Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věci nejsou černobílé. Někdo to zjistí, až když pořádně narazí. Během šestatřiceti hodin se v Los Angeles protnou osudy několika zcela odlišných lidí. Třebaže jsou všichni odlišní, přece jen je spojuje víc než jen místo jejich bydliště. Všichni se totiž nějak potýkají s rasovými či etnickými předsudky. Dvojice černošských zlodějíčků využívá barvu pleti jako omluvu pro své kriminální jednání. Bílý prokurátor využívá rasovou problematiku pro svou kariéru, zatímco jeho psychicky labilní manželka nachází v okolí samé důkazy pro oprávněnost svých rasových předsudků. Perský obchodník je přesvědčen, že představitelé zákona jej diskriminují kvůli jeho původu. Bělošský policista bez skrupulí zneužívá svých pravomocí k ponížení noblesní černošské ženy před očima jejího manžela. Několik náhod, ve kterých sehraje roli autonehoda, výstřel ostrého nebo naopak slepého náboje, však každého z hrdinů postaví tváří v tvář pravdě o jeho vlastních slabostech a temných stránkách… (Česká televize)

(více)

Diskuze

issoumaila

issoumaila (hodnocení, recenze)

To preloženie názvu filmu po rokoch, že “Rasisti”.😂😂😂 Tu to musí niekomu už dobre je*ať! To musel ten preklad vymyslieť nejaký dement čo ten film ani nevidel.👏

na příspěvěk reagoval SONITA

Uživatel issoumaila smazal svůj příspěvek.

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Velmi zaujimavy film absolútna absencia humoru super herci jediné mínus že dokonalý matt dillion nedostal viac priestoru.film stojí zato vidieť hlavne diváci ktorí majú radi drámy

palox

palox (hodnocení, recenze)

prva tretina dobra, ale druha bola uz tak iracionalna a dementa, ze som to musel vypnut. takze 1* za prvu tretinu.

Uživatel Tejkina smazal svůj příspěvek.

Uživatel JohnMiller smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Angelic-77

Angelic-77 (hodnocení, recenze)

Krásný film se spoustou náhod, které by se klidně mohly kdykoliv stát. Žít v USA, asi bych byl dojatý na více než na 5 hvězdiček, které tomuto výbornému snímku dávám, ale protože žiju v ČR, kde žádný mě známý příslušník nejrozšířenější menšiny nezastával, nezastává a vsadím se, že ani nikdy zastávat nebude, jakoukoliv ve společnosti důležitou funkci, dávám skutečně "jen" těch možných 5 hvězdiček a při tom myslím na to, že tenhle snímek by nemohl být natočený v české verzi, to by totiž působil především jako sci-fi utopie, namísto dojemného příběhu. Bohužel.

ZOUi

ZOUi (hodnocení, recenze)


Hlavicz:  ja sice davam "len" 5489561* ale mozes aj 5489564* ;)

ZOUi

ZOUi (hodnocení, recenze)

-celému svetu jebe, včetci prepadajú sociofóbii, každý vidí v tom druhom rasistu a búchačku kupite hoci aj v zelovoci. chystala som sa na nákup ale prešla ma chuť výjsť na ulicu.
(super film s panoramatickým výhľadom na ľudstvo trpiace sociálnou slepotou.)

adamcik.patr

adamcik.patr (hodnocení, recenze)

tak po slhédnutí tohoto filmu musím přehodnotit svoji první desítku nejoblíbenějších filmů! Asi nejsilnější filmový zážitek co jsem kdy zažil, po tomto filmu se okamžitě mění můj názor na rasismus a věci s tím spojené. Tak netredičně natočený a tak dobře natočený flm jsem opravdu dlouho neviděl. Všem okamžitě doporučuji shlédnout!!! Dávám 90% ze 100%

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

hynn3k

hynn3k (hodnocení, recenze)

Proč vyhrál Jay-Z Grammy v roce 2011 za song z roku 2009? Oscary asi taky mají nějaký datum, do kterýho musí být film vydanej.

Handle

Handle (hodnocení, recenze)

Znáte nějaké podobné filmy, zabývající se rasismem, jako je tenhle? ;)

Pimpy

Pimpy (hodnocení, recenze)

Matt Dillon je prostě herec, zraje jak víno. Scéna v hořící káře mě prostě dostala.

Enormita

Enormita (hodnocení, recenze)

Crash je jednoznačne najlepší film aký som kedy videla. A to som toho videla vážne dosť !!! 100 % BEST movie / picture EVER TIME !!!

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Jak byste film Crash nejlíp přeložili do češtiny? Pár tipů: Bum!, Prásk!, Náraz, Srážka. Jak to řešili ve světě? Francie: Collision, Polsko: Miasto gniewu, Itálie: Crash - Contatto fisico, Argentina: Vidas cruzadas (Zkřížené životy), Srbsko: Fatalna nesreca (Smrtelné nehody), Maďarsko: Ütközések (Konflikty), Rusko: Столкновение (Srážka), Německo: L.A. Crash.

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

a teď otázka, vzala si ta dcera ty náboje sama? Jakože předpokládala, že se něco takového může stát, tak záměrně vzala "červené". Já si teda myslím, že ano.

kolovitae

kolovitae (hodnocení, recenze)

tuhle recenzi píšu asi tak po půl roce od zhlídnutí filmu, a přesto musím říct, že i po této době na toto dílo pohlížím s velkým respektem a poklonou.... Jedná se o film, co realisticky pojednává o osudovém setkávání různých lidí z různých vrstev, který nám více než cokoliv jiného připomíná, že každý je opravdu svébytným jednotlivcem a osobností. Zároveň se jedná o perfketní sondu do dnešní společnosti a do aktuálních problémů, jimž v dnešní době musí čelit, od rasismu a předsudků až po všudypřítomný podvědomý faktor strachu. Celý film navíc působí velice upřímně i co se týče jednotlivých hereckých výkonů. Velice příjemně mě například překvapila S. Bullock, kterou jsem až doposud měl zafixovanou spíš jako ztřeštěnou ženskou z různých profláklých komedií a thrillerů, nicméně zde i ona ukazuje svou opačnou hereckou tvář a dokazuje, že umí hrát i serióznější a dramatičtější role. Pro mě určitě obrovsky pozitivní překvapení a bez jakýchkoliv pochybností ho můžu zařadit mezí svou nejužší špičku oblíbených filmů vůbec...95%

HakuSaku

HakuSaku (hodnocení, recenze)

Tento film mam zaradeny velmi vysoko v oblubenosti. Je to moja srdcovka... Uzasny soundrack v podani Marka Ishama. Pribehy ludi, ktory ako nazov hovori "Crash-li" do seba a vzajomne sa ovplivnuju. Stale mi dokazu niektore sceny vrazit slzu do oka. Citovo velmi jemny, ale zaroven drsny pohlad na zivot v USA stale zmietany rasistickymi predsudkami. ODPORUCAM POZRIET!

zdeci

zdeci (hodnocení, recenze)

Nadprůměrný film - ano! Slvělý film - ne! Účelový paskvil - ano! Matlanina (dle mého názoru) na pokraji filmů Gran Torino, Mullholland Drive, 21 gramů a Columba (toho s Falkem). Rasisticky samolibá ubulená brča na téma - prvně tě nemám rád a pak budem kámoši jak Jerry a Tom, ačkoliv všeobecná mínění stojí proti nám - chudáčkům, co se neumíme vyrovnat s barevností LA. Nicméně i tak se musí filmu nechat jistá kvalita, takže 70 % a 4 slaboučké Večernice (jo - ke konci jsem málem usnul, jak to bylo zbytečně nastavované a všichni si museli říct: "Ku..a, jak já tě miluji!!!").

bajahor

bajahor (hodnocení, recenze)

jo, fajn film,zajimavy,ale az tak moc ne,podle vysokych hodnoceni jsem se na to mooc tesila...nejsem zklamana,to ani nahodou, Matt byl fakt hnusny,ta ukazka "rovnopravnosti" cernocha-rezisera tez,ale na me az moc vlekle...

pavelasino

pavelasino (hodnocení, recenze)

Tak tohle mě nezaujalo. Několik lidí, kteří se náhodou potkají a ve výsledku se nic neděje (stejně jako v přeceňované Lásce nebeské). Jedna hvězdnička za scénu, kdy Ryan Phillippe vytahuje ženu z hořícího auta.

MajklM...

MajklM... (hodnocení, recenze)

Když jsem to viděl poprvé, vůbec jsem nevěděl s čim mám tu čest, od brouzdání po netu jsem se pomalu přesouval k napjatému sledování filmu. Scény typu: autonehoda kde Dillon zachraňuje Newton atd.. Vás nenechají v klidu a čekáte jak se jednotlivé příběhy budou vyvíjet a propojovat. Těch extrasilných je tam ke konci požehnaně. Přirovnal bych to k soubojům Schumi vs. Hakkinen: Napínavé, překvapivé, šokující, uchvatné, smutné i radostné. Jeden z nejlepších filmů ve svém žánru. Dillon, Newton, Howard ale i ostatní výborně zahráli.

Scrap

Scrap (hodnocení, recenze)

Výborný fim, s výborným hereckým obsazením a tématikou. Některé scény opravdu stojí za to.. kvalitní komentáře : Superpero

kubina1985

kubina1985 (hodnocení, recenze)

Přiznám se od tohoto filmu jsem nečekal žádné zázraky,ale byl jsem velmi překvapen.Velmi působivé.Jeden z nejlepších filmů,které jsem viděl.

adamm90

adamm90 (hodnocení, recenze)

Jeden z mých vůbec nejoblíbenějších filmů (pro mne se zaslouženým Oskarem). Vynikající obsazení i herecké výkony + silný emotivní zážitek + skvělá hudba = vynikající film od Paula Haggise CRASH

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

tazko pochopitelny a viditelni emocionalna krizovatka v ktorich clovek hlada zmysell..zaujimave dokaze ma to vzdy uputat az tak ze sa mi to nakoniec zapaci.. len neprezilsom zatial kuzlo filmu .. zatial hladam.. z ineho pohladu treba kukat a vidiet film

Python11

Python11 (hodnocení, recenze)

Znova som si pozrel tento snímok a s odstupom času nič na jeho hodnotení nemením je to naozaj film zasluhujúci si Oscara.

Související novinky

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

13.08.2015

Jak určitě víte, americká Akademie filmového umění a věd pravidelně "vyrábí" nejlepší film roku. Časopis The Hollywood Reporter zaujatě sleduje každé oscarové klání, sem tam se ale také ohlédne do… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Reklama

Reklama