraje neseděl. Seriálu bych vytkl zbytečné soustředění na model 1 díl = 1 celý případ. Například u atmosférického posledního dílu by bylo lepší ho roztáhnout na díly dva, aby se téma a postavy měly příležitost rozvinout. Podobně u některých dalších případů. A naopak, některé slabší, méně nosné případy vyhodit. Tak to jen tak mimochodem, kdyby se tvůrci a televize rozhodli natočil další řadu. Mně by to rozhodně nevadilo. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice milý surprise počin krimi seroše. Jednotlivé díly s dost překvapivými a uvěřitelnými zápletkami a hodně zvláštní seskupení herců, kterým to všechno sežerete i s chlupama. Nejvíc mě bavilo duo Dítě - Fáberová na Kryštofa Hádka jsem si chvíli musela zvykat, ale nakonec to všechno do sebe skvěle zapadlo. ...Páníček říká psovi Krvesaj a panička Kulíšku, dokonalý "nomen omen" a zároveň přístup k životu... Za mě potěšených 85% ()

Galerie (364)

Zajímavosti (41)

  • Natáčelo se i na Petrském náměstí v Praze. (Winster)
  • Středisko výchovné péče Kladno v příběhu je ve skutečnosti Domov mládeže Sítná na adrese 5. května 1870,  Kladno - Kročehlavy. Budova byla původně postavena jako hornická škola. Později sloužila jako ubytovna a hostel. (sator)
  • Dítě (Miroslav Krobot) vysvětluje, proč se desetikoruně říká pětka, ale jedná se o mystifikaci. Hodnotu dřívějšího jednoho zlatého měly dvě koruny. Dvouhaléři proto lidé dál říkali „krejcar“, dvacetikoruně „desítka“ (měla v přepočtu hodnotu deseti zlatek) a desetikoruně „pětka“ (měla hodnotu pěti zlatek a „pětka“ se před reformou říkalo pětizlatkové bankovce). (sator)

Reklama

Reklama