Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to sedlo. Ani ne tak ty zapomenuté zločiny, tam to bylo střídavě v sedle a střídavě pod koněm v blátě, ale ústřední dvojice to svým podivně přátelským vztahem vytáhla nahoru z šedi průměru a vlastně jsem se na její pochybný humor vždycky těšila. Objektivně asi za 3*, ale za Krobota a Mariku přidávám hvězdu navíc. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jan Pachl měl už letos výborný zářez s Volhou, tak mě docela šokovalo, že natočil ještě další seriál, a to detektivní. Lehký nadprůměr, spolehliví herci, jako vždy jistá kamera Marka Jandy a příjemně melancholická hudba Michala Pavlíčka, takže jediným (ovšem velmi výrazným) záporem jsou často nedotažené kriminální zápletky. Škoda, ovšem druhá řada by mi taky nevadila. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Unylé nevýrazné krimi 1)  Nápad není k zahození, ale to zpracování ho dost shazuje._____ 2)  Zajímavý je casting. 72letý Miroslav Krobot (kpt. Dítě) a 34letá Marika Šoposká (kpt. Fáberová) tvoří zajímavý párek, i když jeho možnosti tvůrci vlastně nijak nevyužili._____ 3)  Nejvíc mi vadí, že po prvních dvou dílech už dál seriál vykazuje klesající úroveň... anebo jsem začal vidět ty zápory._____ 5)  Výstižný koment: honajz** ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice milý surprise počin krimi seroše. Jednotlivé díly s dost překvapivými a uvěřitelnými zápletkami a hodně zvláštní seskupení herců, kterým to všechno sežerete i s chlupama. Nejvíc mě bavilo duo Dítě - Fáberová na Kryštofa Hádka jsem si chvíli musela zvykat, ale nakonec to všechno do sebe skvěle zapadlo. ...Páníček říká psovi Krvesaj a panička Kulíšku, dokonalý "nomen omen" a zároveň přístup k životu... Za mě potěšených 85% ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si střihnul Cirkus Bukowski, což byla super noir krimoška s osobitým stylem, která Pachla jako režiséra detektivních sérií udělala. Pokračování v podobě Rapla šlo již jiným, víc mainstreamovým a přímočařejším směrem a ač byla série o rozervaném detektivovi dobře řemeslně odvedená, nikdy mě nepřestalo mrzet, že opustila právě ten temný styl Cirkusu. Oktopus pokračuje v tomto trendu a nabízí něco podobného - jednoduché případy, detektiva morouse s rozvráceným manželstvím a takovou trochu umakartovou atmosféru. Koukat se na to dalo a možná by si to zasloužilo i další sérii, ale o žádný klenot se nejedná. Prostě taková sekaná s rohlíkem a hořčicí ... ()

Galerie (364)

Zajímavosti (41)

  • Ve 40. minutě hraje Fáberová (Marika Šoposká) hazardní hru a bankéř jí rozdá karty. Jakmile je zvedne do ruky, vidíme, že drží křížovou pětku a srdcovou dvojku. Jakmile karty vyloží na stůl, vidíme, že měla křížovou dvojku a károvou pětku. (dejv997)
  • Na začátku epizody vidíme tzv. Karlínský viadukt (Negrelliho viadukt) v Praze. (Winster)
  • Bankovka hodnoty 500 Kč, sloužící jako hlavní důkaz, má v policejní dokumentaci široký bezpečnostní proužek (zaveden v roce 1999), ale v databázi na notebooku má úzký (jako před rokem 1999). (FilFee)

Reklama

Reklama